Υλικά:

  • 500 γραμμ. πένες
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 500 γρ σπανάκι
  • 500 γρ ανθότυρο σε μορφή κρέμας
  • 500 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ μοτσαρέλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σπανάκι και αφού μαλακώσει το στύβουμε ώστε να αποβάλει όσο πιο πολλά υγρά γίνεται. Το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα πολτοποιούμε.

Στο δοχείο που πολτοποιήσαμε τα υλικά μας προσθέτουμε στο μείγμα τη μισή μοτσαρέλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος τις βρασμένες πένες μας και αδειάζουμε το μείγμα σπανάκι-τυρί πάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.