Υλικά
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 680γρ κολοκυθάκι, κομμένο κατά μήκος σε φέτες
- 2/3 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- ακατέργαστο κολοκυθάκι για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 7 με 8 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε ενώ περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 10 λεπτά).
- Προσθέτουμε το ζωμό και 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Μαγειρεύουμε μέχρι το κολοκυθάκι να είναι μαλακό, για ακόμη 10 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.