Το red velvet μπορεί να μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας αλλά από τότε που μπήκε το λατρέψαμε! Σήμερα φτιάχνουμε μια απολαυστική συνταγή για red velvet cinnamon rolls.

Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις ζεστά και λαχταριστά red velvet cinnamon rolls; Μια συνταγή που χρειάζεται λίγη προσπάθεια και λίγες ώρες για να είναι έτοιμη, αλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Μπορείς να φτιάξεις αυτό το γλυκάκι για να το απολαύσεις μόνος σου ή να κεράσεις τους συναδέλφους στο γραφείο.

Τι θα χρειαστείς για το red velvet cinnamon rolls;

  • 2 με 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία μαγιά
  • 1 με 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 30 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Για το γλάσο

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές βούτυρο μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 έως και 5 κουταλιές της σούπας γάλα

red velvet cinnamon rolls

Πώς θα φτιάξεις το red velvet cinnamon rolls;

Συνταγή

  1. Συνδυάζουμε το κόκκινο χώμα ζαχαροπλαστικής με ένα φλιτζάνι αλεύρι και μαγιά. Προσθέτουμε νερό και χτυπάμε με μέτρια δύναμη για 2 λεπτά.  Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.  Την απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε απαλά 6 με 8 φορές.  Την τοποθετούμε σε ένα μπολ με λίγο λάδι ή βούτυρο για να μην κολλήσει.
  2. Καλύπτουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
    Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
  3. Βάζουμε τη ζύμη πάλι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ρολάρουμε. Βουρτσίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ψεκάζουμε με το μείγμα με τη ζάχαρη.
  4. Φτιάχνουμε μικρά ρολάκια και πιέζουμε στις άκρες για να μην ανοίξουν. Κόβουμε σε 12 φέτες.
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και καλύπτουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει αρκετά, για περίπου 1 ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  7. Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν μια συνοχή. Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τα ζεστά rolls!

Εναλλακτικά:

Αφράτα, απολαυστικά μπισκότα red velvet απ’ τα χεράκια σου

Photo: tasteofhome.com, wellplated.com