Έχουμε συνηθίσει το πέστο μόνο με το βασιλικό, όμως, το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις πέστο με πολλά ακόμα διαφορετικά υλικά; Μπορείς να φτιάξεις πέστο από παντζάρι, ακόμα και πέστο αβοκάντο! 

Συνδύασε τα ζυμαρικά σου με κάτι διαφορετικό σήμερα και δεν θα το μετανιώσεις. Άσε που θα πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο!

Τα υλικά για τα ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο:

  • Ζυμαρικά ολικής άλεσης της επιλογής σου
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • Χυμό από 1,5 λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο κόλιανδρο
  • Λίγο μπούκοβο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Πώς θα φτιάξεις τα ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο;

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Κόβουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και παίρνουμε το εσωτερικό τους μ’ ένα κουτάλι.
  3. Τα βάζουμε στο μπλέντερ.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το αλατοπίπερο και το σκόρδο.
  5. Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.
  6. Σερβίρουμε τη σάλτσα μαζί με τα ζυμαρικά μας.
Tip!

Μπορούμε να προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό και κουκουνάρι για να μας θυμίζει περισσότερο τη γεύση του κλασικού πέστο, ενώ μπορούμε να βάλουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Νηστίσιμη, σπιτική σάλτσα πέστο για τα ζυμαρικά σου!

Photo: Pixabay