Κι όμως πετάει… Το πιο γρήγορο και πρωτοποριακό delivery είναι στην Πάτρα!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν στιγμές που θέλεις τον καφέ σου εδώ και τώρα. Να τον παραγγείλεις και να σου έρθει ως δια μαγείας από το πουθενά. Γίνεται αυτό; Στην Πάτρα γίνεται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί αυτά που θα διαβάσεις είναι πολύ πρωτοποριακά για να είναι αληθινά και για να συμβαίνουν στην Ελλάδα! Delivery με drone το έχεις ξανακούσει; Το Acera Cafe στην Πάτρα το κάνει πράξη.

Κι εκεί που κάθεσαι με την παρέα σου και αράζεις, σου έρχεται το drone, στο δεύτερο παγκάκι δίπλα από τη θάλασσα, όπως του το έχεις ζητήσει. Κι έρχεται πάντα στην ώρα του, χωρίς να έχει κολλήσει στην κίνηση, στο φανάρι, χωρίς να έχει σταματήσει για να χαιρετίσει δυο τρεις γνωστούς (ντελιβεράδες όπως κι αν έχει σας αγαπάμε)!

Το delivery με drone μας έκανε εντύπωση και θελήσαμε να το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Έτσι, καλέσαμε «άρον-άρον» τον Νίκο Μπάτσικα (ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτό) και μας τα αποκάλυψε όλα!

 1. Είναι η πρώτη καφετέρια στην Ελλάδα που κάνει delivery με drone; Πότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;
 2. Δεν ξέρω αν τώρα πλέον, υπάρχει κάποιος, τότε που ξεκινήσαμε εμείς ήμασταν οι πρώτοι! Εμείς έχουμε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2018 και κάνουμε κάποιες δοκιμές, καθώς θέλουμε να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι πιο εύκολο. Αυτή τη στιγμή το πιλοτάρισμα γίνεται με χειρισμό, εμείς θέλουμε να το κάνουμε λίγο πιο αυτοματοποιημένο με μια βάση δεδομένων που θα είναι σε GPS και θα μπορεί να πηγαίνει -δίνοντάς του συντεταγμένες- μόνο του. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε με έναν κομπιουτερά που αυτό το κομμάτι είναι δικό του.
 3. Πώς γεννήθηκε ιδέα;
 4. Γενικά είχα πολύ καλή σχέση με τα drones, ήταν το χόμπι μου και σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω στο κατάστημα που διαθέτω. Το σημείο που είναι το κατάστημα είναι μέσα στην πόλη ουσιαστικά, στον πεζόδρομο της Πάτρας και δεν μπορούσα, λοιπόν, να το χρησιμοποιήσω για κάποιον άλλον λόγο. Και μου ήρθε η ιδέα, λοιπόν, να κάνω delivery με drone, κάτι που δεν είχα δει μέχρι τότε. Η αλήθεια είναι πως αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες, τεχνικές στην αρχή.
  Κάναμε πολλές δοκιμές γιατί το drone που έχω εγώ διαθέτει πολλά συστήματα επάνω ηλεκτρονικά και εντοπισμό ακριβούς θέσης στην προσγείωση και υπήρχαν διάφορα προβληματάκια ως προς το «κρεμαστικό» σύστημα που βάλαμε. Μετά από δοκιμές, καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Βεβαίως, δεν είχα και κάθε μέρα τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνω τις δοκιμές και θα έπρεπε να μας το επιτρέπει και ο καιρός. Πηγαίναμε, λοιπόν, σε ένα ανοιχτό σημείο και δοκιμάζαμε διάφορα πράγματα, όπως το πώς θα το κρεμάσουμε, το βάρος, το πώς θα ανταποκρίνεται κλπ. Με τον καιρό καταφέραμε να το έχουμε σε εφαρμογή.
 5. Ας πάμε λιγάκι και στα πρακτικά… Πώς μπορώ να παραγγείλω τον καφέ μου με drone; Και πώς μπορώ να κάνω την πληρωμή;
 6. Ο τρόπος πληρωμής είναι το εύκολο κομμάτι. Ο τρόπος πληρωμής γίνεται όπως γίνεται και στο χώρο εστίασης όταν παραγγέλνουμε από fast food ή από κάποιο άλλο κατάστημα. Γίνεται προπληρωμένα, λοιπόν, μέσω εφαρμογής.Το κομμάτι το δύσκολο είναι ότι εμείς πρέπει να καταφέρουμε να το κάνουμε να είναι αυτοματοποιημένο. Να μην πιλοτάρεται και να είναι πιο άνετο για εμάς. Γενικά υπάρχουν και πολλοί κανόνες για τα drones που πρέπει να τηρούνται. Εμείς έχουμε κάνει ασφάλιση για τα drones αλλά παρ’όλα αυτά δεν επιτρέπεται να περνά μέσα από κόσμο, σε κατοικημένες περιοχές, σε μπαλκόνια κλπ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Προς το παρόν το κάνουμε σε σημεία που είναι ανοιχτά.
 7. Και τελικά τι επιτρέπεται και τι όχι με τα drones;
 8. Νομικά υπάρχουν αρκετά κενά, γενικά. Το τυπικό είναι ότι τα drones απαγορεύονται για πάνω από 50 μέτρα χρήση. Όπως επίσης, απαγορεύεται να υπάρχει drone σε κάποιο γάμο ή σε κάποιο γήπεδο. Εμείς, έχουμε κάνει μια ασφάλεια για να μπορούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο νόμιμοι γίνεται. Υπάρχουν κενά και σίγουρα θα τα βελτιώσουν. Είναι καλό που υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όμως, γιατί γίνονται και ατυχήματα. Αν ο τρόπος και ο χειρισμός έχει λάθος, τότε υπάρχει κίνδυνος για τον κόσμο.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Πετάει, πετάει! P.S. It’s almost Friday!? #acera #acera_drone #pezodromos #patras #drone #dronefly #dronelife #dronedaily #coffee #delivery

