Η Βασιλική Μιλλούση ξέρει να ισορροπεί ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι τη θαυμάζουμε, όχι μόνο για τις διακρίσεις και τα μετάλλια που έχει χαρίσει στην Ελλάδα, αλλά για το πείσμα της, την πειθαρχία της από τη μια και την ευαισθησία και ήρεμη αύρα της από την άλλη. Κάθε συνέντευξη της Βασιλικής Μιλλούση είναι και ένα μικρό μάθημα ζωής!

Η Βασιλική Μιλλούση τα έχει καταφέρει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και μας έχει γεμίσει με υπερηφάνεια και όμορφες στιγμές που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε. Δίπλα στο όνομά της θα δεις τη λέξη «γυμναστική». Αλλά εκτός από αυτή την πλευρά της, ανακαλύψαμε και άλλες πτυχές μιας υπέροχης γυναίκας.

Η συνέντευξη της Βασιλικής Μιλλούση στο iPop.gr, ελπίζουμε να σε εμπνεύσει τόσο, όσο μας ενέπνευσε κι εμάς!

 1. Πόσα πράγματα στερηθήκατε απ’ τη ζωή σας για να ασχοληθείτε με τον πρωταθλητισμό και να πετύχετε όσα έχετε πετύχει;
 2. Η ενασχόληση με τον πρωταθλητισμό απαιτεί μια ζωή γεμάτη θυσίες, στο άθλημα μας είναι ακόμη δυσκολότερο γιατί ξεκινάμε από τα παιδικά χρόνια. Αυτό, λοιπόν, που εγώ στερήθηκα περισσότερο είναι η ανεμελιά της παιδικής ελευθερίας, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και μεγάλων υποχρεώσεων από πολύ μικρή ηλικία.
 3. Πώς νιώθατε κάθε φορά πριν αγωνιστείτε; Ποιες σκέψεις σας περνούσαν απ’ το μυαλό;
 4. Κάθε αγώνας είχε τη δική του ιστορία και φυσικά ανησυχία λίγες ώρες πριν, αν θα πάνε όλα καλά, αν θα πετύχω το στόχο μου, αν θα  μου βγει ένα καλό πρόγραμμα όπως στις αμέτρητες ώρες προπονήσεων, αν θα αγχωθώ… Και φυσικά αν θα ευχαριστηθώ τον αγώνα!
 5. Ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πόσο σας κόστισε που δεν αγωνιστήκατε; Γιατί σας σταμάτησαν, μπορείτε και σήμερα να δώσετε μια εξήγηση;
 6. Ο αποκλεισμός μου από το μεγαλύτερό μου όνειρο, να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας μου, ήταν για μένα πολύ ψυχοφθόρο και απογοητευτικό… Δεν δέχτηκα ποτέ πως μου διέλυσαν τα όνειρα μου ξαφνικά και χωρίς ουσιαστικό λόγο… Χαίρομαι, όμως, που μετά από αυτό συνεισέφερα στο να μην γίνονται τέτοια τραγικά λάθη πια! Έτσι, λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενη που με την επιστροφή μου άλλαξα όλο αυτό το κατεστημένο, και μαζί με κάποιες «λίγες»αθλήτριες στον κόσμο σπάσαμε το φράγμα της ηλικίας και πλέον βλέπουμε μεγαλύτερες και εμπειρότερες αθλήτριες να αγωνίζονται, μαμάδες που κάνουν παιδάκι και επιστρέφουν κάνοντας το άθλημα πιο συναρπαστικό.

 1. Πόσο σκληρός είναι ο χώρος του αθλητισμού; Πόσες χαρές αλλά και λύπες σας έχει χαρίσει;
 2. Ο χώρος του πρωταθλητισμού είναι πολύ σκληρός και δύσκολος! Απαιτεί μεγάλη αφοσίωση, πίστη πειθαρχία, συνεχή προσπάθεια γερά νεύρα και δυνατή ψυχή! Όλα αυτά όμως είναι και δυνατά εφόδια για τη ζωή μετά τον αθλητισμό.
 3. Αν κάνατε μια ανασκόπηση στην καριέρα σας… ποιο από όλα τα μετάλλια που έχετε κατακτήσει έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;
 4. Κάθε αγώνας, κάθε στόχος, κάθε προσπάθεια είναι για μένα μια ξεχωριστή ανάμνηση γιατί όταν ο αγώνας τελείωνε με επιτυχία γέμιζα με αισιοδοξία για το επόμενο μεγαλύτερο στόχο, όταν όμως ο αγώνας δεν πήγαινε καλά, αυτό ήταν το μεγαλύτερό μάθημα ζωής και ψυχικής δύναμης για μένα, προκειμένου να δω το λάθος μου να το διορθώσω και να μπω πιο δυνατή για τον επόμενο αγώνα! Έτσι, λοιπόν, αυτό που κρατάω σαν την καλύτερη ανάμνηση από όλο αυτό είναι η διαρκής πίστη και επιμονή για να κατακτήσω τα όνειρα μου!
 5. Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας χωρίς τη λέξη «γυμναστική» δίπλα;
 6. Κάποια στιγμή είχα γράψει ότι δίπλα από το όνομα Βασιλική θα δεις τη λέξη γυμναστική, χαίρομαι πολύ που κατάφερα να μην το βλέπω μόνο εγώ αλλά και πολλά παιδάκια. Για αυτό το λόγο δεν θα σταματήσω ποτέ από οποιαδήποτε πόστο να μεταδίδω την αγάπη μου για το άθλημα μας προκειμένου να παροτρύνω τα παιδιά να ασχοληθούν με την ενόργανη γυμναστική.

 1. Άλλοι αθλητές που θαυμάζετε για την πορεία τους αλλά και το ήθος τους;
 2. Θαυμάζω όλους τους αθλητές που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό στην Ελλάδα του σήμερα γιατί πραγματικά κάνουν άθλο με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και παρόλα αυτά είναι εξίσου ανταγωνιστικοί και δυνατοί με αθλητές χωρών που έχουν τα πάντα. Ελληνική ψυχή!
 3. Ψυχολογικά, σαν άνθρωπος, σαν αθλήτρια, σαν γυναίκα… Πώς αντιμετωπίζετε την αποχώρησή σας απ’ την ενεργό δράση;
 4. Το να αποφασίσει ένας αθλητής να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους είναι το πιο δύσκολο πράγμα και κάποιες φορές επικίνδυνο, γιατί ξαφνικά αλλάζει όλη σου θα καθημερινότητα. Εγώ προετοιμάστηκα πολύ για όλο αυτό και νομίζω πήρα την απόφαση όταν πια ήμουν έτοιμη να δεχτώ αυτή την αλλαγή στη ζωή μου και ψυχολογικά.
 5. Αυτό το αυστηρό πρόγραμμα ζωής που είχατε ως αθλήτρια σας έκανε πιο σκληρή σαν άνθρωπο;
 6. Δεν ξέρω αν με έκανε σκληρή σαν άνθρωπο γιατί γενικότερα είμαι πολύ ευαίσθητη συναισθηματικά, σίγουρα όμως με έκανε ανθεκτική όσον αφορά στην ανέχεια, στη σκληραγώγηση και φυσικά με έκανε πολύ πειθαρχημένη.
 7. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε ποιον θα το λέγατε;
 8. Έχω να πω πολλά ευχαριστώ, ευτυχώς τα έχω αναφέρει αρκετές φορές αλλά το μεγαλύτερο πάει στην οικογένεια μου, γιατί ακολούθησαν και υποστήριξαν πιστά την επιλογή μου να κάνω γυμναστική, κάτι που είχε αντίκτυπο και στη δική τους ζωή όλα προσαρμοζόντουσαν με βάση το δικό μου δύσκολο πρόγραμμα. Ευχαριστώ, λοιπόν, μαμά, μπαμπά και Μάρθα. Για όλα!

 1. Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό;
 2. Σε όλα τα παιδιά και τους γονείς θα έλεγα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό για πολλούς λόγους και κυρίως για λόγους υγείας. Όσον αφορά τον πρωταθλητισμό, όμως, είναι κάτι που σε επιλέγει, δεν το επιλέγεις εσύ. Σε όλα αυτά τα παιδιά, λοιπόν, εύχομαι να βρουν και να ακολουθήσουν αυτό που θα τους γεμίζει και θα τους εκφράζει! Γιατί μόνο έτσι μπορείς να αγαπήσεις και να αφοσιωθείς σε ότι επιλέξεις.
 3. Πόσα μπορείτε να μας αποκαλύψετε για το γυμναστικό gala που θα γίνει στην Ελλάδα το Καλοκαίρι;
 4. Το WOGG WORLD OUTDOOR GYMNASTICS GALA είναι μια μοναδική ιδέα ενός ανθρώπου που δεν είχε σχέση με τη γυμναστική, όμως, μπαίνοντας και βοηθώντας με τη χορηγία του στον Νίκο Ηλιόπουλο την αγάπησε και θέλησε να βοηθήσει δημιουργώντας κάτι τόσο ιδιαίτερο. Ένα γκαλά γυμναστικής μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο από 20 Olympians από 20 χώρες που, όμως, έχουν να ανταγωνιστούν όχι μεταξύ τους, αλλά τον καλύτερο τους εαυτό!Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα διατεθεί στους αθλητές για την προετοιμασία τους για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Ευχόμαστε να το αγκαλιάσει και να το υποστηρίξει ο κόσμος!
 5. Έχετε βρει το άλλο σας μισό στο πρόσωπο του Λευτέρη Πετρούνια. Θα θέλατε να μεγαλώσει η οικογένειά σας ή σας τρομάζει μια τέτοια, απότομη αλλαγή;
 6. Ο Λευτέρης είναι πραγματικά ο άνθρωπος μου, είναι κάτι που βρίσκεις σπάνια την σήμερον ημέρα και νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό οπότε δεν με τρομάζει καμία τέτοια σκέψη, ίσα ίσα είναι καλοδεχούμενη!

 1. Πώς νιώθετε κάθε φορά που βλέπετε τον Λευτέρη Πετρούνια να αγωνίζεται;
 2. Κάθε φορά που βλέπω τον Λευτέρη να αγωνίζεται τον θαυμάζω όλο και περισσότερο, είναι γεννημένος μαχητής με ψυχή και πείσμα Νικητή.
 3. Ποια είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που σας έχει δώσει κάποιος και πορεύεστε με αυτή;
 4. «Μετά την καταιγίδα, έρχεται το ουράνιο τόξο»! Μπορεί να είναι κοινότυπο, όμως, επειδή η ζωή έχει τόσα σκαμπανεβάσματα και κυρίως δύσκολα, αυτό είναι κάτι που με ακολουθεί και με κάνει δυνατή στο να ανεβαίνω να εξελίσσομαι και να προσπαθώ!

 1. Ποια είναι τα σχέδια σας για το τώρα και το μέλλον;
 2. Είμαι στη φάση της προσαρμογής για τη νέα μου διαφορετική ζωή, προσπαθώ να απορροφηθώ στον αθλητισμό μέσα από διάφορους ρόλους που έχω, συμβούλου, προπονήτριας, μέλους της Ολυμπιακής και Μεσογειακής Επιτροπής και διάφορα άλλα που ετοιμάζουμε ώστε τα κίνητρα μου να γίνουν αντίστοιχα δυνατά με αυτά που είχα ως αθλήτρια.

Διαβάστε επίσης:

Αποχωρεί απ’ την ενεργό δράση η Βασιλική Μιλλούση | Το «αντίο» μετά από 27 χρόνια

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved