Υγιεινή συνταγή για granola χωρίς ζάχαρη!

LIKE US ON FACEBOOK

Φτιάχνουμε σπιτική και υγιεινή συνταγή για granola χωρίς ζάχαρη, για να συνοδεύεις το γιαούρτι σου στο πρωινό! Μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη και το σημαντικότερο πολύ νόστιμη.

Η granola είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το γιαούρτι ή το γάλα στο πρωινό σου, αλλά και για το απογευματινό σου σνακ στο σπίτι ή το γραφείο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι τέλεια για να τη φτιάξεις το Σαββατοκύριακο και να την απολαμβάνεις όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Τι θα χρειαστείς για τη granola χωρίς ζάχαρη;

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/3 φλιτζάνι chips σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή κομμάτια κουβερτούρας
  • 1-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο ή σπόρους chia
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Πώς θα φτιάξεις τη granola χωρίς ζάχαρη;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (με τη σειρά που αναγράφονται) και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε στον φούρνο.
  5. Ψήνουμε τη granola για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι ξηροί καρποί να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και η σοκολάτα να έχει ελαφρώς λιώσει.
  6. Βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο και αφήνουμε την granola στην άκρη να κρυώσει. Μην την ανακατεύεις. Όταν κρυώσει, θα πρέπει η granola να σπάει σε μεγάλα κομμάτια.
  7. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο έως και 2 εβδομάδες.
Photo: Unsplash/Realmac Dan

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved