Υλικά
- 4 κούπες σπανάκι
- 1/2 κούπα μαϊντανό
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλιές σκόρδο σε σκόνη
- 2 κουταλιές κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλιά πάπρικα
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλιά πιπέρι
- 453 γραμμάρια λευκή cheddar
- 453 γραμμάρια ζυμαρικά
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε με το μπλέντερ το σπανάκι, το μαϊντανό και το γάλα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μετά προσθέτουμε 2 κούπες γάλα και ανακατεύουμε και πάλι.
- Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Από πάνω ρίχνουμε τη cheddar, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τα ζυμαρικά (αφού προηγουμένως το έχουμε βράσει). Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα με το μείγμα.
- Έπειτα το βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγη mozzarella.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε!