Μπορεί να απολαμβάνουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, ωστόσο ένα ακόμη επιδόρπιο είναι απαραίτητο για το γιορτινό τραπέζι!

Έτσι λοιπόν, σήμερα φτιάχνουμε υπέροχα μίνι ταρτάκια με καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας, που είναι τόσο λαχταριστά που όλοι θα νομίζουν ότι είναι έτοιμα! Δεν θα είναι, όμως, αφού μέχρι και η καραμέλα στη γέμιση θα είναι φτιαγμένη απ’ τα χεράκια μας.

Η συνταγή βγάζει 8 μίνι ταρτάκια ενώ η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη και τόσο διασκεδαστική όσο να βάλεις και τους μικρούς της παρέας μέσα στην κουζίνα!

Τι θα χρειαστείς για τα μίνι ταρτάκια με καραμέλα;

Για την κρούστα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα ή κρακεράκια
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 8 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια

Για την επικάλυψη:

  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος ή υγείας

Πώς θα φτιάξεις τα μίνι ταρτάκια με καραμέλα;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C. Τοποθετούμε βάσεις για τάρτες σε μια θήκη για έξι muffin και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε μαζί τα συστατικά για την κρούστα. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια, πιέζουμε το μείγμα στις βάσεις για τα ταρτάκια.
  3. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Για τη γέμιση, η οποία είναι στην ουσία η καραμέλα, τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να λιώσει τελείως. Η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου 8-10 λεπτά.
  5. Όταν η ζάχαρη λιώσει την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να συνδυαστούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και τις τρεις κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει, αλλά όχι τελείως.
  6. Τοποθετούμε την καραμέλα με ένα κουτάλι πάνω απ’ τη βάση μπισκότου. Ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας φουντούκια και τοποθετούμε τα ταρτάκια στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  7. Για την επικάλυψη, ζεσταίνουμε το 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Την αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για πέντε λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά.
  8. Αφαιρούμε τα ταρτάκια απ’ την κατάψυξη και τοποθετούμε την ganache από πάνω. Ρίχνουμε στην κορυφή τα υπόλοιπα φουντούκια και τελειώνουμε με λίγο αλάτι!

Διάβασε ακόμη:

Τα καλύτερα pancakes δεν έχουν καθόλου αλεύρι!

Photo: bromabakery.com