Η σειρά καλλυντικών EMC Skincare είναι απ’ τα brands που συνηθίζουμε να αποκαλούμε “τα διαμάντια της Ελλάδας”. Πρόκειται για μια ελληνική σειρά προϊόντων για την περιποίηση του δέρματος, πίσω απ’ την οποία κρύβεται η Χημικός Αγγελική Σωτήρη. 

Τι ακριβώς είναι το EMC Skincare; Πρόκειται για μια νέα σειρά καλλυντικών, η οποία είναι η μοναδική στον κόσμο που λαμβάνει υπόψιν της το κλίμα στο οποίο αναπνέει το δέρμα μας. Χρησιμοποιώντας απόλυτα φυσικά συστατικά, η σειρά περιποίησης προσώπου και σώματος EMC Skincare αποτελείται από προϊόντα που διαχωρίζονται με βάση το κλίμα στο οποίο ζει το άτομο που τα χρησιμοποιεί.

EMC Skincare

Για παράδειγμα, υπάρχει διαφορετική σειρά προϊόντων για μεσογειακό κλίμα και διαφορετική για ωκεάνιο κλίμα. Πώς γνωρίζει η Αγγελική Σωτήρη πώς ανταποκρίνεται και τι ανάγκες έχει το δέρμα σε κάθε κλίμα; Μα φυσικά με την ενδελεχή έρευνα που έκανε πριν κυκλοφορήσει τα προϊόντα της στην αγορά.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα γι’ αυτή την παγκόσμια πρωτοπορία με ελληνική υπογραφή, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα όσα είπε η Αγγελική Σωτήρη στο iPop.gr.

Credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgr
 1. Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το EMC Clima Skincare και ποιο είναι το δικό σου background που σου έδωσε τις γνώσεις για να δημιουργήσεις κάτι τόσο μοναδικό;
 2. Η ιδέα ξεκίνησε γιατί ως Χημικός και ως γυναίκα που έχει δοκιμάσει όλες τις γνωστές κρέμες που κυκλοφορούν, μου έλειπε το απόλυτο. Το έφτιαξα λοιπόν. Ονομάζεται EMC και είναι η μοναδική σειρά περιποίησης στον κόσμο, που λαμβάνει υπόψιν της ότι κάθε τύπος δέρματος αντιδρά τελείως διαφορετικά σε κάθε κλίμα. Η φιλοσοφία μας εμπεριέχεται σε 3 λέξεις: Κλίμα, Δέρμα, Κρέμα και αντανακλά ακριβώς τη βελτιστοποίηση των φυσικών συστατικών των προϊόντων μας την οποία έχουμε επιτύχει, ώστε να προσαρμόζονται ιδανικά όχι μόνο στο δέρμα αλλά και στο κλίμα όπου αναπνέει το δέρμα μας.
Credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgr
 1. Ποια ήταν η διαδικασία που ακολούθησες για τη δημιουργία των προϊόντων;
 2. Ερεύνησα μέσω της Δερματολογίας τις διαφορές του κάθε δέρματος και τις ανάγκες του προκειμένου να έχει σωστά επίπεδα λιπαρότητας και ενυδάτωσης. Μετά έψαξα μέσω επιστημονικών papers τι συμβαίνει σε κάθε κλίμα και τι υπάρχει στην ατμόσφαιρα και τέλος τα συνδύασα όλα με τη Χημεία, που αποτελεί το δικό μου επιστημονικό πεδίο, για να βρω δεδομένα σχετικά με τις αντιδράσεις που δημιουργούνται μεταξύ ατμόσφαιρας και δέρματος σε κάθε κλίμα. Οπότε κατέληξα στα προϊόντα EMC, εξειδικευμένα φυσικά, βελτιστοποιημένα καλλυντικά.
Credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgr
 1. Εξήγησέ μας πώς ακριβώς λειτουργούν.
 2. Ο τρόπος που λειτουργούν βασίζεται κυρίως στον μηχανισμό που έχει η κάθε κρέμα, παρέχοντας στο δέρμα ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη. Π.χ. Στο Μεσογειακό κλίμα δίνει περισσότερη ενυδάτωση τους κρύους μήνες και αυξημένα επίπεδα υγρασίας τους ζεστούς μήνες.
 3. Τα προϊόντα σου χωρίζονται κυρίως ανά κλίμα. Έχουν, όμως, για παράδειγμα, τις ίδιες ανάγκες τα λιπαρά δέρματα και τα ξηρά δέρματα στο μεσογειακό κλίμα; Γιατί ενώ σε κάποια προϊόντα υπάρχουν επιμέρους κατηγορίες ανά τύπο δέρματος σε κάποια άλλα δεν υπάρχουν;
 4. Τα προϊόντα σίγουρα διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα για το κλίμα που προορίζονται. Όσον αφορά τον τύπο του δέρματος, επίσης υπάρχει διαφοροποίηση. Δηλαδή η μόνη για όλους τους τύπους δέρματος/ ανά κλίμα είναι η 24h moisturizer, οι αντιρυτιδικές κρέμες όμως διαχωρίζονται και ανά κλίμα και ανά τύπο δέρματος.
 1. Τα προϊόντα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες;
 2. Το κάθε προϊόν έχει και τη δική του ηλικιακή γκάμα: Οι αντιρυτιδικές κρέμες ξεκινούν ηλικιακά από τα 26 έτη. Η 24h moisturizer μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από πιο νέα κορίτσια των 18 ετών. Τα προϊόντα που αφορούν το σώμα είναι για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος σύμφωνα πάντα με το κλίμα στο οποίο ζουν.
 3. Τι διαφορά θα δει στο δέρμα του κάποιος που θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα EMC Clima Skin Care;
 4. Αυτό που παρατηρούν οι γυναίκες της EMC είναι ότι το δέρμα φαίνεται και είναι εξαιρετικά υγιές. Λάμπει από υγεία και ζωντάνια διότι τρέφεται και αναπνέει σωστά.
Credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgr
 1. Από τι συστατικά αποτελούνται τα προϊόντα περιποίησης δέρματος;
 2. Οι αντιρυτιδικές μας κρέμες περιέχουν φυσικό υαλουρονικό οξύ, λάδι μακαντέμια, θαλάσσιο κολλαγόνο, βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιο και απολύτως φυσική γλυκερίνη. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση βελτίωση της όψης του δέρματος, η πρόληψη των πρώτων ρυτίδων και η απόκτηση λαμπερού, νεανικού δέρματος χωρίς καμία χημική επιβάρυνση. Ένα άλλο συστατικό που χρησιμοποιούμε είναι η αλόη βέρα και το τριανταφυλέλαιο, μία ακριβή πρώτη ύλη η οποία όμως έχει και ανάλογο αποτέλεσμα. Τέλος, όλες μας οι κρέμες περιέχουν αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και αυτό είναι το μόνο άρωμα που θα συναντήσετε σε εμάς, πράγμα που εντείνει την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας κατά τη χρήση των προϊόντων.
Credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgr
 1. Για ποιους τρεις λόγους θα έλεγες σε ένα άνδρα ή σε μια γυναίκα να δοκιμάσει τα προϊόντα;
 2. 1) Για υγεία σε πρόσωπο όσο και σώμα με βελτιστοποιημένα προϊόντα που βοηθούν το δέρμα να αξιοποιεί όλα τα καλά που παίρνει από το κλίμα όπου αναπνέει2) Γιατί είναι φυσικά, χωρίς parabens, GMO, PEG και mineral oils3) Για να αισθάνονται σίγουροι ότι αυτό που χρησιμοποιούν ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες του δέρματος και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.
 3. Τι σημαίνει το EMC;
 4. Σημαίνει ότι η ενέργεια του φωτός ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα στο τετράγωνο και είναι ο γνωστός σε όλους τύπος E=mc2 του Albert Einstein. Ήθελα ένα όνομα που να αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που δίνουν οι κρέμες EMC, δηλαδή φωτεινότητα και λάμψη.
 1. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το EMC  στο εξωτερικό;
 2. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, πρόκειται για μια κατοχυρωμένη πατέντα παγκοσμίως. 
 3. Τι άλλα προϊόντα θα δούμε μελλοντικά στο EMC;
 4. Τα επόμενα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν το Μάρτιο είναι το αντηλιακό προσώπου και το αντηλιακό σώματος. Στη συνέχεια προς το καλοκαίρι θα έχουμε το THE MED After Sun ενώ θα έρθει κι ένα καθαρά αντρικό προϊόν- έκπληξη!
Credits: Δώρα Αντωνίου/ @ipopgr
Info!

Επισκεφθείτε το e-shop του EMC για να δείτε αναλυτικά όλα τα προϊόντα και ακολουθήστε το EMC στο Facebook και το Instagram.