Ο Λούης Πατσαλίδης έρχεται για πρώτη φορά για περιοδεία στην Ελλάδα και αν δεν τον ξέρεις ήδη, ήρθε η ώρα να τον μάθεις, ή αν τον γνωρίζεις, να τον μάθεις ακόμα περισσότερο!

Λούης Πατσαλίδης

Είναι ο πιο γνωστός Κύπριος stand up comedian κι όχι επειδή “έχει κάνει όνομα” αλλά επειδή όντως είναι πολύ καλός σ’ αυτό που κάνει! Το κάνει με αγάπη, με μεράκι, με φαντασία, με πολλή δουλειά και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Έχει βάλει σκοπό να κάνει τον κόσμο να περνάει καλά και να γελάει και το καταφέρνει πολύ καλά!

Λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία του στην Ελλάδα, ο Λούης Πατσαλίδης έκανε μια στάση στο iPop όπου μας είπε τι να περιμένουμε απ’ τις stand up παραστάσεις του στις πόλεις της Ελλάδας, μας μίλησε για το χιούμορ των Ελλήνων και των Κύπριων, αλλά και τη δύσκολη απόφαση που πήρε πριν από μερικά χρόνια να αφήσει τη σιγουριά μιας σταθερής δουλειάς και να αφιερωθεί στο όνειρό του.

 1. Πρώτη περιοδεία στην Ελλάδα: Πόσο καιρό την περίμενες και πώς αποφάσισες να την κάνεις τώρα;
 2. Είναι κάτι που δουλεύω εδώ και 2 περίπου χρόνια! Μέσα σε αυτή τη περίοδο είχα έρθει άλλες 2 φορές και έκανα παράσταση στην Ελλάδα, ένα double bill με τον πολύ καλό μου φίλο και κορυφαίο στο είδος Γιώργο Χατζηπαύλου στην Αθήνα και ακόμη ένα τον περασμένο Μάϊο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κωμωδίας στη Θεσσαλονίκη! Αλλά ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη σόλο εμφάνιση στην Ελλάδα.
 1. Τι να περιμένει να δει από εσένα το ελληνικό κοινό;
 2. Μια παράσταση stand up comedy με πολλή γέλιο, καυστική σάτιρα και μπόλικη δόση τρέλας.
 3. Έχεις διαμορφώσει την stand παράστασή σου έτσι ώστε να απευθύνεται περισσότερο στο ελληνικό κοινό;
 4. Το “Made in Cyprus” είναι μια παράσταση αποκλειστικά για την Ελλάδα, είναι ένα δουλεμένο κείμενο που ουσιαστικά συστήνω τον εαυτό μου προς το Ελληνικό κοινό! Η γλώσσα που χρησιμοποιώ στην παράσταση είναι η δημοτική βέβαια, εμπλουτισμένη όμως με την Κυπριακή διάλεκτο με ένα τρόπο ώστε να είναι κατανοητή από όλους.
 5. Πες μας τρεις λόγους για να έρθουμε στην παράσταση!
 6. Θα γελάσετε, θα γελάσετε και θα γελάσετε!
 1. Υπάρχει διαφορά στο χιούμορ των Ελλήνων και των Κύπριων;
 2. Ο Έλληνας και ο Κύπριος είναι το ίδιο πράγμα, έχουμε τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια κουσούρια και τα ίδια προτερήματα η διαφορά είναι στο γλωσσικό ιδίωμα οπόταν δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια διαφορά στο χιούμορ!
 3. Δούλευες σε τράπεζα, στη«σιγουριά», μέχρι να σκάσει η κρίση στην Κύπρο και μετά την άφησες για να επικεντρωθείς σ’ αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις. Ήταν μια δύσκολη απόφαση;
 4. Η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου! Το να αφήνεις μια πολύ καλή δουλειά με ένα πολύ καλό μισθό, έχοντας οικογένεια με 2 παιδάκια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάνει κάποιος, αλλά ούτε και το πιο σοφό, για να κυνηγήσει το όνειρο του! Είχα όμως την στήριξη της οικογένειας μου και πήρα το ρίσκο που δόξα τω Θεό μέχρι στιγμής μου βγαίνει!
 1. Πώς νιώθεις με τον τίτλο «ο πιο γνωστός Κύπριος stand up comedian»;
 2. Μέχρι σήμερα έχω δώσει περισσότερες από 600 παραστάσεις stand up comedy στην Κύπρο, είναι ευλογία να αναγνωρίζεται η δουλειά σου, αλλά σαν άνθρωπος δεν κοιτάω τίτλους και ταμπέλες, πάντα ψάχνομαι και πάντα προσπαθώ να μαθαίνω και να βελτιώνομαι.
 3. Είσαι ένας άνθρωπος που κάνεις τηλεόραση αλλά και παραστάσεις stand up. Υπάρχει κάποιο απ’ τα δύο που αγαπάς περισσότερο;
 4. Εννοείται οι παραστάσεις stand up, η τηλεόραση ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία, αν αύριο το πρωί μου πεις τέρμα η τηλεόραση δεν θα είχα
  κανένα πρόβλημα, αν μου έλεγες όμως τέρμα οι παραστάσεις καλύτερα να με σκοτώσεις!
 1. Τι κάνεις όταν το κοινό δεν γελάει με κάποιο αστείο σου;
 2. Δεν έτυχε να μην γελάσουν καθόλου με κάποιο αστείο! Κάποιοι γελούν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο με κάποια αστεία και είναι λογικό! Το κείμενο είναι πολύ καλά δουλεμένο και δοκιμασμένο σε διάφορα κοινά πριν βγω στη σκηνή να το παρουσιάσω, οπόταν με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείς την πιθανότητα να μην αρέσει! Αν πάλι δω στην πορεία ότι ένα αστείο δεν πέρνει το γέλιο που περίμενα να πάρει, είτε θα το αλλάξω είτε θα το βγάλω εντελώς!
 3. Ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής σου για τα κείμενά σου;
 4. Η οικογένεια μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου! Τα κείμενα μου ως επι το πλείστον είναι βιωματικά αλλά και όπως το λένε και οι Αμερικάνοι observational δηλαδή παρατηρώ πως συμπεριφέρεται ο κόσμος σε διάφορα μέρη, σε εστιατόρια, σε εμπορικά κέντρα, στα γήπεδα, στα νοσοκομεία, αλλά και πως αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους και έτσι μεταφέρω όλα αυτά στη σκηνή.
 1. Τι προσδοκάς απ’ τις εμφανίσεις σου στην Ελλάδα;
 2. Προσδοκώ να έρθει ο κόσμος, να γελάσει, να περάσει ένα όμορφο βράδυ, και σίγουρα να μεγαλώσω το κοινό μου στην Ελλάδα για να έρχομαι πιο συχνά για παραστάσεις και σε άλλες πόλεις!