Η Κατερίνα Βρανά είναι απ’ τις γυναίκες που αξίζει κανείς να θαυμάζει. Το χιούμορ, η δύναμή της, η αγάπη της για ζωή και το πώς επιλέγει να τη ζήσει δεν μπορεί παρά να σε κάνει να τη θαυμάζεις. Μια συνέντευξη της Κατερίνας Βρανά που θα σε κάνει να κλάψεις… από συγκίνηση κι από χαρά!

Είναι σίγουρα χαρισματική, είναι η πιο αστεία γυναίκα στον κόσμο που παραδίδει μαθήματα ζωής! Μια συνέντευξη της Κατερίνας Βρανά θα σε κάνει να μπεις για λίγο στον μοναδικό κόσμο της και θα σε κάνει να αναθεωρήσεις αρκετά πράγματα.

Η παράσταση «Staying Alive» (Σχεδόν Πέθανα) που είναι sold out, αποδεικνύει περίτρανα πως τίποτα δεν σταματάει την Κατερίνα από τον απώτερο σκοπό της: Να γίνει Κυρίαρχος του Πλανήτη, τώρα και με αμαξίδιο! Η Κατερίνα Βρανά μίλησε στο iPop.gr και μας ενέπνευσε!

 1. Κατερίνα Βρανά: Η πιο αστεία γυναίκα στον κόσμο! Ο τίτλος αυτός πώς σας κάνει να νιώθετε;
 2. Πανέμορφα!
 3. Τι θα δούμε στην παράσταση “Σχεδόν Πέθανα”; Την περιπέτεια στη Μαλαισία το 2017 και τη ζωή μετά; Μια μικρή γεύση…
 4. Είναι ακριβώς αυτά που είπατε. Η περιπέτεια της υγείας μου, πώς την αντιμετώπισα εγώ κι οι δικοί μου και πώς έφτασα μέχρι εδώ που είμαι σήμερα: Μια κουκλάρα με χρυσό κολάν κι απίστευτα σκουλαρίκια.
 5. Πώς σας άλλαξε αυτή η περιπέτεια; Εκτός από την καθημερινότητα πώς άλλαξε τη ζωή σας;
 6. Αυτό δεν απαντάται εύκολα, ούτε σύντομα. Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει, είναι ότι κάνω πολύ περισσότερη γυμναστική από πριν. Που δεν έκανα καθόλου (γέλια).
 7. Φοβηθήκατε τον θάνατο; Ποια είναι η αντίληψή σας γύρω από αυτό; Πώς θα πρέπει τελικά να τον αντιμετωπίζουμε;
 8. Δεν κατάλαβα ποτέ ότι πέθαινα, οπότε δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αν φοβήθηκα ή όχι. Μπορώ να σας πω μόνο για μια φευγαλέα στιγμή που ένιωσα ότι αν πεθάνω τώρα, πεθαίνω τουλάχιστον ευτυχισμένη. Μου προκάλεσε πολύ περισσότερο φόβο και πανικό όταν δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά, που δεν ένιωθα ότι θα πεθάνω αλλά όλο μου το σώμα ήταν σε φάση συναγερμού γιατί δεν έπαιρνε αρκετό οξυγόνο. Και πάλι, όμως, ο κυρίαρχος φόβος δεν ήταν του θανάτου, ήταν ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω και κάτι πρέπει να κάνω γι’ αυτό. Πιστεύω ότι ο θάνατος είναι -καλώς ή κακώς- μέσα στη ζωή και τον φοβόμαστε γιατί έτσι είμαστε προγραμματισμένοι ώστε να προστατευόμαστε και να προσέχουμε τον εαυτό μας. Αλλιώς δε θα ήμασταν εδώ. Νομίζω ότι το κύριο θέμα είναι αυτός ο φόβος να μην σε παραλύει και να μην κυριαρχεί στη ζωή σου.
 9. Τι είναι αυτό που σας βοήθησε να προχωρήσετε, να μην το βάλετε κάτω;
 10. Μα τι εννοείτε να το βάλω κάτω; Τι να βάλω κάτω; Είναι η ζωή μου και τη ζω. Όπως και να είναι αυτή, τη ζω και τη χαίρομαι. Να κάτσω στο κρεβάτι όλη μέρα και να κλαίω; Οκ, είναι μέρες που το κάνω κι αυτό αλλά είναι και μέρες που ξυπνάω γεμάτη χαρά και κέφι για τη ζωή μου. Και πάλι καλά αυτές είναι περισσότερες. Νομίζω ότι αυτό που με βοηθάει είναι το χιούμορ μου και η αγάπη των δικών μου ανθρώπων.
 11. Πώς λειτούργησε η δουλειά σας σε όλο αυτό;
 12. Ως ένα πολύ σημαντικό μέρος της θεραπείας μου και της αποκατάστασής μου. Η δουλειά μου εμπεριέχει δημιουργικότητα, λύτρωση, γέλιο και μου προσφέρει την αίσθηση ότι επιστρέφω σε μια κανονικότητα.
 13. V for Vrana, ήταν ο τίτλος της παράστασης που έγινε για εσάς. Πώς νιώσατε από την κίνηση αυτή και την τεράστια απήχηση που είχε;
 14. Συγκινήθηκα πάρα πολύ κι από τους συναδέλφους μου κι από την απήχηση που είχε στο κοινό. Ήταν απίστευτα μαγική βραδιά για μένα. Είναι φορές που αναρωτιέμαι αν έχω όντως συνειδητοποιήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ και τους συναδέλφους μου και τον κόσμο που ήρθε.
 15. Κάθε φορά που κάνετε αρνητικές σκέψεις, πώς τις διώχνετε; Έχετε το μαγικό ραβδάκι;
 16. Ναι και λέγεται «χιούμορ». Ας πούμε, σε όλο τον κόσμο εκεί έξω που φοβάται ότι θα πεθάνει μόνος, έχω να σας πω, ότι έχοντας περάσει από αυτό: Δεν είναι τίποτα. Μην αγχώνεστε. Μια χαρά είναι. Την ώρα που πεθαίνεις δε σε νοιάζει να είναι κανείς δίπλα σου εκτός από τον γιατρό που μπορεί να σε σώσει (γέλια).
 17. Τρία πράγματα που φτιάχνουν τη διάθεση στην Κατερίνα Βρανά;
 18. Οι δικοί μου άνθρωποι, το φαΐ και η χορευτική μουσική.
 19. Τρία πράγματα που χαλάνε τη διάθεση στην Κατερίνα Βρανά;
 20. Το άγχος, το κακό φαΐ και τα τρυπάνια.
 21. Πόσο εύκολη είναι η μεταφορά ενός ανθρώπου με αμαξίδιο στην Ελλάδα;
 22. Είναι παλούκι. Τα πεζοδρόμια δεν είναι αρκετά ευρύχωρα, ούτε αρκετά ομαλά. Οι περισσότεροι χώροι έχουν σκάλες στην είσοδο και καμία ράμπα κι όσον αφορά τις τουαλέτες, κλάφ’το κι άσ’το. Αλλά πιστεύω ότι από αυτό το σημείο, μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Αν θες να κινηθείς με μετρό είσαι μια χαρά. Το πώς θα φτάσεις στο σταθμό του μετρό, είναι αυτό που πρέπει να δουλέψουμε λίγο καλύτερα.
 23. «Σχεδόν Πέθανα», λοιπόν… Τι γεύση αφήνει η παράσταση στον κόσμο;
 24. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κόσμο γι’ αυτό.
 25. Θα δούμε κι άλλες παραστάσεις από την Κατερίνα Βρανά ή θα μας φύγει πάλι στο εξωτερικό;
 26. Πόσο Ελληνίδα μάνα είναι αυτή η ερώτηση; «Αγάπη μου, θα σε δούμε κι άλλο ή θα φύγεις τώρα και θα χαθείς πάλι;» (γέλια).  Ελπίζω και τα δύο. Ελπίζω να μπορέσω να κάνω κι άλλες παραστάσεις κι εδώ αλλά και στο εξωτερικό.
Info!

Staying Alive

Πότε;

 • 1-2/4
 • 8- 9/4
 • 15-16/4
 • 22-23/4

Ώρα έναρξης: 21:00

Πού; Μικρό Παλλάς

Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος, 10 € ΑΜΕΑ