Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει εις πέρας ό,τι του ζητηθεί. Φέτος, πρωταγωνιστεί στο ερωτικό θρίλερ “Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια”, τη θεατρική μεταφορά του έργου του Στράτη Μυριβήλη, ενώ παράλληλα τον βλέπουμε κάθε εβδομάδα στον ρόλο του Τάσου στο “Κρατάς Μυστικό;” στον Alpha.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και μόλις τελείωσε το σχολείο πήγε να σπουδάσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το 2005, σε ηλικία 23 ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της υποκριτικής.

Έχει κάνει θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο και δηλώνει πολύ ευχαριστημένος για όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, χωρίς να είναι ο άνθρωπος που βάζει συνεχώς στόχους που θέλει να εκπληρώσει. Ζει το σήμερα, και υποδέχεται με χαρά όσα επιφυλάσσει το μέλλον.

Δουλεύει πολύ, αγαπάει αυτό που κάνει, αφοσιώνεται σε κάθε δουλειά που συμμετέχει και τις στιγμές που δεν τον βλέπουμε σε κάποια παράσταση, λατρεύει να ανακαλύπτει καινούρια μέρη, αν και έχει μερικούς αγαπημένους προορισμούς που επισκέπτεται ξανά και ξανά.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης είναι ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος και μια συνέντευξη μαζί του είναι αρκετή για να πείσει γι’ αυτό! Το iPop.gr συνάντησε τον ηθοποιό ένα ήσυχο απόγευμα πριν την παράσταση και εκείνος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας με απόλυτη ειλικρίνεια.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης αποκαλύπτεται στο iPop.gr

 1. Στη “Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια” έχεις έναν απ’ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πες μας λίγα λόγια για τον Λεωνή Δρίβα.
 2. Ο Λεωνής Δρίβας είναι ένας έφεδρος αξιωματικός, ο οποίος γυρίζει απ’ την μικρασιατική εκστρατεία, η οποία τελείωσε με ήττα των Ελλήνων, όπως γνωρίζουμε όλοι, το 1922, με την καταστροφή της Μεγάλης Ιδέας και της Μεγάλης Ελλάδας του Βενιζέλου. Γυρνάει από έναν 5ετή πόλεμο, απ’ το 1917 έως το 1922, στην πατρίδα του στη Μυτιλήνη, σε μια κλειστή επαρχιακή πολιτεία με ένα θλιβερό καθήκον: Να παραδώσει τα ενθύμια της ζωής του φίλου του Στρατή Βρανά στη χήρα του, στη δασκάλα με τα χρυσά μάτια, τη Σαπφώ Βρανά. Δεν την ήξερε από πριν, τη γνωρίζει εκεί και την ερωτεύεται, ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή του. Ο Λεωνής γυρίζει από έναν μεγάλο πόλεμο κατεστραμμένος, με ένα τεράστιο κενό και γνωρίζει τον έρωτα, και μάλιστα έναν έρωτα στο πρόσωπο της γυναίκας ενός κολλητού του φίλου. Αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, καθώς υπάρχει η προσωπική ηθική και η κοινωνία του νησιού που είναι ένας πόλος που τον κρατάει μακριά απ’ το να εκπληρωθεί αυτός ο έρωτας και σ’ όλο το έργο παλεύει μ’ αυτό. Και εκείνος και η δασκάλα. Πρόκειται για την προσωποποίηση της διαχρονικής ανθρώπινης μάχης ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω.
 1. Στη ζωή σου λειτουργείς με το πρέπει ή με το θέλω;
 2. Νομίζω γενικά είμαι σε ένα καλό σημείο για να μπορώ να πω ότι έχω μια ισορροπία στη ζωή μου, αλλά συνήθως ακολουθώ το πρέπει για να μπορώ να συμβαδίσω με την κοινωνία στην οποία βρίσκομαι και να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Αναγκάζομαι να υπακούω σε αυτά τα πρέπει, όπως η πειθαρχία, την οποία δεν έχω ως φύση, αλλά έχει γίνει η δεύτερη φύση μου για να μπορώ να είμαι εντάξει στη δουλειά μου.
 1. Τι σε έκανε να πεις το ναι σ’ αυτή την παράσταση;
 2. Με κέρδισε απ’ την πρώτη στιγμή ο Πέτρος Ζούλιας, στο πρώτο ραντεβού που κάναμε. Μου έκανε μια εισήγηση στο μυθιστόρημα, αλλά με κέρδισε και προσωπικά καθώς είδα ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Είναι ένας άνθρωπος που είναι μορφωμένος, ευαίσθητος, είναι καλλιτέχνης και είδα πολλά πράγματα που έχω και εγώ. Αυτά που μου είπε για το έργο και τον ρόλο ήταν κάτι που με ενδιέφερε απ’ την πρώτη συνάντηση. Στη συνέχεια, έπρεπε να διαβάσω το έργο για να καταλάβω εάν μπορώ, εάν θέλω και εάν είμαι στη φάση να αφηγηθώ την ιστορία που πρέπει να παρουσιάσουμε στον κόσμο. Μ’ άρεσε πολύ το έργο, μου άρεσε εξαιρετικά πολύ ο ρόλος, βρήκα πολλά κοινά γιατί τον κατανοώ, με συγκινεί η ιστορία του, επομένως θέλησα να την αφηγηθώ.
 1. Έχουμε στο μυαλό μας ότι συνήθως ο περισσότερος κόσμος προτιμάει να βλέπει στο θέατρο ανάλαφρες κωμωδίες, ενώ το συγκεκριμένο έργο είναι ένα ερωτικό θρίλερ που βασίζεται σε ένα σπουδαίο μυθιστόρημα. Πιστεύεις ότι η παράσταση απευθύνεται σε πιο συγκεκριμένο κοινό ή απευθύνεται σε όλους;
 2. Πιστεύω πρώτα απ’ όλα ότι ούτε οι κωμωδίες απευθύνονται σε όλους, το ενδιαφέρον του κοινου δεν κινείται απ’ το εάν ένα έργο είναι κωμικό ή δραματικό, αρκεί ένα έργο να αφορά. Αυτό είναι ένα έργο που αφορά απόλυτα το σύγχρονο κοινό γιατί τα θέματα στα οποία βασίζεται ο πυρήνας του έργου είναι στο εδώ και τώρα, όπως το προσφυγικό, ο έρωτας, η μάχη μεταξύ των πρέπει και των θέλω, η φρίκη του πολέμου, που μπορεί να μην τη ζούμε, αλλά είναι κάπου δίπλα μας. Επίσης το συγκεκριμένο έργο εκδόθηκε σε μια απόλυτα λαϊκή εφημερίδα, στην Καθημερινή του 1930, οπότε ο Μυριβήλης απευθυνόταν στον κόσμο, σε ένα μεγάλο κοινό και το είχε υπόψιν του. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαία και η επιλογή του θεάτρου, το Θέατρο Βέμπο, που είναι ένα κατεξοχήν λαϊκό θέατρο, απ’ την επιχείρηση Ταγαρη και τον Πέτρο Ζούλια. Το έργο απευθύνεται σε ένα κοινό όλων των ηλικιών. Μπορούν να το δουν ακόμα και μαθητές και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο να το δουν, όπως και όλες οι ταξικές ομάδες, απευθύνεται στους κουλτουριάρηδες, στους πιο λαϊκούς, σε όλους!
 1. Με τι γεύση θα φύγει ο θεατής;
 2. Ρωτήστε τους θεατές! Πιστεύω ότι υπάρχει κάθαρση στο τέλος. Δεν είναι μόνο δράμα, έχει στοιχεία κωμωδίας, έχει έντονες καταστάσεις, έχει πολλή συγκίνηση και σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή σε συναισθηματικό επίπεδο μπορεί να πιάσει τον καθένα, αλλά και σε πατριωτικό, το τι συνέβαινε στην Ελλάδα τότε και τι συμβαίνει τώρα, αυτή η εμφύλια διαμάχη. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο θεατής φεύγει συγκινημένος αλλά με κάθαρση.
 1. Αν ήσουν στη θέση του Λεωνή Δρίβα στην πραγματική ζωή, θα ήταν για σένα εμπόδιο η συγκεκριμένη κατάσταση απ’ το να προχωρήσεις με τη δασκάλα;
 2. Ναι θα ήταν εμπόδιο, δυστυχώς θα έλεγα. Γιατί η ζωή συνεχίζεται και απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει ο κολλητός, εάν δεν επρόκειτο για τον εαυτό μου αλλά για κάποιον άλλον, θα τον προέτρεπα να προχωρήσει.
 1. Κι απ’ το ερωτικό θρίλερ στο θέατρο, πάμε στην κωμωδία στην τηλεόραση με το “Κρατάς μυστικό;”. Πώς το βιώνεις το ότι την ίδια περίοδο συνδυάζεις αυτά τα δύο είδη;
 2. Ο κωμικός ρόλος στο “Κρατάς μυστικό;” προκύπτει απ’ τις κωμικές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το σύνολο της σειράς. Στην πραγματικότητα, ο ρόλος μου δεν είναι πολύ κωμικός! Οπότε δεν μπορώ να πω ότι πάω κάπου που σκάω απ’ τα γέλια! (γέλια). Απ’ την άλλη, είναι πολύ όμορφο το ότι υπάρχει και κάτι πιο ανάλαφρο στο αποτέλεσμα. Είναι διαφορετικό το μέσο, η διαδικασία της προετοιμασίας, όμως, είναι η ίδια,  το μόνο που είναι διαφορετικό και έχει ενδιαφέρον στο σίριαλ είναι ότι προχωρώντας έρχονται καινούρια πράγματα, τα οποία έχει πολύ ενδιαφέρον να τα περιμένεις και να εξελίξεις τον ρόλο σου.
 3. Έχεις κοινά στοιχεία με τον Τάσο;
 4. Είμαι και εγώ αρκετά φροντιστικός άνθρωπος, είμαι όμως πιο τεμπέλης. Σίγουρα αναγνωρίζω πράγματα του εαυτού μου στον ρόλο, όμως, ο Τάσος ζει καταστάσεις που δεν ζω και δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, για παράδειγμα έχει μια κόρη, εγώ δεν έχω και δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν είχα!
 1. Θα έμενες σε έναν γάμο όπως του Τάσου;
 2. Αν αγαπούσα φυσικά, γιατί όχι; Ο Τάσος ελπίζει ότι στο τέλος θα κερδίσει η αγάπη, η συντροφικότητα, και η απιστία θα σταματήσει. Υπάρχουν άλλα πράγματα πιο σημαντικά από ένα κέρατο για μένα. Ένα κέρατο δεν είναι κάτι, αρκεί ο άλλος να είναι εκεί, στη σχέση.
 3. Τι σε κέρδισε στο Κρατάς Μυστικό;
 4. Ήταν πολύ ωραία όλη η προσέγγιση απ’ την αρχή, ο τρόπος που το έβλεπαν ο σκηνοθέτης και οι σεναριογράφοι, η προετοιμασία που έχει γίνει… Είναι ένα πολύ ωραίο σενάριο με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Μου αρεσει το καστ, ο ρόλος μου, όλα!
 1. Εσύ κρατάς μυστικό;
 2. Είμαι άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς!
 3. Θα έπαιζες σε δραματική σειρά στην τηλεόραση;
 4. Εάν μου άρεσε το σενάριο, οι συντελεστές και ο ρόλος μου, φυσικά!
 5. Έχεις παρακολουθήσει κάποια σειρά φέτος;
 6. Όχι, και το “Κρατας μυστικό;” δεν το παρακολουθώ πάντα, δεν έχω προλάβει. Δεν έχω καθόλου χρόνου, δεν έχω δει ούτε μια σκηνή απ’ τις Άγριες Μέλισσες!
