Ένας θίασος μας ταξιδεύει στον χρόνο με αρώματα και γεύσεις από άλλη εποχή!

LIKE US ON FACEBOOK

«Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ένας θίασος, φανερά γερασμένος πια, απολαμβάνει τη βραδιά ακούγοντας μουσική. Στον αέρα πλανάται η μελαγχολική μουσική από ένα νυχτερινό του Σοπέν. Ώσπου η Μαριγώ Καστελάνου, μεγάλη κυρία του θεάτρου και του βαριετέ, εισβάλλει στο χώρο λέγοντας επιτακτικά πως είναι ώρα για πρόβα. Κανείς δεν δείχνει να της δίνει ιδιαίτερη σημασία. Άλλο ένα βράδυ που η Μαριγώ θέλει να κάνει πρόβα για μια ανύπαρκτη πρεμιέρα. Όλοι γνωρίζουν το μυστικό. Μα κανείς δεν της το λέει. Κι εκείνη συνεχίζει να ζει το όνειρο μέχρι τη στιγμή της μοιραίας αποκάλυψης. Μιας αποκάλυψης που θα φέρει τη Μαριγώ αντιμέτωπη με την αλήθεια. Την αλήθεια που έτρεμε χρόνια να κοιτάξει κατάματα».

“Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου” του Νίκου Ορτετζάτου καταφθάνει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον από τις 3 έως τις 8 Μαΐου από τo “Eclipses Group Theater” για να μας δώσει γεύσει από παλιό, αρώματα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει επί σκηνής, πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και βαλμένα στο σήμερα μας μέσα από μια ρετρό-φρέσκια ματιά που θα μας ταξιδέψει για δύο ολόκληρες ώρες σε μια ξεχωριστή θεατρική πράξη με στοιχεία παλιάς επιθεώρησης.

Τι βλέπουμε στο “Μπουλούκι”; Πέντε ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες να συναντιούνται εξαιτίας της επιμονής της Μαριγώς Καστελάνου, δημιουργώντας μια δύσκολη μα συνάμα υπέροχη διαδρομή ενός φιλόδοξου θιάσου.

Εμείς δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καταλληλότερο άνθρωπο να μας μιλήσει γι’ αυτή την σπουδαία παράσταση, που ανεβάζει η ομάδα “Eclipses Group Theater”, απ’ την ηθοποιό Μαρίνα Γκούμλα, η οποία μας δίνει όλους τους λόγους για να κλείσουμε το εισιτήριό μας τώρα, εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη!

 1. Σε ποια εποχή μας ταξιδεύει το «Μπουλούκι»;
 2. “Το Μπουλούκι” του Νίκου Ορτετζάτου μας ταξιδεύει από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Θα πάμε δηλαδή όλοι μαζί έναν αιώνα πριν από το σήμερα.
 3. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των πέντε ανθρώπων που βλέπουμε στη σκηνή;
 4. Πρόκειται για πέντε ανθρώπους με ένα κοινό όνειρο, μια κοινή πίστη, το θέατρο! Η οικογενειακή κατάσταση του καθενός ταλαιπωρημένη από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής, τους οδηγεί στο να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, στηριζόμενοι ο ένας στον άλλον.
 5. Ποια είναι η μεγάλη αποκάλυψη που θα σοκάρει την Μαριγώ Καστελάνου και τον υπόλοιπο θίασο;
 6. Κάθε ενέργεια των μελών αυτού του μπουλουκιού, στηρίζεται απόλυτα στο μεγάλο μυστικό που βαραίνει όλους. Η κάθαρση ή όχι θα φτάσει στο τέλος της ιστορίας μας. Είναι δικαιολογημένη επομένως η αδυναμία αποκάλυψης του, πριν την παράσταση. Θα σας περιμένουμε λοιπόν, να το ανακαλύψουμε μαζί επί σκηνής…
 1. Πώς θα μπορούσαμε να συσχετίσουμε τα μπουλούκια του 20ου αιώνα με τη σημερινή εποχή;
 2. Οι εποχές είναι διαφορετικές, τα πράγματα εξελίσσονται ή απλώς αλλάζουν. Το θέατρο, όμως, και η ιστορία του μέσα στους αιώνες, αποδεικνύει την διαχρονική του αξία και ανάγκη. Ένα “Μπουλούκι” ηθοποιών του τότε ή του τώρα ταξιδεύει και μας ταξιδεύει μαζί του, ζωντανεύει ζωές ανθρώπων, γνώριμες, με το έναν ή τον άλλο τρόπο. Επίσης το μουσικό-επιθωρησιακό κομμάτι της παράστασης αλλά και κάθε μπουλουκιού, ήταν και είναι ένα σημείο στενής επικοινωνίας θεατή και ηθοποιού.
 3. Πείτε μας τρεις λόγους για να έρθει κάποιος να δει την παράσταση.
 4. Θα απαντήσω με τα λόγια της Μαριγώς: ” Η σκηνή είναι γεμάτη όνειρα, γεμάτη ελπίδες, γεμάτη αρώματα, γεμάτη αλήθεια και ψέμα, είναι ένα τραγικό συμβάν”!
 1. Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του eclipses group theater;
 2. Το “Eclipses Group Theater” ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2012 σε συνεργασία και κατόπιν παρότρυνσης συνεργατών και φίλων από τη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα η Ιωάννα Κατσαρού, αγαπημένη συνεργάτης και φίλη επί σειρά ετών, εγκατεστημένη ήδη κάποια έτη στη Νέα Υόρκη, είχε την ιδέα να δημιουργήσουμε το “eclipses” με δύο πόλους δράσης και στόχο φυσικά την συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών. Οι δύο θεατρικές εταιρείες λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά δεν παύουμε να επιδιώκουμε την συνεργασία μεταξύ μας, κατά το δυνατόν.
 3. Ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο θέατρο στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα (ειδικά Θεσσαλονίκη);
 4. Έχοντας συνεργαστεί πρόσφατα με το “Eclipses Group Theater New York”, ομολογώ, πως τα κοινά μας, είναι περισσότερα από τις διαφορές μας, παρά την υπερατλαντική απόσταση που μας χωρίζει! Η αλήθεια είναι ότι τα φανταζόμουν κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Το γεγονός όμως, ότι υπάρχει μια κοινή καλλιτεχνική αφετηρία και κοινοί στόχοι, οδηγούν σε ανησυχίες, ανάγκες και επιδιώξεις μάλλον οικείες, αναφερόμενη φυσικά σε παραγωγές χαμηλότερου κόστους των μεγάλων παραγωγών του Broadway. Η Νέα Υόρκη αποτελεί μια μητρόπολη θεάτρου ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα παραστάσεων με βασικό άξονα, τις μεγάλες παραγωγές του Broadway, φυσικά. Το μη αναμενόμενο αυτής της επαγγελματικής μου εμπειρίας ήταν η διαπίστωση ότι, και οι off Broadway θεατρικές παραγωγές αποτελούν ισχυρό πολιτιστικό στοιχείο της πόλης και εξίσου άξιο της προσοχής του κοινού. Το Μανχάταν είναι πραγματικά φιλόξενο για όλους και φυσικά για το θέατρο, ανεξαρτήτου αισθητικής προσέγγισης!
 5. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του eclipses group theater;
 6. Υπάρχουν πολλά μακροπρόθεσμα σχέδια του “eclipses” που βρίσκονται όμως σε πρώιμο στάδιο για να αναφερθούν. Οι άμεσοι στόχοι μας αφορούν την περιοδεία του “Μπουλουκιού” δικαιώνοντας και την ιστορία του, εξάλλου. Θα επιδιώξουμε να συμμετάσχουμε σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και να προσεγγίσουμε την ελληνική επαρχία και όχι μόνο. Η περιπέτεια μας μόλις αρχίζει και είμαστε ανοιχτοί για νέα ταξίδια.
Info!

“Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου”

Από τις 3 έως τις 8 Μαίου

 

Πού; Δημοτικό Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη

 

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια:

Κανονικό 12 ευρώ / Μειωμένο 8 ευρώ / Ατέλειες & ανέργων 5 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 6939878334
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved