Μια Αμερικανίδα δασκάλα yoga αποφάσισε μέσα στην κρίση να μετακομίσει στη χώρα μας. Γιατί; Γιατί, όπως δηλώνει η ίδια, είχε ένα ένστικτο ότι πρέπει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Και το ένστικτό της βγήκε αληθινό.

Η Lynn κάνει yoga στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην ταράτσα ενός υπέροχου διαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη! Το είδος yoga που διδάσκει είναι η Kundalini Yoga, η οποία, σύμφωνα με την Lynn, είναι η «yoga για όλους», καθώς υποστηρίζει πως καθένας που αναπνέει μπορεί να κάνει yoga!

Η Lynn είναι ένας άνθρωπος που αξίζει την προσοχή σου κι είμαστε σίγουροι πως μετά το τέλος αυτής της συνέντευξης, θα κλείσεις κι εσύ ραντεβού στο επόμενο μάθημά της για yoga με θέα την Ακρόπολη!

 1. Lynn, πες μας λίγα λόγια για σένα και πότε ξεκίνησες να διδάσκεις yoga;
 2. Είμαι Αμερικανίδα instructor Kundalini Yoga και ξεκίνησα να διδάσκω το 2009. Αρχικά, ξεκίνησα να κάνω practicing την Kundalini Yoga to 2007, ενώ περνούσα έναν δύσκολο χωρισμό. Μετά, το 2008 ξεκίνησα το teacher training για να μάθω περισσότερα αφού κινήθηκε το ενδιαφέρον μου γι’ αυτή την πρακτική, η οποία με βοήθησε πολύ. Όταν η εκπαίδευσή μου τελείωσε το 2009, ένιωθα ότι έχω μάθει τόσες πολλές χρήσιμες πληροφορίες, που έπρεπε να τις μοιραστώ μ’ άλλους! Κάπως έτσι ξεκίνησα να διδάσκω yoga.
 3. Πόσο καιρό είσαι στην Ελλάδα και γιατί διάλεξες τη χώρα μας ως τόπο διαμονής;
 4. Μετακόμισα στην Ελλάδα και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να περιγράψω την επιλογή μου είναι ότι το αισθάνθηκα σαν ένα «κάλεσμα». Δεν έχω ελληνική καταγωγή, δεν υπήρξα ερωτική μετανάστρια για τα μάτια ενός άντρα, ούτε είχα κάποια θέση εργασίας να με περιμένει. Είχα απλά μια ξεκάθαρη αίσθηση ότι πρέπει να είμαι στην Αθήνα. Είχα μια άνετη ζωή στο San Francisco και δεν έψαχνα να βρω ένα μέρος να μετακομίσω. Μπορώ να πω ότι ήταν σαν οι σκέψεις μου να με καθοδήγησαν ώστε να έρθω στην Ελλάδα. Και τελικά, η διαίσθησή μου ήταν σωστή επειδή νιώθω την Ελλάδα 100% σαν να είναι το σπίτι μου!
 5. Τι διαφορές έχεις εντοπίσει στην yoga στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ;
 6. Στο San Francisco, η yoga είναι πολύ δημοφιλής, η αγορά είναι κορεσμένη και οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον μια ή δυο φορές yoga class. Εδώ στην Ελλάδα, βρίσκω ανθρώπους ανοιχτούς και περίεργους για τη yoga, αλλά συχνά δεν έχουν δοκιμάσει κάποια ολοκληρωμένη εμπειρία yoga. Έχω πολλούς αρχάριους στην τάξη μου, κάτι το οποίο λατρεύω! Είχα μάλιστα έναν 67χρονο συνταξιούχο ηλεκτρολόγο, ο οποίος δεν είχε κάνει ποτέ yoga και ήρθε σε μια απ’ τις εβδομάδες yoga που έκανα στη Σίφνο. Και τα πήγε περίφημα!

Gepostet von Lynn's Kundalini Yoga am Mittwoch, 26. September 2018

 1. Τι ακριβώς είναι η Kundalini Yoga και τι το Enneagram, με το οποίο ασχολείσαι;
 2. Η Kundalini Yoga είναι μια τεχνολογία διαχείρισης της ενέργειας, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στην αναπνοή. Την αποκαλώ ως «τη yoga για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν yoga» γιατί οποιοσδήποτε αναπνέει μπορεί να κάνει Kundalini Yoga. Έχω διδάξει ανθρώπους που ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω καρκίνου του πνεύμονα, ανθρώπους που ήταν πολύ άρρωστοι, αλλά κι άτομα που δεν μπορούσαν να σηκωθούν απ’ το κρεβάτι τους. Όλοι μπορούν να κάνουν Kundalini Yoga γιατί ξεκινάμε πάντα με την αναπνοή και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτήν.
 1. Το Enneagram είναι ένα σύστημα ψυχολογίας που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται μ’ αυτό τον τρόπο ο καθένας. Το έχω στο μυαλό μου σαν ένα μέσο μέσο συμπόνιας. Το Enneagram προτείνει ότι η εμπειρία σας στη ζωή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το πού στρέφεται η προσοχή σας, η οποία τελικά στρέφεται σ’ ένα απ’ τα εννέα βασικά σημεία. Απ’ τη στιγμή που θα καταλάβετε τη «συνήθεια της προσοχής σας», η συμπεριφορά σας αρχίζει να έχει μεγαλύτερο νόημα. Και όταν καταλάβετε τη συνήθεια της προσοχής κάποιου άλλου, η συμπεριφορά του έχει μεγαλύτερη λογική!

Gepostet von Lynn's Kundalini Yoga am Mittwoch, 26. September 2018

 1. Πόσο σημαντικός είναι ο διαλογισμός στη yoga που διδάσκεις;
 2. Ο διαλογισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της Kundalini Yoga. Κάνουμε σωματικές ασκήσεις για να προετοιμάσουμε το σώμα να κρατήσει μια στάση σε μια χαλαρή κατάσταση, κάνουμε μια βαθιά χαλάρωση για να βοηθήσουμε το σώμα να «επουλωθεί», και όλα αυτά οδηγούν τελικά στον διαλογισμό, που είναι πραγματικά η «καρδιά» της Kundalini Yoga. Οι διαλογισμοί για μια τάξη όλων των επιπέδων διαρκούν συνήθως 3-7 λεπτά και συχνά περιλαμβάνουν εστιασμένη αναπνοή.
 3. Έχεις επιλέξει η οικονομική συμμετοχή να είναι με τη μορφή προσφοράς. Γιατί;
 4. Έχω στο μυαλό μου την Kundalini Yoga σαν μια θεραπεία και είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχουν όλοι πρόσβαση σ’ αυτήν. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται και ο καθένας έχει διαφορετική οικονομική κατάσταση. Ήθελα να αφαιρέσω όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να συμμετάσχουν και να βιώσουν τα οφέλη της Kundalini Yoga. Λατρεύω τα μαθήματα που βασίζονται στην προσφορά επειδή νομίζω στέλνουν το σωστό μήνυμα: Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

Thank you to everyone who joined us tonight for the Vinyasa Flow class with Elli Zisis! I forgot how nice it is to be…

Gepostet von Lynn's Kundalini Yoga am Donnerstag, 13. September 2018

 1. Τι προκλήσεις έχεις συναντήσει ως δασκάλα yoga όλα αυτά τα χρόνια;
 2. Ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως δασκάλα Kundalini Yoga σε καταφύγια αστέγων στο San Francisco. Δεν ένιωθα σαν να ήμουν «δασκάλα» μόνο και μόνο επειδή είχα το πιστοποιητικό διδασκαλίας μου, γι ‘αυτό ήθελα ν’ αποκτήσω κάποια εμπειρία. Τα καταφύγια αστέγων στο San Francisco είναι εξαιρετικά σκληρά, με πολύ έντονο περιβάλλον: Μια γυναίκα ούρλιαζε λέγοντάς μου ότι ήμουν ο διάβολος, έτσι από τότε όλα μου φαίνονται πιο εύκολα!
 3. Πώς χτίζεις τη σχέση σου με τους μαθητές σου;
 4. Δεν προσπαθώ πραγματικά να χτίσω μια σχέση με τους μαθητές μου, προσπαθώ να δημιουργήσω έναν χώρο για εκείνους για να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία με τον εαυτό τους. Η δουλειά μου είναι να κρατήσω τον χώρο και να παραμείνω ουδέτερη. Αν ένας μαθητής έρχεται σε μια τάξη και φεύγει με το αίσθημα ότι είναι πιο συνδεδεμένος με τον εαυτό του, σημαίνει ότι έκανα καλά τη δουλειά μου. Δεν θέλω να ταυτιστούν μαζί μου, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα.

Gepostet von Lynn's Kundalini Yoga am Dienstag, 11. September 2018

 1. Τι σε βοήθησε να βελτιώσεις τις τάξεις σου από τότε που ξεκίνησες να διδάσκεις yoga;
 2. Η Kundalini Yoga είναι διαφορετική απ’ τα υπόλοιπα είδη yoga και στην αρχή είχα μεγάλη ανασφάλεια γι’ αυτό. Αντί να παρουσιάσω τις διαφορές, προσπάθησα να τις κρύψω και να την κάνω περισσότερο σαν “κανονική” yoga. Αλλά όταν αισθάνθηκα μεγαλύτερη ασφάλεια με τον εαυτό μου, επικεντρώθηκα στο κομμάτι στο οποίο είναι εκπληκτική: Το ότι απευθύνεται σε όλους! Η Kundalini Yoga είναι η «yoga για όλους» και αυτό το διδάσκω με μεγάλη έμφαση στο σήμερα. Έχουμε ανθρώπους όλων των μεγεθών και φυσικών ικανοτήτων, κι όλοι τα πηγαίνουν καταπληκτικά! Επομένως, εάν δεν το έχετε δοκιμάσει, σας προσκαλώ στο επόμενο μάθημα!