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Acera cafe (@acera_cafe) στις

 9. Κάνει delivery μόνο έναν καφέ; Και σε πόση ώρα θα φτάσει στον προορισμό του;
 10. Η δυνατότητα που έχει είναι μέχρι ένα κιλό. Αλλά δεν το εφαρμόζουμε για ένα κιλό γιατί ζορίζεται αρκετά και αυτή τη στιγμή η θέση είναι για έναν καφέ. Σε πόση ώρα φτάνει… Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ντελιβεράδες… Δεν έχουμε φανάρια, δεν έχουμε κίνηση! Κάποια στιγμή όλα αυτά θα μας είναι οικεία, όταν θα υπάρχει και μια σωστή βάση δεδομένων.
 11. Και πώς πάνε οι παραγγελίες σας;
 12. Ο κόσμος το υποδέχτηκε πολύ ευχάριστα. Έρχεται συνέχεια στο κατάστημα, καθώς έχουμε ένα stand που είναι μόνιμα το drone εκεί, φωτογραφίζονται, ρωτάνε, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Στον πεζόδρομο περνάνε και τουρίστες, οπότε το βλέπουν και τους κάνει τρομερή εντύπωση. Και όλο αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Μάλιστα, το Καλοκαίρι είχε έρθει ένας κύριος και μου λέει ότι ήθελε να κάνουμε μια έκπληξη στη γυναίκα του! Να είναι σε μια παραλία, σε ένα ένα παγκάκι και να έρθει το drone από το πουθενά, να έχει μέσα ένα δαχτυλίδι, να της κάνει πρόταση! Και ποιος μπορεί να σκεφτεί βλέποντας ένα drone τι τον περιμένει;;
 13. Τα μελλοντικά σας σχέδια;
 14. Θα βάλουμε αγγελία να ζητήσουμε χειριστές drone (γέλια)!

Κι αν θέλεις περισσότερες αποδείξεις…δες το video!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved