Έχουμε δει να φτιάχνουν Facebook profiles στα σκυλάκια, λογαριασμούς στο Instagram με πρωταγωνιστή τα ίδια…αλλά ποιος είπε ότι τα σκυλάκια δεν έχουν το δικό τους social media, αποκλειστικά και μόνο για σκύλους;

Ε, λοιπόν, δεν έχουν ανάγκη το  Facebook του ιδιοκτήτη καθώς μπορούν να φτιάξουν το δικό τους προφίλ, με δικές τους φωτογραφίες και στοιχεία καθώς και το δικό τους γαβ-chat! Τα σκυλάκια μας είναι πιο ανεξάρτητα από ποτέ. Μα πώς; Με το Doggo! Μη μας πεις ότι το δικό σου κατοικίδιο δεν έχει ακόμα προφίλ στο Doggo. Λοιπόν, κάθισε να στα πούμε γιατί έχεις μείνει λίιιιγο πίσω!

Το ipop.gr μίλησε με ένα απ ‘ τα μέλη της ομάδας του Doggo, την κα Παναγιωτοπούλου Αναστασία και μας εξήγησε τα πάντα για το μοναδικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκύλων!

 1. Τι είναι το Doggo και πώς θα το χαρακτηρίζατε με 3 λέξεις;
 2. Το Doggo είναι μια εφαρμογή για κινητά, ένα εργαλείο για ιδιοκτήτες σκύλων. Το κατεβάζουν δωρεάν οι ιδιοκτήτες σκύλων και μπορούν να δημιουργήσουν το profile του σκύλου τους, βρίσκοντας νέους τετράποδους φίλους και πολλή πληροφορία. Οπότε θα το χαρακτήριζα καινοτόμo, χρήσιμο και πολύ διασκεδαστικό.
 3. Πώς γεννήθηκε η ιδέα; Είστε σκυλο-μαμά;
 4. Ναι, είμαι κι εγώ σκυλο- μαμά και τα υπόλοιπα μέλη είναι σκυλο-γονείς. Η πρώτη ιδέα γεννήθηκε από προσωπική ανάγκη όταν γυρνούσα από τη δουλειά, επειδή μένουμε σε πόλη δεν έχουμε κοντά πάρκα ούτε πολλούς φίλους με σκυλάκια, ήταν λοιπόν, έντονη η ανάγκη για κοινωνικοποίηση και εκτόνωση του κατοικίδιου. Οπότε μας ήρθε η ιδέα τι θα γινόταν αν υπήρχε ένα mobile application το οποίο μπορείς να το έχεις συνεχώς στο κινητό σου και να βλέπεις τα σκυλάκια γύρω σου. Επομένως, να κοινωνικοποιηθείς και να κάνεις ένα ωραίο play date με τα σκυλάκια σου.

  Στο επόμενο διάστημα μπήκε μέσα και το κομμάτι της πληροφορίας, οπότε προσθέσαμε οτιδήποτε αφορούσε έναν ιδιοκτήτη σκύλων, χαρτογραφημένα πάνω σ’ έναν πανελλαδικό χάρτη. Όπως κοντινά κτηνιατρεία, pet shop, pet friendly μαγαζιά, πάρκα, εκπαιδευτές σκύλων, ενώ έχουμε κάνει και απόπειρα να χαρτογραφήσουμε φόλες που έχουν αναφερθεί πανελλαδικά. Συνολικά οι κατηγορίες είναι 15 και μάλιστα έχουμε φτιάξει μέχρι και pet friendly summer by Doggo, δηλαδή pet friendly ξενοδοχεία, beach bar, camping και παραλίες.

 5. Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;
 6. Την κατεβάζουμε δωρεάν στο κινητό, είτε έχουμε Android είτε iOS. Φτιάχνουμε το profile μας, το γεμίζουμε με τις χρήσιμες πληροφορίες όπως είναι ράτσα, όνομα, ηλικία, χρώμα κλπ αλλά και φωτογραφίες και είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε νέους τετράποδους φίλους, οι οποίοι μπορούν να μας κάνουν add και να ξεκινήσουμε το chat. Όπως ακριβώς τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και το Doggo απλά για σκύλους. Δεν υπάρχει μέσα ο ανθρώπινος παράγοντας, εκτός κι αν θέλει ο ιδιοκτήτης να βάλει μια φωτογραφία του μαζί με το σκυλάκι.

  Παράλληλα, οι χρήστες και γενικότερα η κοινότητα επικοινωνούμε και δίνουμε και συμβουλές.  Υπάρχει, ούτως ή άλλως, και η άμεση διεπαφή μεταξύ τους, οπότε χρήστες που έχουν για παράδειγμα ίδιες ράτσες σκύλων μιλούν πιο συχνά, και ανταλλάσσουν συμβουλές.

 7. Αν χαθεί ένα σκυλάκι μπορείτε να συμβάλλετε με κάποιον τρόπο σ’ αυτό;
 8. Στο profile του κάθε κατοικίδιου υπάρχει ένα κουμπάκι ο “φάρος”, το “έχω χαθεί”. Στην κακή περίπτωση που ένας σκύλος χαθεί, μπορεί ο ιδιοκτήτης να ενεργοποιήσει αυτό το κουμπί και οι υπόλοιποι βλέπουν πως πάνω στον χάρτη αυτό το σκυλάκι δεν εμφανίζεται με την κανονική καρφίτσα αλλά με την καρφίτσα του “φάρου”. Άρα ανοίγουν το profile, βλέπουν τον σκύλο κι έχουν το νου τους μήπως δουν κάτι. Κι έχεις και τον άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μέσω του Doggo με τον ιδιοκτήτη, ώστε να τον ειδοποιήσεις.
 9. Γιατί να φτιάξω profile στον σκύλο μου;
 10. Σαν ιδιοκτήτης σκύλου σου προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, έχει τη δυνατότητα των Doggo νέων, που μέσα περιλαμβάνονται κάποια νέα που αφορούν τη φιλόζωη κοινότητα ή αλλαγές στο νόμο που αφορούν τα κατοικίδιά μας κοκ. Χρήσιμες, δηλαδή, πληροφορίες που κάθε ιδιοκτήτης θα έπρεπε να ξέρει. Έχουμε τις Doggo συμβουλές, επιστημονικά γεγονότα και κάποια αστεία που σου κρατούν παρέα και μπορείς να βρεις πολλούς καινούργιους φίλους και να μάθεις τα πάντα για την περιοχή που βρίσκεσαι. Ακόμη, μπορεί να έχεις πάει ένα ταξίδι και να ψάχνεις κτηνιατρείο ή να έχεις πάει μια επίσκεψη και να ψάχνεις pet shop.
 11. Έχει ανταπόκριση στην Ελλάδα μια τέτοια εφαρμογή;
 12. Γενικά έχουμε γύρω στους 10.000 χρήστες, κυρίως λόγω του ότι η φύση της εφαρμογής είναι σύνθετη για κάποιους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Τυγχάνει, όμως, μεγάλης αποδοχής και αγάπης από ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτιάξουν το profile τους αλλά μας συμβουλεύονται πολύ στο Facebook.
 13. Έχει γίνει “γάμος” μέσω του Doggo;
 14. “Γάμος” δεν έχει γίνει που να ξέρουμε! Σαν ομάδα εμείς γενικότερα προτείνουμε τη στείρωση και την υιοθεσία. Απλά δεν είμαστε οι τελικοί αποδέκτες της ιστορίας τους!
 15. Μια συμβουλή σε όσους έχουν κατοικίδιο αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν;
 16. Σ’ αυτόν που δεν έχει θα πω να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά γιατί είναι μεγάλη ευθύνη, είναι ένα νέο μέλος της οικογένειας και χρειάζεται τη φουλ επίβλεψή του και υπευθυνότητα. Σ’ αυτόν που έχει κατοικίδιο να κοιτάξει ακόμα μια φορά το πόσο τυχερός είναι και να προσέξει πολύ το κατοικίδιό του, το οποίο είναι ένα ισότιμο μέλος και όχι ένα δωράκι Χριστουγέννων, Πάσχα ή ένα διακοσμητικό του σπιτιού.
 17. Τα μελλοντικά σας σχέδια για το Doggo;
 18. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με την οργάνωση φιλοζωικών εκδηλώσεων αλλά πολύ καινοτόμων για τα ελληνικά δεδομένα. Έχοντας ήδη διοργανώσει πετυχημένα το πρώτο Bark in the Park με το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Φέτος θα κάνουμε το δεύτερο Bark in the Park, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Γιατί ήταν ένα πολύ οργανωμένο πάρτι με δράσεις, με σκυλο-μπουφέ, ενέργειες για να περάσεις παρέα με το κατοικίδιό σου.

  Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε το δήμο Ηράκλειας θα οργανώσουμε την πρώτη Ζωοτοπία αλλά έχουμε και σκαριά μια νέα εκδήλωση υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα είναι το Pet and Stray Project και θα αναδεικνύει κομμάτια της φιλοζωίας με performances, εικαστικά, διάφορα μουσικά δρώμενα αλλά και μια πολύ δυνατή έκθεση φωτογραφίας.

  Άμεσος στόχος μας είναι η επέκταση σε χώρες του εξωτερικού, αλλά αυτό απαιτεί χαρτογράφηση της εκάστοτε χώρας οπότε χρειαζόμαστε ένα εξωτερικό συνεργάτη. Θέλουμε να συμμετέχουμε και μια digital έκθεση που θα γίνει στο εξωτερικό. Γενικά θέλουμε να διευρύνουμε την ομάδα μας καθώς και τις συνεργασίες μας!

Εσύ τι περιμένεις; Μπες στο Doggo και φτιάξε το profile του σκύλου σου!