Ο Έλληνας σεφ του γάμου Harry- Markle άνοιξε τα «χαρτιά» τους, μας «έβαλε» για λίγο στην κουζίνα όπου οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και μας έδωσε μια μικρή γεύση για το τι θα γευτούν και οι 650 καλεσμένοι!

Ο Νίκος Κουλούσιας, είναι ο Έλληνας σεφ του γάμου Harry- Markle και μας αποκάλυψε -όσα θα μπορούσε να μας αποκαλύψει- για το μενού, τις παραξενιές της βασιλικής οικογένειας και των καλεσμένων αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες.

Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Κουλούσιας είναι ο άνθρωπος που ταξίδεψε την ελληνική κουζίνα από την Κοζάνη, τον τόπο καταγωγής του σε όλο τον κόσμο. Και αφού μαγείρεψε και για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τώρα βρέθηκε ανάμεσα στους εκλεκτούς σεφ που θα μαγειρέψουν για τον γάμο του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Τα τηγάνια έχουν πάρει φωτιά για να είναι όλα στην εντέλεια στις 19 Μαΐου, όπου θα γίνει ο πριγκιπικός γάμος ή αλλιώς ο γάμος της χρονιάς. Διάβασε όσα δήλωσε στο iPop.gr!

 1. Πώς επιλεχθήκατε και βρίσκεστε ανάμεσα στους 24 σεφ που θα είναι στον γάμο της χρονιάς, τον γάμο του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markel;
 2. Είχα μια μακροχρόνια συνεργασία μ’ ένα από τα εστιατόρια εδώ στην Αγγλία. Αυτό το εστιατόριο άνοιξε και κάποια catering και επιλέχθηκε στο Crown List. Μόνο αυτοί που είναι στο Crown List μπορούν να προμηθεύουν το παλάτι και να βρίσκονται εκεί. Μετά από αυτήν την μακροχρόνια συνεργασία, λοιπόν, ήρθε και η πρόταση. Έχω συνεργαστεί ξανά με τα παιδιά που είναι εκεί και με τον επικεφαλής. Οπότε μου είχε έρθει η πρόταση αν θέλω να συμμετέχω και να είμαι στη ομάδα και δέχτηκα.
 3. Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό σας; Πώς νιώσατε με αυτήν την πρόταση;
 4. Είναι δουλειά. Σκέφτηκα ότι θα πέσει πολλή δουλειά. Ναι, μπορεί να είναι ένας βασιλικός γάμος αλλά για εμάς είναι μια κανονική δεξίωση. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά τη δουλειά μας.
 5. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τον γάμο. Σε ποια στάδιο βρίσκεστε τώρα;
 6. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο και από τότε βρίσκομαι στην Αγγλία. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει, ολοκληρώσαμε σχεδόν το μενού αλλά και πάλι χρειάζονται check, double check, security, να γίνει κάποιο λάθος να έχουμε ένα plan b. Εμείς ήδη έχουμε κάνει τον γάμο πριν καν γίνει ο γάμος. Οπότε όταν γίνει η πρόβα generale, εμείς απλά θα πάμε με τα μάτια κλειστά.
 1. Πόσο απαιτητικοί είναι ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle; Έχετε συχνή επικοινωνία;
 2. Πριν ξεκινήσουμε για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε, είχαμε καθημερινή επικοινωνία και με το ζευγάρι και με τους συνεργάτες του. Τώρα που έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει έχουν χαλαρώσει και αυτοί, ξέρουν και αυτοί και εμείς τι θα κάνουμε, οπότε τώρα έχουμε επικοινωνία μόνο με τους συνεργάτες τους, οι οποίοι θα δώσουν και το final approve.
 3. Κάποια παραξενιά της βασιλικής οικογένειας ή ιδιαιτερότητα των καλεσμένων ως προς το μενού;
 4. Ναι, υπάρχουν αρκετές και η λίστα μεγαλώνει κάθε μέρα. Θα δώσουμε το deadline αυτές τις μέρες διότι δεν γίνεται από τους 600 καλεσμένους για παράδειγμα οι 300 να έχουν κάποιο θέμα. Θεωρούμε πως δόθηκε πολύ νωρίς αυτή η λίστα… Εμείς τη δώσαμε για να έχουμε ένα feedback για το τι θα μπορούμε να μαγειρέψουμε και με κάποιον τρόπο το εκμεταλλεύτηκαν διαφορετικά. Άλλος ήταν ο δικός μας σκοπός: Για να ξέρουμε ακριβώς τι διορθώσεις πρέπει να γίνουν και μάλλον το κατάλαβαν λάθος. Πάντως σίγουρα θα υπάρχουν και μερικά διαφορετικά πιάτα.
 5. Το δικό σας πόστο ποιο είναι;

  #chef #greece #famous #koulousias #shooting

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Niko Koulousias (@nikokoulousias) στις

