Ακαδημία του Φλερτ στην Ελλάδα… Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, φίλοι άνδρες, την έχετε ανάγκη. Το φλερτ σε ανανεώνει, σε ενθουσιάζει, σε κάνει να νιώθεις ζωντανό. Κι εσύ πρέπει να μπεις ξανά στο παιχνίδι!

Πότε έχασες τα λόγια σου και κομπλάρεις ΕΣΥ μπροστά σε μια γυναίκα; Από τότε που μιλάς μέσω Facebook… ή όχι πιο πριν. Από τότε που έφαγες εκείνη την αξέχαστη χυλόπιτα και όλοι σου οι φίλοι σε φώναζαν looser. Λοιπόν, η πρώτη Ακαδημία του Φλερτ στην Ελλάδα, όχι μόνο θα σε βάλει στο παιχνίδι, θα σου λύσει όλα σου τα “τραύματα” αλλά πραγματικά θα το απολαύσεις!

Τι καινούργιο είναι πάλι αυτό; Φίλε άνδρα… Πόσα λίγα ξέρεις! Το iPop.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο, ψυχοθεραπευτή, MBA και Ιδρυτή του Men’s Bible και έχει κάτι να σου πει…Δώσε προσοχή για να μείνουμε όλοι…ικανοποιημένοι!

 1. Ακαδημία του φλερτ… Τι κάνει και τι να περιμένει κανείς σκεπτόμενος να γίνει “φοιτητής” σας;
 2. Αυτό ακριβώς που φαντάζεστε! Βοηθάμε τους άνδρες να βελτιωθούν και να εξελιχθούν στο Φλερτ, τα Ραντεβού, τις Σχέσεις, τις Κοινωνικές Δεξιότητες, τη Ζωή. Για να το πετύχουμε αυτό, δίνουμε εξίσου έμφαση στο θεωρητικό κομμάτι (ψυχολογία άνδρα και γυναίκας, επικοινωνιακή άνεση, ερωτική έλξη) όσο και στο πρακτικό κομμάτι, που βγαίνουμε έξω με τους μαθητές μας και τους βοηθάμε να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που έμαθαν. Οι άνδρες που απευθύνονται σε εμάς ξέρουν ότι πέρα από την βελτίωσή τους στο φλερτ, θα ζήσουν μοναδικές και έντονες στιγμές. Θα δημιουργήσουν νέες παρέες με ίδια ενδιαφέροντα, θα κάνουν πράγματα που δεν πίστευαν ότι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι και κυρίως θα το απολαύσουν! Μάλιστα, είναι πολλές οι περιπτώσεις μαθητών μας που λίγους μήνες μετά μας λένε ότι άλλαξε η ζωή τους!
 3. Πώς γεννήθηκε η ανάγκη να δημιουργήσετε την Ακαδημία του φλερτ;
 4. Η αλήθεια είναι πως όλοι οι Εκπαιδευτές ξεκινήσαμε από προσωπικές αναζητήσεις μας. Για παράδειγμα, όταν ξεκίνησα συστηματική προσπάθεια αυτοβελτίωσης, στράφηκα προς την ψυχολογία. Αργότερα γνώρισα και μαθήτευσα στον Neil Strauss (πατέρα του φλερτ στη σύγχρονη εποχή και συγγραφέα του βιβλίου “The Game”) και έπειτα άρχισα να βοηθάω τους φίλους μου που αποζητούσαν κι αυτοί από κάπου να πιαστούν.

  Σταδιακά όμως, και καθώς διαδιδόταν από στόμα σε στόμα τι κάνουμε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα. Γιατί είναι αλήθεια πως οι ρόλοι των δύο φύλων έχουν αλλάξει και η ταυτότητα του σύγχρονου άνδρα δεν είναι ξεκάθαρη. Και χωρίς ένα ξεκάθαρο μοντέλο για το τι σημαίνει αρρενωπότητα, οι άντρες δε γνωρίζουμε τι σημαίνει δυνατός και ελκυστικός άντρας, τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται.Αυτό έχει άμεση συνέπεια και στον τομέα του φλερτ, όπου οι άνδρες πια εμφανίζονται πιο παθητικοί και οι γυναίκες συστηματικά δηλώνουν ότι «οι άνδρες δεν φλερτάρουν πια». Έτσι, πάντα με σεβασμό στις γυναίκες, βοηθάμε κάθε άνδρα να γίνει ο Άνδρας που αξίζει να είναι. Άλλωστε τις γυναίκες δεν μπορείς να τις ξεγελάσεις.

 5. Δικαίωμα στο φλερτ και την πρώτη κίνηση έχουν και τα δύο φύλα. Γιατί απευθύνεστε μόνο σε άνδρες; Θεωρείτε πως στις μέρες μας έχουν αλλάξει οι ρόλοι;
 6. Είναι αλήθεια πως οι δυναμικές των δύο φύλων στη ζωή και στις σχέσεις έχουν αλλάξει. Και είναι πολύ ωραίο αυτό.Όμως ακόμα και αν υπάρχουν περιπτώσεις που η γυναίκα κάνει το πρώτο βήμα, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών αναμένει, όπως είθισται, να δείξει πρωτοβουλία και αποφασιστικότητα ο άνδρας. Θέλει τον άνδρα να είναι Άνδρας.

  Άσε πάντως που και να σε προσεγγίσει η γυναίκα πρώτη, πρέπει και πάλι η επικοινωνία να πάει καλά και να δείξεις ελκυστικά στοιχεία.Από εκεί και πέρα, είναι αλήθεια πως ενώ αρχικά απευθυνόμασταν μόνο σε άνδρες, και παρ’ όλο που αυτό παραμένει το κεντρικό κομμάτι μας, πια βοηθούμε σε θέματα σχέσεων και φλερτ και γυναίκες που έρχονται σε επαφή μαζί μας.

 7. Facebook, Instagram ακόμη και Tinder έχουν αλλάξει τον τρόπο που φλερτάρουμε;
 8. Ναι, πάρα πολύ, και όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Είναι κάπως σα να κρυβόμαστε όλοι πια πίσω από μια οθόνη και μια virtual περσόνα που έχουμε δημιουργήσει. Επίσης πλέον, το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας είναι γραπτό και αυτό επηρεάζει και το φλερτ. Και το εξηγώ: Για να φλερτάρεις στην πραγματική ζωή, χρειάζεται να προσεγγίσεις μία άγνωστη κοπέλα, να ξεκινήσεις μία συζήτηση, να είσαι άνετος, χαλαρός και ελκυστικός. Και για να γίνει όλο αυτό χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση και επικοινωνιακή άνεση.

  Αν λοιπόν, εξαιτίας της κοινωνικοποίησης μόνο μέσω των social media, δεν έχεις αυτή την άνεση στην πραγματική επικοινωνία, αλλά και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, δημιουργείται ο λεγόμενος φόβος απόρριψης αλλά και το «δεν θα ξέρω τι να πω». Γιατί μπορεί στη θεωρία να φαίνεται απλό, αλλά όταν έχεις την κοινωνική πίεση του «πλησιάζω μια άγνωστη και οι γύρω με κοιτάνε», όλα αλλάζουν.

 9. Ποιες παγίδες κρύβουν τα social media στη “διαδικασία” του φλερτ;
 10. Η μεγαλύτερη παγίδα είναι να μείνει η επικοινωνία «εικονική» και σε επίπεδο απλής ανταλλαγής μηνυμάτων. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να συναντηθείτε σύντομα από κοντά, ώστε να μην «ξεχειλώσει» και βαλτώσει η επικοινωνία. Στο φλερτ το καλύτερο είναι πάντα η συνάντηση από κοντά, οπότε αυτό που λέμε πάντα σε όλους τους μαθητές μας στο ειδικό σεμινάριο που έχουμε δημιουργήσει για το online dating, είναι να προσέξουν να μην πέσουν στην παγίδα του να ανταλλάσσουν απλά μηνυματάκια μέσω Facebook.
 11. Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνει ένας άνδρας όταν φλερτάρει;
 12. Είναι μια αλληλουχία από πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά. Ξεκινώντας από την αρχή, θα έλεγα:
  1. Δεν ξεκινάς καλά. Είσαι πολύ ντροπαλός και φοβισμένος ή νευρικός. Αυτό είναι πολύ βασικό, γιατί αν δεν γίνει μια καλή αρχή, θα είναι δύσκολο να υπάρξει και μια καλή συνέχεια.
  2. Γίνεσαι βαρετός. Δεν ξέρεις τι να πεις και της κάνεις συνέχεια ερωτήσεις σα να της παίρνεις συνέντευξη («Που μένεις; Που βγαίνεις; Τι κάνεις; Τι σου αρέσει;»)
  3. Δεν εκφράζεις τις προθέσεις σου. Χρειάζεται να ηγείσαι και να κλιμακώνεις. Άλλωστε μιλάμε για φλερτ, δεν θες να γίνετε μόνο φίλοι.
 13. Τελικά η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική;
 14. Ναι, είναι σημαντική, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζουν οι περισσότεροι (πχ ομορφιά κλπ).  Όταν πλησιάζεις μια γυναίκα για να φλερτάρεις, γι’ αυτήν είσαι ένας άγνωστος και έχει πολύ λίγες πληροφορίες για να καταλάβει τι τύπος είσαι. Οπότε τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας, όπως κι ο «αέρας», που βγάζεις είναι πολύ σημαντικά.
 15. Υπάρχουν ορισμένοι χρυσοί κανόνες; Κι αν ναι ποιοι είναι αυτοί;
 16. Είναι πάρα πολλοί. Όμως κάποιες βασικές αρχές που δουλεύουμε με τους μαθητές μας, είναι:
  1. Έχε υπομονή και επιμονή, κάθε μέρα βελτιώνεσαι,
  2. Θα είσαι άνετος και χαλαρός και όχι βιαστικός και απελπισμένος,
  3. Να εκφράσεις τον εαυτό σου και την προσωπικότητά σου,
  4. Δείξε τις προθέσεις σου με ωραίο τρόπο. Όλα αυτά φυσικά δείχνουμε πως γίνονται στην πράξη. Και κυριότερο απ’ όλα: Το φλερτ είναι το πιο όμορφο παιχνίδι και για τα δύο φύλα, απόλαυσέ το!
 17. Φλερτ με άλλο πρόσωπο ενώ είσαι σε σχέση… Θεωρείται απιστία ή όχι;
 18. Αυτό εξαρτάται από το βαθμό και την ένταση. Σίγουρα, όμως, εναπόκειται και στον ηθικό κώδικα του καθενός μας, όπως και στην επικοινωνία με τη σύντροφό μας αλλά και το είδος της σχέσης που έχουμε. Δεν υπάρχει μια απόλυτη αλήθεια. Κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο.
 19. Πολλοί άνδρες ισχυρίζονται πως οι γυναίκες είναι περίεργα πλάσματα και δεν ξέρουν τι θέλουν. Τελικά έχει ανακαλυφθεί τι ζητάει μια γυναίκα από έναν άνδρα;
 20. Είναι αλήθεια πως κυκλοφορούν διάφορα στερεότυπα, με πιο συνηθισμένο ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για κάποιον πλούσιο ή κάποιον πολύ ωραίο και ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν τύχη. Δεν είναι όμως έτσι.

  Αυτό που θέλει να δει η γυναίκα είναι έναν Άνδρα (με Α κεφαλαίο). Κάποιον δηλαδή που τα έχει καλά με τον εαυτό του, έχει αυτοπεποίθηση και είναι cool τύπος. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ότι ο στόχος μας είναι να σε κάνουμε Άνδρα Αξίας. Οι ατάκες στο φλερτ δεν λειτουργούν. Άντε και την είπες την ατάκα και την έκανες να ενδιαφερθεί, μετά τι; Δεν θα φανεί το κενό;

 21. Συνήθως ποιο είναι το target group σας; Και ποιες οι υπηρεσίες σας;
 22. Στατιστικά θα λέγαμε ότι οι περισσότεροι άνδρες που απευθύνονται σε εμάς είναι 25 με 35 ετών. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις νεότερης ηλικίας, αλλά και πολλοί 40ρηδες που, μετά από ένα διαζύγιο, θέλουν να φτιάξουν ξανά την προσωπική τους ζωή.Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν και το θεωρητικό και το πρακτικό κομμάτι. Άλλωστε κανένα από τα δύο δεν αρκεί από μόνο του. Η πρακτική εφαρμογή είναι απαραίτητη για να αναπτύξει κάποιος σιγουριά, ετυμολογία, χιούμορ και κοινωνική ευστροφία. Όλα στοιχεία απαραίτητα στο φλερτ.


  Ανάλογα με τις ανάγκες και τις εμπειρίες κάθε ανθρώπου που απευθύνεται σε εμάς, διαμορφώνουμε, μετά από συνάντηση μαζί του, το προτεινόμενο πλάνο. Πάντως, σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υπάρχει για το φλερτ είναι το Project Alpha, το οποίο διαρκεί τρεις μήνες και παρέχει υποστήριξη και συναντήσεις και για ένα ολόκληρο χρόνο μετά.

  Ξεκινάμε με σεμινάρια σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα, κάτι που αρέσει στους συμμετέχοντες, καθώς δημιουργούν παρέες και συζητάνε όσα τους προβληματίζουν. Έπειτα έρχεται η ώρα της πράξης που οι Εκπαιδευτές βγαίνουμε έξω μαζί με τους μαθητές για να τους δείξουμε πως φλερτάρουν στην πράξη και τους βοηθάμε να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν. Δυνατές εμπειρίες για μια δυνατή ζωή!

Info!

Men’s Bible, Ελ. Βενιζέλου 76, Νέα Ιωνία, 210 69 85 598

Στο Facebook

Στο Instagram

Στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Αυτά ξενερώνουν τις Ελληνίδες γυναίκες στο σεξ!

Photos: unsplash