Υλικά:

  • 1.000 γρ. νιόκι πατάτας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ρίγανη
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα νιόκι.
  2. Ζεσταίνουμε σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε αλατοπίπερο και το σκόρδο.
  3. Σιγοβράζουμε μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να γίνεται καφέ.
  4. Προσθέτουμε την ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου πάνω απ’ τα νιόκι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε!
Photo: Rob Palmer