 7. Θεωρείς ότι κάνουμε βήματα μπροστά στην τηλεόραση;
 8. Νομίζω ότι φέτος έγινε ένα άνοιγμα, το οποίο είναι πολύ θετικό δείγμα. Είναι θετικό που βγήκε πάλι μπροστά η ελληνική πρωτότυπη μυθοπλασία. Παρακολουθώ λίγο απ’ έξω το πώς πάει η κατάσταση με τα καθημερινά, δεν ξέρω εάν τα καθημερινά μπορούν να κρατήσουν μια ποιότητα ως το τέλος. Είναι πολύ γρήγοροι οι χρόνοι και είναι πολύ δύσκολο και για τους σεναριογράφους και για τους ηθοποιούς. Εμένα με φοβίζει το καθημερινό, δεν ξέρω εάν θα το έκανα. Όμως, ο κόσμος έχει μάθει με τα καθημερινά και τα realities, και δυσκολεύεται να περιμένει μια εβδομάδα για να δει το νέο επεισόδιο.
 9. Έχεις κάποιο άγχος πριν βγεις στη σκηνή;
 10. Δεν έχω κανένα άγχος, έχω μια δημιουργική έννοια να πούμε την ιστορία σωστά στον κόσμο.
 11. Υπάρχει κάποιο περίεργο αντικείμενο που θα βρούμε στο καμαρίνι σου;
 12. Είναι όλα κλασικά αντικείμενα: Βαφτικά, χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, βραστήρας, οι ανάσες, ντεμακιγιάζ, κούπα του καφέ.
 13. Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για τον Κωνσταντίνο!
 14. Θα ήθελα να κάνω μια δικιά μου ταινία. Αλλά είναι ένα απ’ αυτά τα γενικά όνειρα που συνήθως δεν γίνονται πραγματικότητα.
 1. Σε σχέση με το τι φανταζόσουν όταν ξεκίνησες, έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής αυτά που είχες βάλει στόχο στην καριέρα σου;
 2. Δεν είχα βάλει κανένα στόχο κι ούτε τώρα έχω. Οπότε δεν υπάρχει αυτό σαν λογική σε εμένα. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος μ’ αυτά που έχω καταφέρει, τα οποία έγιναν με πολλή δουλειά και με πολλή αγάπη.
 3. Έχεις καθόλου χρόνο για σένα; Και πώς επιλέγεις να τον περνάς;
 4. Δεν έχω πολύ χρόνο. Συνήθως επιλέγω να μην δουλεύω το Καλοκαίρι και να κάνω διακοπές. Έχω διάφορους αγαπημένους προορισμούς. Μ’ αρέσει το Γρεβενίτι στα Ζαγοροχώρια και το Καβαλλούρι στη βόρεια Κέρκυρα, από εκεί και πέρα έχω ανακαλύψει “δικά” μου μέρη, όπως η Σαμοθράκη, η Ελαφόνησος, η Τήνος. Παρόλα αυτά, έχω πολλά ακόμα να ανακαλύψω!
 5. Έχεις κάποιο τραγούδι που σου έχει κολλήσει αυτή την περίοδο και βάζεις ξανά και ξανά;
 6. Είναι ένα video στο YouTube και λέγεται “So What”, είναι ένα σόλο του Miles Davis με την τρομπέτα και την μπάντα του.

 1. Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σου;
 2. Γενικά δίνω όλη την προσοχή μου τώρα στο θέατρο γιατί είναι κάτι στο οποίο πρέπει να είμαι εκεί συγκεντρωμένος για να πετυχαίνει κάθε φορά, αλλά παράλληλα επιμελούμαι σκηνοθετικά το The Proof Show με την Βαλέρια Δημητριάδου και την Αθανασία Κουρκάκη. Είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που θα ξεκινήσει απ’ τις 18 Δεκεμβρίου στο Red Jasper Theater, ένα ολοκαίνουριο καμπαρέ theatre στην Αθήνα, με ωραία μουσική και τραπέζια.