 6. Θα είμαι μαζί με την ομάδα για τους στηρίξω όπως κάνω πάντα και έχει ο καθένας το πόστο του, έχουμε μια μικρή οργάνωση στην κουζίνα αλλά δεν ξέρω ακόμα! Μπορεί να γίνει κάτι και να βρεθώ μονάχος μέσα, δεν έχω ιδέα! Δεν ξέρω, μπορεί τελευταία στιγμή ν’ αποφασίσουμε τι, πώς και ποιος θα είναι πού.
 7. Οι 24 σεφ είναι από διαφορετικές χώρες; Θα υπάρχουν και στοιχεία την κάθε χώρα;
 8. Ναι, υπάρχουν σεφ από διαφορετικές χώρες, αξιόλογα και καλά παιδιά, χαμηλών τόνων. Διεθνείς και βραβευμένοι σεφ, μερικοί και ανώτεροι από μένα αλλά είμαστε μια οικογένεια. Ο καθένας θέλει με κάποιον τρόπο να βάλει κάτι δικό του για να διαφημίσει τη χώρα του. Έχουμε ένα guide line για το μενού, οπότε πρέπει να βασιστούμε σε αυτό, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο να βάλουμε κάτι δικό μας, οπότε θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τουλάχιστον δύο πραγματάκια από τη χώρα μας.
 9. Μια μικρή γεύση για το μενού και το ελληνικό στοιχείο μέσα σε αυτό;
 10. Εγώ θέλω να βάλω κρόκο Κοζάνης που είναι και από τον τόπο μου και κρητικό λάδι, το οποίο δεν το αλλάζω γιατί είναι ο θησαυρός της Ελλάδας. Θα υπάρχουν και ορισμένες παραδοσιακές αγγλικές συνταγές οι οποίες έχουν ονομαστεί από το βασιλικό παλάτι. Εμείς θα τις μελετήσουμε αλλά μπορεί να τις αλλάξουμε λίγο, να βάλουμε και κάτι δικό μας. Μάλιστα,ο πρίγκιπας Κάρολος έχει μια φάρμα δικιά του οπότε θα την εκμεταλλευτούμε για κάποιες πρώτες ύλες κρέατος κλπ.
 11. Τι είναι αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα τόσο ξεχωριστή και αγαπητή;
 12. Την ελληνική κουζίνα την ξέρουν όλοι λόγω διακοπών στη χώρα μας, αλλά ξέρουν τον μουσακά, το τζατζίκι και τον γύρο. Εμείς πρέπει να μεταδώσουμε τη σωστή ελληνική κουζίνα και το τι είναι ελληνική κουζίνα. Για εμάς είναι μεσογειακά. Για εμάς είναι ελαφριά, μια διατροφική συνθήκη που κάνει και καλό. Δηλαδή, με τις νηστείες που έχουμε και κρατάνε κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι, γιατί αυτοί το κρατάνε όπως πάει το ημερολόγιο της εκκλησίας, αν ακολουθήσει κάποιος αυτή τη διατροφή της νηστείας ας πούμε, αυτομάτως κάνει μια διατροφή που ούτε γιατρό δεν χρειάζεται. Και αυτό κάνει την ελληνική κουζίνα μοναδική.
 13. Δεν είναι η πρώτη φορά που μαγειρεύετε για ένα “μεγάλο” όνομα, αφού στο παρελθόν έχετε μαγειρέψει και για τον Βαλντιμίρ Πούτιν. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
 14. Ήταν έκπληξη για μένα. Ανέβηκα στη Μόσχα για να στήσω ένα εστιατόριο για έναν επιχειρηματία και εστιάτορα, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει 24 εστιατόρια. Πήγα, λοιπόν, για να ανοίξουμε ένα εστιατόρια, να δώσουμε το μενού στον κόσμο, και μου λέει σου έχω μια έκπληξη, θα έρθει ένας πολύ καλός μου φίλος. Και βλέπω μπαίνει ο κ. Πούτιν! Αφού μας χαιρέτισε, μου λέει «θα ήθελα να γευτώ κάτι ελληνικό παραδοσιακό αλλά από αυτά που έχει το μενού». Κι επειδή στη Ρωσία τρώνε πολύ λαγό, είχα λαγό στιφάδο, την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς αλλά σε μια άλλη έκδοση λίγο πιο gourmet, πιο μοντέρνα. Κάθισε, έφαγε κανονικά και όταν έφευγε μου είπε μπράβο. Την επόμενη μέρα λάβαμε ευχαριστήριο μήνυμα από το Κρεμλίνο!
 15. Ποιο είναι ένα “μεγάλο” όνομα που θα θέλατε να μαγειρέψετε;
 16. Από Έλληνες θα ήθελα πάρα πολύ να μαγειρέψω για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, επειδή όταν διάβασα για τον Γιάννη, έβλεπα κάπου τον εαυτό μου. Γιατί και ο Γιάννης δουλεύει σκληρά και δούλεψε σκληρά για να φτάσει εκεί που έφτασε. Κάτι τέτοιο συνέβη και με μένα.
 17. Ποιος σας έχει κρίνει ποιο αυστηρά από όλους;
 18. Η κόρη μου, η οποία είναι τριών χρονών είναι η πιο δύσκολη πελάτισσα που είχα ποτέ.

  #amazing #kids #cooking #daughtersarethebest #girls #chefstalk #gourmet #2yearsold #passion #love #fatherdaughter

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Niko Koulousias (@nikokoulousias) στις

  Έχει άποψη, της αρέσει η μαγειρική και μακάρι να το ακολουθήσει αφού κανένας άλλος από την οικογένεια δεν είναι σεφ. Δεν θα την πιέσω να γίνει σεφ, αν το θέλει γιατί όχι και εμείς από πίσω σε ό,τι και να κάνει.

Διαβάστε επίσης:

Και τελικά ποιος πληρώνει γι’ αυτό τον γάμο;