Αν αναρωτηθείς ποια ταξίδια σου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και θα τα έκανες ξανά και ξανά…τότε γρήγορα θα σου έρθουν στο μυαλό όλες εκείνες οι αναμνήσεις από εκείνα τα μέρη που έζησες σαν ντόπιος.

Ανακάλυψες όλα εκείνα τα μέρη που δεν αναφέρονται σε κανέναν τουριστικό οδηγό, μίλησες με τους ντόπιους, έφαγες και διασκέδασες μαζί τους. Και φεύγοντας, άφησες ένα μικρό κομμάτι σου εκεί, σ’ αυτό το “εκεί” που ένιωσες σαν σπίτι σου. Όλα αυτά τα κάνει για σένα πριν από σένα το travelgogo κι εσύ μπορείς να γίνεις μέλος αυτής της υπέροχης παρέας (bonus: Μπορείς να κερδίσεις και χρήματα)! Τι είναι το travelgogo;

Δεν θα σου αποκαλύψουμε άλλα εμείς, όμως, θα σου μεταφέρουμε όσα μας είπε ο CEO and Co-Founder του travelgogo, Αντώνης Σπυριδάκης. Και ναι, θα ερωτευτείς κι εσύ το travelgogo, ακριβώς όπως κάναμε κι εμείς!

 1. Πώς θα περιγράφατε το travelgogo με τρεις λέξεις;
 2. Αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες.
 3. Τι θα δει κάποιος που θα μπει στο travelgogo;
 4. To travelgogo είναι μια νέα startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπειρικού τουρισμού. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους ντόπιους μιας περιοχής με ταξιδιώτες που θέλουν: Να γνωρίσουν από κοντά ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία τοπικών προϊόντων και να γίνουν “μάρτυρες” των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της κουλτούρας μιας περιοχής. Πολύ δύσκολα ένας ταξιδιώτης θα δει από κοντά πως γίνεται για παράδειγμα, η παραγωγή της γραβιέρας στην Κρήτη, του παξιμαδιού στα Κύθηρα ή τη διαδικασία της συγκέντρωσης και της παραγωγής λαδιού στην Καλαμάτα και πως το σταφύλι δίνει κρασί.

  Να βιώσουν αληθινές ταξιδιωτικές εμπειρίες στις πόλεις – προορισμούς όπως είναι η εκμάθηση τοπικών συνταγών, η συμμετοχή τους σε παραδοσιακά έθιμα αλληλεπιδρώντας με ντόπιους. Τέλος, η ξενάγηση-περιπλάνηση των ταξιδιωτών σε κρυμμένα μέρη και γωνιές ενός τόπου, που το προνόμιο της γνώσης τους, το έχουν μόνο οι ντόπιοι.

  Πόσες φορές αλήθεια δεν έχουμε αναρωτηθεί όταν έχουμε βρεθεί σ’ έναν ξένο τόπο ως τουρίστες, που θα φάμε ντόπια, που θα διασκεδάσουμε όπως οι ντόπιοι ή που θα κολυμπήσουμε μακριά από διαφημιστικές τουριστικές προτάσεις. Το travelgogo δοκιμάζει, γεύεται, γνωρίζει, ανακαλύπτει και διασκεδάζει πριν από τον επισκέπτη για τον επισκέπτη και γίνεται ο οδηγός του σε ένα εμπειρικό ταξίδι για να γνωρίσει ο ξένος ενός τόπου πραγματικά -και όχι επιφανειακά και χωρίς διαφημιστικές παρωπίδες-  έναν τόπο προορισμού.

  Η ιστοσελίδα του travelgogo βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και αναζητεί ντόπιους σε διάφορα μέρη της Ελλάδος πρόθυμους να μεταδώσουν την αγάπη για την πόλη τους, να μεταφέρουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους σε ταξιδιώτες που αναζητούν εναλλακτικό τουρισμό και συγχρόνως να κερδίσουν χρήματα.

  Η επίσημη πλατφόρμα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλους Σεπτεμβρίου.  Οι χρήστες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν προσιτές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδος καθώς και στο εξωτερικό και να κάνουν κράτηση για τις εμπειρίες που θέλουν να ζήσουν.

 5. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει μέλος;
 6. Η διαδικασία για να γίνει κάποιος «οικοδεσπότης» στην πλατφόρμα του travelgogo είναι πολύ απλή. Αρχικά πρέπει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα (www.travelgogo.eu) και να συμπληρώσει την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στην ιστοσελίδα.  Στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος καταχωρεί τα στοιχεία του καθώς και την εμπειρία που θέλει να παρέχει. Μετά την συμπλήρωση η ομάδα του travelgogo μέσα σε 24 ώρες στέλνει αντίστοιχο email στον υποψήφιο οικοδεσπότη (πάροχο εμπειρίας).

  Travel is more than the seeing of sights!

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travelgogo (@travelgogoapp) στις


  Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει μια μικρή συνέντευξη γνωριμίας με τον υποψήφιο “οικοδεσπότη”  μέσω skype ή από κοντά αν το επιτρέπει η τοποθεσία για να διαπιστώσουμε αν είναι σε θέση να παρέχει την εμπειρία. Τέλος, ακολουθεί μια τελική συνέντευξη με τον οικοδεσπότη με πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις που αφορούν την ταξιδιωτική εμπειρία και φυσικά η γνωριμία μας μαζί του από κοντά…

 7. Ο «οικοδεσπότης» βγάζει  χρήματα από αυτήν την εμπειρία. Πώς γίνεται η αξιολόγηση των κειμένων, της κάθε εμπειρίας;
 8. Πολύ σωστά, κάθε οικοδεσπότης κερδίζει χρήματα μέσω της παροχής ταξιδιωτικών εμπειριών. Όπως ανέφερα και παραπάνω, πριν την καταχώρηση της εμπειρίας στην πλατφόρμα γίνεται η σχετική αξιολόγηση τόσο του οικοδεσπότη όσο και της εμπειρίας που θέλει να παρέχει. Αν εγκριθεί η… εμπειρία που προσφέρει, τότε γίνεται συνεργάτης μας και κάθε φορά που ξεναγεί έναν επισκέπτη κερδίζει χρήματα για τις υπηρεσίες του.
 9. Ποιες είναι οι «υποχρεώσεις» για τον οικοδεσπότη;
 10. O οικοδεσπότης έχει τις εξής υποχρεώσεις: Να μιλάει Αγγλικά ή άλλες ξένες γλώσσες όπως Γερμανικά, Ρωσικά κτλ. Εάν πάλι δεν γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα, η ομάδα του travelgogo θα τον φέρει σε επαφή με αντίστοιχο μεταφραστή ή ξεναγό, ο οποίος και αυτός θα μπορεί να κερδίσει επιπλέον εισόδημα μέσω της πλατφόρμας.

  Να έχει συγκεκριμένες ικανότητες επικοινωνίας και χαρακτηριστικά για να μπορεί να φιλοξενήσει κάποια εμπειρία. Ας πούμε για παράδειγμα, ένας φωτογράφος που θέλει να διοργανώσει ένα φωτογραφικό tour, θα πρέπει να έχει φωτογραφικές ικανότητες και να είναι γνώστης της φωτογραφικής τέχνης και της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας.Φυσικά, όλες οι εμπειρίες που προσφέρονται αξιολογούνται και θα πρέπει να ικανοποιούν όλα τα δεδομένα και standards που εμείς έχουμε θέσει.

 11. Απ’ τη μεριά του ταξιδιώτη… πώς  μπορεί να επωφεληθεί ο ταξιδιώτης;
 12. Ο ταξιδιώτης μέσω της πλατφόρμας έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την παραγωγική διαδικασία τοπικών προϊόντων και να λάβει ο ίδιος μέρος παίρνοντας μαζί του το τελικό προϊόν που έχει παράξει πίσω στη χώρα του ως ανάμνηση. Επίσης, είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με καταρτισμένους, αυθεντικούς και και αγνούς οικοδεσπότες. Τέλος, να μυηθεί στην παράδοση και τα έθιμα του τόπου που επισκέπτεται μέσω αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών που θα βιώσει μέσω του travelgogo. Και φυσικά να γνωρίσει από… μέσα μια πόλη και έναν τόπο.
 13. Ποιες εμπειρίες και γνώσεις αποκτά ο ταξιδιώτης μέσα από το tavelgogo;
 14. Ο ταξιδιώτης που θα επιλέξει να βιώσει μια ταξιδιωτική εμπειρία μέσω της πλατφόρμας μας θα αποκομίσει γνώσεις σχετικά με την τοπική ιστορία, την παράδοση, τη γαστρονομία, τη διασκέδαση και τα έθιμα του τόπου που θα επισκεφθεί. Φαντάσου έναν ταξιδιώτη που επισκέπτεται την Κρήτη να μπορεί να μάθει να χορεύει Κρητικούς χορούς, να είναι σε θέση να μαγειρέψει παραδοσιακά φαγητά όταν επιστρέψει στην πατρίδα του και να ξέρει πως παρασκευάζεται το κρασί και η Κρητική τσικουδιά. Από την άλλη ο ταξιδιώτης φεύγοντας θα “γεμίσει” την βαλίτσα του με γαστρονομικά “μυστικά”, τσικουδιά και αξέχαστες στιγμές παρέα με ντόπιους σε διάφορα κρυμμένα σημεία στις πόλεις – προορισμούς.

  #Travel isn’t defined by the places you go, but the people you meet.

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travelgogo (@travelgogoapp) στις

 15. Ο ταξιδιώτης επικοινωνεί με τον οικοδεσπότη;
 16. Ναι φυσικά. Αρχικά, ο ταξιδιώτης κλείνει την εμπειρία μέσω της πλατφόρμας και μετά μπορεί να ανταλλάξει μηνύματα με τον οικοδεσπότη. Στην συνέχεια, υπάρχει η φυσική επικοινωνία μεταξύ οικοδεσπότη και ταξιδιώτη κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επικοινωνία μεταξύ ταξιδιώτη και οικοδεσπότη θα είναι στα Αγγλικά. Αν για κάποιο λόγο ο οικοδεσπότης δεν είναι σε θέση να μιλήσει Αγγλικά η ομάδα του travelgogo θα μπορεί να τον φέρει σε επαφή με μεταφραστή ή ξεναγό. Υπάρχει επίσης επίσημο group στο Facebook το οποίο έχει δημιουργηθεί για να φέρει σε επαφή τους οικοδεσπότες της πλατφόρμας με ταξιδιώτες. Τέλος, ο ταξιδιώτης θα μπορεί να αφήσει review στην ιστοσελίδα για τον οικοδεσπότη και την εμπειρία.
 17. Αν έγραφες εσύ την δική σου εμπειρία στο travelgogo, ποια θα επέλεγες να παρουσιάσεις;
 18. Η απάντηση «κρύβεται» στο πώς «γεννήθηκε» η ιδέα του travelgogo. Η ιδέα του travelgogo γεννήθηκε μέσω ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γιάννη Αγγελάκα. Ο σπουδαίος αυτός μουσικός είχε επισκεφτεί τα Ανώγεια και εκεί παρέα με τοπικούς καλλιτέχνες μέσα σε ένα μιτάτο στον Ψηλορείτη έζησε ένα ατόφιο Κρητικό γλέντι. Μουσικοί από τη μια να παίζουν κρητική μουσική, βοσκοί να μοιράζονται μαζί με τους καλεσμένους κρητικά εδέσματα, κρασί και τσικουδιά. Αυτό που σκέφτηκα παρακολουθώντας αυτή την υπέροχη σκηνή ήταν η ίδια εικόνα με ταξιδιώτες, τοπικούς μουσικούς και βοσκούς. Αν, λοιπόν, επέλεγα να καταχωρήσω την εμπειρία μου στην πλατφόρμα θα ήταν αυτή. Ένα ατόφιο κρητικό γλέντι μέσα σε ένα μιτάτο στον Ψηλορείτη, στην Κρήτη.
 19. Ποιο είναι το όνειρο σας για το travelgogo, μέχρι που θα θέλετε να φτάσει;
 20. Μέσω της πλατφόρμας του travelgogo φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τον ταξιδιώτη να βιώσει αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας στις πόλεις προορισμούς. Να ζήσει από μέσα έναν τόπο.  Σχετικά με τα όνειρα μπορώ να πω ότι είναι πολλά. Θα σου αναφέρω ορισμένα. Αρχικά θέλουμε να πλαισιώσουμε την ομάδα μας με ταλαντούχους νέους εργαζόμενους έτοιμους να “γεμίσουν” τις βαλίτσες των ταξιδιωτών με μνήμες που θα κρατήσουν για πάντα, έθιμα και νέες παραδόσεις.

  Take only memories with you!  The best memories are hidden in #travelexperiences!

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travelgogo (@travelgogoapp) στις

  Ένα κομμάτι των γραφείων του travelgogo θέλουμε να το αφιερώσουμε σε φωτογραφίες από χαρούμενους ταξιδιώτες που μοιράζονται αξέχαστες στιγμές με ντόπιους σε κάθε μέρος του πλανήτη από το πιο γνωστό μέχρι το πιο άγνωστο.Αυτή θα είναι η απόλυτη ικανοποίηση για τους συνιδρυτές και το προσωπικό της πλατφόρμας του travelgogo. Τέλος, ένας από τους πολλούς μελλοντικούς μας στόχους αποτελεί η παροχή προσιτών ταξιδιωτικών εμπειριών στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Info!

Μπορείς να βρεις το travelgogo: