‘Ενα τέλειο πιάτο που μπορείς να το φας Χειμώνα- Καλοκαίρι, αλλά το Καλοκαίρι μοιάζει να είναι λίγο πιο απολαυστικό, ειδικά εάν βάλεις δίπλα ένα ποτήρι ούζο ή τσίπουρο! Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, σπαράγγια και γιαούρτι!

Φτιάξαμε τη συνταγή και σου λέμε πως είναι τέλεια τόσο για μεσημεριανό όσο και για ένα βραδινό νωρίς. Μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο υλικό εάν δεν σ’ αρέσει ή να προσθέσεις και τα δικά σου. Feel free να πειράξεις τη συνταγή όσο θέλεις για να τη φέρεις πιο κοντά στις γεύσεις σου!

Τα υλικά για τα ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, σπαράγγια και γιαούρτι:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • Λίγη κάπαρη
  • 250 ml γιαούρτι
  • 1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό ή ανηθο
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Πώς θα φτιάξεις τα τα ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, σπαράγγια και γιαούρτι;

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα σπαράγγια και κόβοντάς τα σε κομμάτια.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμα βάζουμε να βράσουν μαζί και τα σπαράγγια.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε τον σολομό, την κάπαρη, το φρέσκο κρεμμυδάκι, όσο θέλουμε ανάλογα με τη γεύση μας, τον μαϊντανό ή τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά κι απολαμβάνουμε!

Δες ακόμα:

To brunch που χρειάζεσαι: Αυγό ποσέ με ρόκα, μπέικον και σπαράγγια