Χορός σημαίνει ζωή και η ομάδα Real Crew μας δίνει μερικά χορευτικά μαθήματα

LIKE US ON FACEBOOK

Πλησιάζουν οι μέρες για τον μεγάλο διαγωνισμό hip hop, HipΗop International Greece 2018, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στo Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού. Ομάδες από όλες τις πόλεις της Ελλάδος θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή Hip Hop χορογραφίες διάρκειας 2 λεπτών.

Το Hip Hop Internetional Greece, όμως, κουβαλάει μια μακρά ιστορία 9 χρόνων κι ενώ θα είχε πολύ ενδιαφέρον να κάνουμε μια εκτενή διαδρομή σ’ όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίσαμε ν’ αφήσουμε τους περσινούς νικητές, την ομάδα Real Crew, να μας εξηγήσουν γιατί χορός σημαίνει ζωή!

 1. Πέρυσι αναδειχθήκατε νικητές στο Hip Hop International. Τι είναι αυτό που σας έφερε στην κορυφή κατά τη γνώμη σας;
 2. Αυτό που πιστεύουμε πως μας έφερε στην κορυφή είναι πρώτα η αγάπη μας για το χορό, η σκληρή προσπάθεια, η ομαδικότητα και το θετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κοινό μας στόχο για την επιτυχία μας οδήγησαν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 3. Πώς μπήκε το μικρόβιο της hip hop χορογραφίας μέσα σας;
 4. Το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε κοντά στο Hip Hop είναι το συγκεκριμένο είδος μουσικής και η κουλτούρα που αντιπροσωπεύει. Επίσης, σ’ αυτό βοήθησε και η μεγάλη προβολή που έχει το Hip Hop τα τελευταία χρόνια από τα media. Τέλος, η ανάγκη μας για δημιουργία και εκφραστικότητα ρίζωσε βαθιά μέσα το Hip-Hop.
 5. Η προετοιμασία για ένα τέτοιο διαγωνισμό είναι σκληρή;
 6. Σίγουρα η προετοιμασία είναι σκληρή και απαιτεί αρκετές θυσίες. Οι ώρες προπόνησης είναι πολλές και η σωματική κούραση μεγάλη. Όσο πλησιάζουν οι μέρες του διαγωνισμού τόσο πιο αραιές γίνονται οι συναντήσεις με τους φίλους και ο χρόνος που έχουμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας. Αλλά όλα αυτά ξεχνιούνται με το που πατήσουμε στη σκηνή!
 7. Τι είναι χορός και hip hop για εσάς;
 8. Για εμάς ο χορός είναι το Hip Hop! Το Hip Hop καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Είναι ο τρόπος έκφρασής μας, η διέξοδος από τα προβλήματα μας, το ευχάριστο διάλειμμα εκτόνωσης από την κουραστική καθημερινότητα. Το Hip Hop για εμάς είναι πολλά και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό!
 1. Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον νέο που τώρα ξεκινάει ν’ ασχολείται με την hip hop χορογραφία;
 2. Να μην τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει, να προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται και σίγουρα να αγαπάει αυτό που κάνει. Αν τηρήσει τα παραπάνω, θα δει τον εαυτό του μεταμορφώνεται σ’ έναν χορευτή που δεν ήξερε ούτε ο ίδιος πως υπάρχει μέσα του.
 3. Όπως υποστηρίζουν πολλοί, η Ελλάδα είναι πάντα λίγο πίσω σε σχέση με το εξωτερικό στο τραγούδι αλλά και στον χορό. Ποια είναι η δική σας άποψη για το είδος χορού που έχετε επιλέξει;
 4. Από την πρόσφατη εμπειρία μας στο Hip Hop International που πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα τον περασμένο Αύγουστο, είδαμε πως πράγματι υπάρχουν ανά τον κόσμο χορευτές και ομάδες Hip Hop που δεν πιστεύεις στα μάτια σου όταν τους βλέπεις από κοντά. Σίγουρα υπάρχουν χώρες που το είδος αυτό της μουσικής και του χορού έχει προωθηθεί πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το Hip-Hop έχει ανεβεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και συνεχίζει να ανεβαίνει σε γρήγορους ρυθμούς.
 1. Τι εύχεστε στο Hip Hop International και τι tip θα δίνατε στους φετινούς διαγωνιζόμενους;
 2. Χαιρόμαστε που βλέπουμε το Hip Hop International και τους διοργανωτές του να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι.Τα tips που θα δίναμε για τους φετινούς διαγωνιζόμενους είναι:Να δουλεύουν σα να είναι οι τελευταίοι και να χορεύουν στη σκηνή σα να είναι οι νικητές.

  Να απολαύσουν τις στιγμές αυτές.

  Να μην ξεχνούν να χειροκροτούν όλους τις ομάδες γιατί η προσπάθεια πρέπει να επικροτείται.

  Καλή επιτυχία σ’ όλους!

Διαβάστε ακόμα:

Το HipΗop International Greece έρχεται να μας ξεσηκώσει με πλούσιες χορογραφίες

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved