Ένα από τα αγαπημένα φαγητά της μεσογειακής κουζίνας είναι τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο! Είναι η χαρά του ουρανίσκου σου από γεύση και έχουν υψηλή θρεπτική αξία από τα λαχανικά. Ένα καλοκαιρινό φαγητό που μπορείς ακόμα να φτιάξεις πριν φύγει η εποχή τους. Κι αν δε σ΄αρέσει το αυγολέμονο μπορείς να τα κάνεις και κοκκινιστά!

Τι θα χρειαστείς για τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο

  • 2kg κολοκυθάκια
  • 750 gr. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 400 gr. ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο

  1. Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα λεμονοστύφτη.
  2. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα κρεμμύδια.
  3. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ζυμώνουμε τον κιμά με λαδωμένα χέρια και το ρίχνουμε που και που λίγο χλυαρό νερό ώστε να γίνει εύπλαστο.
  5. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε την ψίχα τους και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
  6. Τα βάζουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία με μιάμιση ώρα.
  7. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  8. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού λίγο λίγο. Έπειτα προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό από τα κολοκυθάκια. (Ιδανικά μπορείς να το φυσήξεις λίγο πριν το βάλεις αν είναι καυτό για να μη σου κόψει το αυγό!)
  9. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε για να πάει παντού η σάλτσα.
  10. Ανεβάζουμε ξανά το φαγητό στη φωτιά και αφήνουμε μόλις να πάρει μια βράση, οπότε το κατεβάζουμε και σερβίρουμε.

Αν θες να τα κάνεις κοκκινιστά αντί για αυγολέμονο πρόσθεσε το χυμό από 1 κιλό ντομάτες.

Διάβασε ακόμα:

Γεμιστά κολοκυθάκια με πανσέτα και ντομάτα. Εσύ θα τα δοκιμάσεις;

Photo: Alexia Bianchini/Pexels