Δύο παιδιά, ένας σύζυγος και ένας φακός: Η Ρούλα Ρέβη σε μια απόλυτα ειλικρινή συνέντευξη στο iPop!

LIKE US ON FACEBOOK

Η Ελληνίδα φωτογράφος Ρούλα Ρέβη είναι γνωστή και αγαπητή από όλους και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι τη γνωρίζουν για την εξαιρετική της δουλειά και όλοι τη θαυμάζουν σαν γυναίκα. Εμείς την γνωρίσαμε λίγο καλύτερα και καταλήξαμε στα δικά μας συμπεράσματα…

Η Ελληνίδα φωτογράφος Ρούλα Ρέβη έχει μια εναλλακτική οπτική, μια διαφορετική ματιά στα πράγματα και αυτό το βλέπουμε στις φωτογραφίες της και είναι αυτό που την κάνει μοναδική. Αγαπά τη μόδα και ο ρόλος της στην κριτική επιτροπή του Project Runway ήρθε και έδεσε! Είναι μαμά, σύζυγος, γυναίκα, επαγγελματίας και με ό,τι κι αν καταπιαστεί το φέρει εις πέρας με τεράστια επιτυχία.

Το iPop.gr μίλησε με την Ρούλα Ρέβη και τη γνώρισε λίγο καλύτερα. Και μίλησε για όλα. Πώς να μη τη θαυμάζεις αυτή τη γυναίκα;

 1. Ποιο είναι το αγαπημένο σας πρόσωπο που σας αρέσει να φωτογραφίζετε;
 2. Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω τον Αποστόλη (σ.σ. Τότσικα), την Μακρυπούλια, την Μενεγάκη. Έχω πάρα πολλούς που μου αρέσουν, που είμαι και συναισθηματικά δεμένη μαζί τους. Σε κάθε πρόσωπο βρίσκω κάτι ενδιαφέρον, όταν κάποιος είναι μπροστά στον φακό μου, θα βρω την καλή του πλευρά για να φωτογραφίσω γιατί όλοι έχουν μια τέτοια πλευρά. Προτιμώ τα ιδιαίτερα πρόσωπα που έχουν κάτι ξεχωριστό.
 3. Ποια Ελληνίδα celebrity γράφει άψογα στον φακό;
 4. Υπάρχουν πολλές. Και η Ελένη Μενεγάκη γράφει ωραία, και η Σμαράγδα Καρύδη. Η Τόνια Σωτηροπούλου γράφει επίσης, φανταστικά. Είναι πολλές κοπέλες και από το θέατρο, όπως η Κατερίνα Παπουτσάκη. Γιατί βγαίνει και ο χαρακτήρας του κάθε κοριτσιού στις φωτογραφίες.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  @elenimenegaki @dukascomgr @larou1 @esteelauder @bouloubasisv #pinkribbon

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

 5. Υπάρχει κάποιος που δεν έχετε φωτογραφίσει αλλά θα θέλατε; Ή το αντίστροφο;
 6. Ναι, την Kate Moss. Νομίζω ότι όποιον φωτογράφο κι αν ρωτήσεις, θα την βάλει στην πεντάδα. Είναι ένα πρόσωπο πολύ χαρισματικό. Ναι, έχουν υπάρξει και πρόσωπα που δεν θέλω να φωτογραφίζω. Γενικά, υπάρχουν κάποιοι που προτιμάς και κάποιοι που δεν προτιμάς.
 7. Από πού αντλείτε την έμπνευση σας;
 8. Εγώ είμαι πολύ φωτογράφος της στιγμής γενικά και δουλεύω πολύ με το φως. Αγαπώ να κάνω φωτισμούς και κυρίως με οδηγεί το φως για να φωτογραφίσω. Πρώτα κοιτάζω το φως και μετά όλα τα άλλα.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Καλή εβδομάδα

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

 9. Αναφορικά με το photoshop, ποια είναι η δική σας θέση;
 10. Νομίζω δεν μου αρέσει το πολύ photoshop. Εγώ είμαι και μια φωτογράφος που έχω δουλέψει πολύ με φιλμ, δεν ξεκίνησα έχοντας αυτό το εργαλείο! Εμείς κάναμε photoshop με πινέλο και τέμπερες… Αλλά οι φωτογραφίες ακόμη εκτυπώνονταν στο χαρτί. Μετά, στην αρχή με το photoshop ήταν λίγο κουραστικό, το παράκαναν. Θεωρώ ότι οι φωτογράφοι που έχουν δουλέψει με το φιλμ ποτέ δεν ξέφυγαν γιατί ξέρουν ότι η αλήθεια έχει τρομερή μαγεία και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Βεβαίως, έχουν γίνει και τραγικά πράγματα με το photoshop, όπως το να λείπουν χέρια και πόδια. Αυτό σίγουρα γίνεται από ανθρώπους που δεν ξέρουν.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  @zeta_makripoulia_official @derpouli @manosvynichakis @arisgeorgiadis @stefanos.vasilakis

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

  Το photoshop είναι πολύ δύσκολο, οι περισσότεροι το γνωρίζουν από το κινητό τους που υπάρχουν έτοιμα applications. Εμείς δεν δουλεύουμε με αυτά. Εμείς κάνουμε τουλάχιστον δύο ώρες για να κάνουμε photoshop σε μια απλή φωτογραφία και μια πιο περίπλοκη μπορεί να θέλει και πέντε ώρες. Θέλει πολλή δουλειά και τεχνική γνώση, εμείς το κάνουμε πόρο- πόρο, κομματάκι-κομματάκι. Δεν είναι ένα φίλτρο που το παίρνουμε και το περνάμε. Έχει πολλή δουλειά και πρέπει να έχεις πολύ γερά νεύρα, υπομονή και χρόνο.

 11. Αν σας ρωτήσουν να πειράξετε μια φωτογραφία σας ενώ δεν θέλετε, πώς πράττετε; Και τελικά ποιος έχει τον τελευταίο λόγο σε αυτό; 
 12. Ο φωτογράφος έχει τον τελευταίο λόγο. Έχει γίνει να μου πειράξουν φωτογραφία, να μου αλλάξουν τα χρώματα. Συνήθως σε περιοδικά δουλεύουν άνθρωποι που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε. Οι art directors είναι λίγοι και καλοί και πάντα σέβονται τη δουλειά μας. Έχει τύχει να μου γυρίσουν ανάποδα μια φωτογραφία ή να μου αλλάξουν τα χρώματα και έχει τύχει να μη μου αρέσει. Έχει τύχει να δώσω φωτογραφία μου με photoshop και να της κάνουν περισσότερο photoshop. Τώρα, εξαρτάται και κατά πόσο είσαι επαγγελματίας, παίζουν όλα ρόλο.
 13. Σας έχει ζητήσει κάποιος να “προσθέσετε” πράγματα σε μια φωτογραφία;
 14. Ποτέ. Υπάρχει ένας μύθος γύρω από αυτό. Οι επώνυμοι επειδή είναι πολύ απασχολημένοι και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, δεν ασχολούνται με αυτό. Επειδή εκτίθενται γενικώς, έτσι κι αλλιώς, δεν φοβούνται μια φωτογραφία. Είναι σπάνιο να σου το ζητήσει κάποιος. Εμένα δεν μου έχουν ζητήσει να αλλάξω τίποτα. Και γενικώς οι επώνυμοι είναι πιο κουλ από άλλους, δεν θα με πάρει ποτέ κανείς τηλέφωνο για μια φωτογραφία. Όσοι έχουν ανασφάλειες φαίνονται ποιοι είναι και το περιμένεις.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Thanks for the funniest times we had together ! Look up keep on !#καληαρχηελεναρα ❤️ @elenimenegaki

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

 15. Σας έχει ενοχλήσει ποτέ κάτι σε μια φωτογράφιση σε τέτοιο βαθμό ώστε να σηκωθείτε να φύγετε;
 16. Ναι, δύο φορές μου έχει συμβεί και οι δύο φορές ήταν λόγω καθυστέρησης από τους ανθρώπους που ήταν να φωτογραφηθούν. Μεγάλης καθυστέρησης, όμως. Όλοι αργούν, αλλά έχει τύχει να περιμένω τέσσερις ώρες να έρθει κάποια και να μην έχει έρθει, οπότε έφυγα. Κι άλλη μια φορά σε φωτογράφιση με πολλά άτομα όπου επίσης οι μισοί είχαν έρθει και οι άλλοι μισοί δεν είχαν έρθει. Οπότε έφυγα. Μάλλον σε αυτήν την περίπτωση ήταν λάθος συνεννόησης με την παραγωγή.
 17. Με ποιο μεγάλο περιοδικό θα θέλατε να συνεργαστείτε;
 18. Είναι πιο περίεργα τα περιοδικά που μου αρέσουν πια. Εντάξει, σίγουρα μου αρέσει η αμερικανική Vogue, αλλά μου αρέσει και το Numero, το W. Περιοδικά πιο εναλλακτικά και ψαγμένα που σου αφήνουν μεγαλύτερη ελευθερία και δεν είναι τόσο εμπορικά αυτά που κάνουν. Μπορείς να παίξεις περισσότερο με το φως, να διαλέξεις και πιο παράξενα μοντέλα, locations. Είναι πιο μοντέρνα περιοδικά.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Love my routine #mywork#choosewisely#behappywithyourlife#happinesisachoice

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

 19. Ας αφήσουμε στη άκρη το γεγονός ότι εργάζεστε σε άλλο κανάλι. Αν σας έλεγαν να φωτογραφίσετε τα μοντέλα απ’ το GNTM, θα το κάνατε; Και πώς σας φαίνονται οι δοκιμασίες που βάζουν στα κορίτσια; 
 20. Το έχω κάνει στο παρελθόν. Έχω φωτογραφίσει και τις νικήτριες στο Nitro. Δεν έχω λόγο να μην το κάνω. Αλλά ναι, και στις δοκιμασίες θα πήγαινα. Αναφορικά με τις δοκιμασίες, όχι δεν είναι υπερβολικές, υπάρχουν και πιο υπερβολικά πράγματα να κάνεις. Εμείς έχουμε κάνει φωτογραφίσεις με φίδια, ελέφαντες , κροκόδειλους.  Δεν υπάρχει τίποτα υπερβολικό σε μια φωτογράφιση μόδας. Ίσως απλά αυτή τη στιγμή να μην είναι η μόδα τους τόσο, αλλά όλες αυτές οι δοκιμασίες δεν είναι extreme. Όλα αυτά έχουν συμβεί, είναι παλιά concepts.
 21. Κατά τη γνώμη σας, τι κάνει έναν φωτογράφο να ξεχωρίζει; Θεωρείτε πως όλοι με το Instagram έχουν γίνει φωτογράφοι;
 22. Δεν έχουν γίνει όλοι φωτογράφοι. Φωτογράφος είναι να πας στη δουλειά να έχεις να κάνεις 60 λήψεις, να έχεις πελάτες. Ο φωτογράφος έχει πάει σε ένα ραντεβού αρκετές φορές στον πελάτη, έχει κάνει meetings έχει συζητήσει με μεγάλη ομάδα πώς θα γίνει η δουλειά, υπάρχει concept, προσχέδια, τα πάντα. Κάνουμε κάστινγκ, βρίσκουμε τα μοντέλα, τα τσεκάρει πολλές φορές ο πελάτης που μπορεί να μην είναι σύμφωνος και να χρειαστεί να κάνουμε ξανά το κάστινγκ.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  The total @diesel outfit

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

  Βρίσκουμε τα ρούχα, πρέπει όλα να είναι τέλεια οργανωμένα! Είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία κοστίζει στον πελάτη πολλά χρήματα. Δεν μπορείς να την ακυρώσεις, μόνο οι συνθήκες του καιρού μπορεί να την αλλάξουν. Και μετά έχει πολλή δουλειά, πρέπει να παραδώσεις γρήγορα τα πρώτα δείγματα να τα δει, να τα επεξεργαστεί, να τα δει ξανά. Δεν είναι “κάνω ένα κλικ” και τελείωσα. Εμένα μου έχει τύχει να κάνω και 2.000 κλικς για μια φωτογραφία. Μπορεί να έχεις σκεφτεί κάτι που να μην βγαίνει και εκεί πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος, να βρεις λύση στη στιγμή, να βρεις κάτι άλλο και να μην καταλάβει κανείς τίποτα.

 23. Φωτογράφοι που θαυμάζετε από Ελλάδα και εξωτερικό; 
 24. Από την Ελλάδα θαυμάζω πολλούς φωτογράφους. Την Μάρα Δεσύπρη, τον Μπιλ Γεωργούση, τον Θανάση Κρίκη, τον Mario Testino, τον Jay Maisel. Μ’ αρέσουν πολλοί ξένοι φωτογράφοι, αλλά η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς φωτογράφους, έχει φανταστικούς φωτογράφους μόδας.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Happy birthday @mariotestino ! You are still a photographer not a photoshop machine! You are da best !! ❤️

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

  li>

 25. Για σας η φωτογραφία εκτός από επάγγελμα, τι άλλο είναι;
 26. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τι σημαίνει η φωτογραφία. Είναι μια διαδικασία μοναχική θα έλεγα. Παρόλο που μπορεί να είσαι με πολύ κόσμο στη φωτογράφηση, την ίδια στιγμή πρέπει να βουτήξεις μέσα στη δική σου φαντασία και να βγάλεις το αποτέλεσμα . Γιατί ό,τι κι αν συμβεί θα το χρεωθεί ο φωτογράφος. Πέρα, όμως, από την ευθύνη της δουλειάς είναι ακόμα μια μοναχική στιγμή η στιγμή του κλικ γιατί είσαι εσύ που αποφασίζεις και είσαι ο μόνος που το βλέπει εκείνη τη στιγμή. Μια εικόνα μπορεί να σε καθηλώσει, αν και αυτό δεν συμβαίνει και συχνά. Εμένα οι ωραίες φωτογραφίες με καθηλώνουν, μου κόβουν την ανάσα.

Και ως κριτής στο Project Runway;

 1. Κάνατε δεύτερες σκέψεις όταν σας πρότειναν να είστε στην επιτροπή;
 2. Συνεχώς. Ό,τι με βάζει σε διαδικασία να εκτεθώ, με βάζει πάντα σε δεύτερες σκέψεις. Αλλά όταν μου είπαν τους συνεργάτες, όταν “πάτησε” όλο αυτό και άρχισαν τα πράγματα να γίνονται σίγουρα, όχι δεν έκανα δεύτερες σκέψεις. Μόλις το άρχισα ήμουν πολύ χαρούμενη. Είναι ένα πρότζεκτ με μια παραγωγή που “δεν υπάρχει” και δεν ξέρω αν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα. Όταν το είδα για πρώτη φορά, έμεινα άναυδη.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  1/11 and 2/11 new epeisodes at @opentvgr #creative#designers wearing @sohosohoboutique ❤️earcuff by @anatoljewellery @projectrunwaygr ! Thanks to my lovely @lamp_polina @dimitris__stamatiou ❤️

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις


  Οι άνθρωποι είχαν κάνει φανταστική προετοιμασία. Είναι όλο αληθινό αυτό που βλέπετε, είναι ένα πολύ ακριβό σκηνικό. Κι επειδή ξέρω τα τεχνικά, έπαθα πλάκα με τα φώτα, με τις κάμερες , οι άνθρωποι είναι πολύ σοβαροί. Είναι σε ένα καινούργιο κανάλι που ακόμα κι αν έπαιζε δύο χρόνια μετά, θα έσκιζε. Είναι πολύ τίμια η προσπάθεια. Και δεν μας έχει βάλει κανείς σε καμία διαδικασία ριάλιτι, είναι πραγματικά αληθινή κριτική, δεν μας λέει κανείς τι να πούμε και όλο αυτό φαίνεται. Η βαθμολογία μας είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα στ’ αλήθεια, δεν έχει έρθει ποτέ κανείς να μας πει “όχι πρέπει να φύγει αυτός, να μείνει ο άλλος”. Είναι τρομερό αυτό και σε κάνει να νιώθεις φανταστικά.

 3. Μπορεί μια καλή φωτογραφία να αναδείξει ένα κομμάτι που δεν είναι και τόσο καλό ή το αντίστροφο;
 4. Φυσικά. Μια καλή φωτογραφία μπορεί να απογειώσει ανθρώπους, προϊόντα, τοπία. Μπορεί να κάνει κάτι να δείχνει ωραίο, αλλά πρέπει και κάπου να στηρίξεις αυτήν την ομορφιά, γιατί δεν είναι ζωγραφική και δεν ξεκινάς από το 0. Μια φωτογραφία μπορεί να απογειώσει κάτι ή και να το καταστρέψει. Είναι ολόκληρη διαδικασία το πώς θα φωτογραφίσεις κάτι. Είναι μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να αλλάξουν όλη την εικόνα.
 5. Τι είναι αυτό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας σ’ ένα κομμάτι και πόσο αυστηρή είστε στην κριτική σας;
 6. Επειδή έχω δει πάρα πολλά ρούχα και τα ρούχα τα αγαπώ και ξέρω ότι ένα ωραίο ρούχο μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σου κολακέψει το σώμα, να σε κάνει να νιώθεις ωραία που το φοράς, να σου δώσει αυτοπεποίθηση… Όλα αυτά υπάρχουν πλέον στις αγορές μας. Δεν είναι όπως παλιά. Τώρα υπάρχουν ωραία ρούχα, υπάρχουν και οικονομικές εταιρίες που κάνουν ωραίες σειρές και με λίγα χρήματα μπορείς να ντυθείς πολύ ωραία.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Το 5 το καλό το σωστο ….. about fashion @evagelia_aravani @dp_dimitrispetrou @2blemp @apostolosmitropoulos @projectrunwaygr #openbeyond tonight 22.00

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις

  Στην εκπομπή το θέμα είναι πας λίγο παρακάτω. Θέλουμε να βρούμε σχεδιαστές αλλά θέλουμε κάποιος να μας δείξει το λίγο πιο εκεί από κάποιον που κάνει ρούχα. Αυτό μπορεί να είναι η αισθητική του στο πώς ράβει και πως βλέπει ένα σώμα και θέλει να το ντύσει, μέχρι και τα υλικά που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, μπορεί να βάλεις δύο ανθρώπους να φτιάξουν στο T-shirts, αν το ένα έχει πολύ κακό πανί και κακή ραφή να δείχνει χάλια πάνω σου, το σώμα να δείχνει χάλια και έκανε καλό T-shirt με καλό πανί και καλοραμμένο να το κάνει να δείχνει πολύ ωραίο. Μια δοκιμασία που μπορείς να κάνεις σε έναν σχεδιαστή είναι αυτή και μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα. Και είναι πιο καλό να πάρεις ένα μπλουζάκι λίγο πιο ακριβό παρά πέντε φθηνά. Τα υλικά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και στο πιο απλό ρούχο. Γιατί για να καθίσουν πάνω στο κορμί παίζουν μεγάλο ρόλο τα υλικά αλλά και το “χέρι”.

 7. Είστε μαμά, σύζυγος, γυναίκα, επαγγελματίας. Πώς καταφέρνετε να ανταπεξέλθετε σε όλους αυτούς τους ρόλους;
 8. Ξεκινάω το πρωί και τα κάνω όλα! Πάντα ήμουν, όμως, πολυδιάστατο άτομο, ευτυχώς και δυστυχώς για μένα. Αυτό θέλει πολλή ενέργεια και όταν είσαι νέος μπορείς και τα καταφέρνεις, μεγαλώνοντας κουράζεσαι πιο εύκολα. Αλλά έχω γεννηθεί έτσι. Δεν είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει ένα πράγμα ή δύο. Είμαι ο χαρακτήρας που μπορεί να κάνει 50 διαφορετικά πράγματα μέσα στην ημέρα και να έχω και 50 διαφορετικά συναισθήματα. Εκεί που είμαι μέσα στα νεύρα, μπορώ να πεθάνω από τα γέλια, και να αλλάξω ξανά και ξανά μέσα στην ημέρα.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Treasures❤️ @apostolis_totsikas_official

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ roula.revi στις


  Προσπάθησα να ζήσω και αλλιώς αλλά επειδή είδα την κατάθλιψη να έρχεται, το άφησα και αποδέχτηκα αυτό που είμαι. Απλώς μερικές φορές είναι πολύ εξαντλητικό κι εκεί πρέπει να μάθεις να λες και μερικά “όχι”. Μεγαλώνοντας αυτά, γιατί πιο μικρή τα έκανα όλα , πλέον αν κάτι δεν αξίζει μπορεί και να μην το κάνω, πλέον τα ζυγίζω τα πράγματα. Κάνω μια δουλειά που δεν είναι βαρετή και αυτό ταιριάζει με την προσωπικότητα μου. Θέλω και τις δυσκολίες και τις εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης:

Το συγκινητικό μήνυμα της Ρούλας Ρέβη για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας (Photo)
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved