Η Ευαγγελία Σωτηροπούλου φτιάχνει handmade προϊόντα περιποίησης από κουκούτσι σταφυλιού

LIKE US ON FACEBOOK

Για δύο χρόνια έκανε πειραματισμούς και πολλές δοκιμές, ώστε να βρει τα κατάλληλα συστατικά και την τελική μορφή των προϊόντων. Σήμερα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου και ο Oinosporos έχουν εξασφαλίσει στο όνομά τους μια παγκόσμια καινοτομία, η οποία δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα εάν η οινολόγος και υποψήφια διδάκτορας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είχε βάλει σκοπό να καταφέρει να δημιουργήσει ένα προϊόν αξιοποιώντας το κουκούτσι σταφυλιού.

Τα handmade προϊόντα περιποίησης από κουκούτσι σταφυλιού υπάρχουν, κάνουν θαύματα και είναι δίπλα σου! Μπορείς να δεις τα προϊόντα στην επίσημη σελίδα του Oinosporou, στο εκθετήριο στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε άλλα επιλεγμένα μέρη στην Ελλάδα.

Η Ευαγγελία Σωτηροπούλου μίλησε στο iPop.gr για την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης σώματος και μαλλιών που έχει δημιουργήσει με πολύ μεράκι, αξιοποιώντας ένα υλικό που έχει τρομερές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας.

 1. Τι είναι ο Oinosporos και πότε ξεκίνησε σαν ιδέα;
 2. Ο Oinosporos ξεκίνησε επίσημα πριν 1,5 χρόνο κι είναι αποτέλεσμα έρευνας που έκανα στο πανεπιστήμιο για το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού (γιγαρτέλαιο) που βλέποντας τις ευεργετικές του ιδιότητες, θέλησα να δημιουργήσω ένα προϊόν. Οπότε, ο Oinosporos δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση το γιγαρτέλαιο, αλλά κι άλλα προϊόντα του σταφυλιού, όπως το πετιμέζι, το κρασί, αλλά και τους κόκκους του σταφυλιού ως μέσο απολέπισης.
 3. Εκτός απ’ τον Oinosporo, με τι άλλο ασχολείσαι κι έχεις καταφέρει ν’ αποκτήσεις όλες αυτές τις γνώσεις;
 4. Τελειώνω τώρα το διδακτορικό μου στο Τμήμα Βιομηχανικής Χημείας με βασικό κομμάτι έρευνας την αξιοποίηση των υποπροϊόντων οινοποίησης, δηλαδή πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ό,τι μένει απ’ την παραγωγή του κρασιού ώστε να παράξουμε προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, εργάζομαι ως καθηγήτρια σε ΙΕΚ.
 5. Τι προϊόντα θα βρούμε στον Oinosporo;
 6. Σαπούνια, κρέμες σώματος και προσώπου, άλατα σώματος, scrub περιποίησης, λάδια περιποίησης σώματος και μαλλιών, ανδρική σειρά περιποίησης για τα γένια και προϊόντα περιποίησης χειλιών.
 1. Ποιες ακριβώς είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του κουκουτσιού του σταφυλιού;
 2. Πέρα απ’ τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει ως προϊόν του σταφυλιού, είναι ενυδατικό, έχει στυπτικές ιδιότητες και βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής αλλά και των μαύρων κύκλων κάτω απ’ τα μάτια.
 3. Ποια είναι τα υπόλοιπα συστατικά που περιλαμβάνουν τα προϊόντα από κουκούτσι σταφυλιού;
 4. Βασιζόμαστε σε συνδυασμούς ελαίων: Είτε είναι το κερί μέλισσας, είτε το βαλσαμόλαδο, είτε το βούτυρο κακάο, είτε το βούτυρο καριτέ.
 5. Τα προϊόντα απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου;
 6. Φυσικά, υπάρχει μια σειρά από προϊόντα για τις γυναίκες, ενώ καλύπτουμε και τις ανάγκες της ανδρικής περιποίησης με ειδικά σαπούνια κι έλαια περιποίησης για τα γένια.
 1. Όσον αφορά τους τύπους δέρματος, υπάρχει κάποια διάκριση ή απευθύνονται όλα τα προϊόντα σε όλους τους τύπους δέρματος;
 2. Επειδή είναι φυσικά προϊόντα, απευθύνονται σ’ όλους τους τύπους δέρματος. Φυσικά, ανάλογα με τα δραστικά συστατικά, μπορεί να γίνει κάποια διάκριση, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.
 3. Μετά από πόσο διάστημα εφαρμογής των προϊόντων θα δει κάποιος διαφορά στο δέρμα του;
 4. Συνήθως, το αποτέλεσμα φαίνεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω του ότι είναι φυσικό προϊόν, όμως, η αλλαγή στην υφή της επιδερμίδας γίνεται αντιληπτή κατευθείαν, απ’ τις πρώτες κιόλας χρήσεις των προϊόντων.
 1. Θα μου πεις τρεις λόγους για να δοκιμάσω τα προϊόντα του Oinosporou;
 2. Φυσικά προϊόντα, οικολογικά προϊόντα, και προϊόντα που προέρχονται απ’ την κυκλική οικονομία, δηλαδή κάτι που δεν είχε πριν καμία χρήση, πλέον αποκτά και δημιουργείται ένα προϊόν με ευεργετικές ιδιότητες.
 3. Τι δυσκολίες αντιμετώπισες στήνοντας το brand σου;
 4. Οι δυσκολίες ήταν στην καθημερινότητά μου στήνοντας τον Oinosporo… Aντιμετώπισα τις κλασικές γραφειοκρατικές δυσκολίες, αλλά σαφώς μαθαίνουμε πάντα να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να τα αντιμετωπίζουμε για να προχωράμε μπροστά!
 1. Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο προϊόν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;
 2. Το γιγαρτέλαιο γενικά χρησιμοποιείται ως συστατικό, αλλά κάτι αυτούσιο και τόσο επικεντρωμένο στο συγκεκριμένο έλαιο δεν υπάρχει!
 3. Θα προστεθούν κι άλλα προϊόντα στον κατάλογό του Oinosporou;
 4. Έχω ιδιαίτερη αγάπη στην έρευνα και στον πειραματισμό, οπότε σαφώς θα προστεθούν κι άλλα προϊόντα, με οικολογική προσέγγιση και επικεντρωμένα στην περιποίηση του δέρματος.
 1. Πώς φαντάζεσαι τον Oinosporo να μεγαλώνει μαζί σου;
 2. Ως εταιρεία, θα θέλαμε να επεκταθούμε σε μεγαλύτερα εργαστήρια και σαφώς να εξελιχθούμε και να διευρυνθούμε στην αγορά.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved