Vegan παγωτό βανίλια έξτρα απολαυστικό

LIKE US ON FACEBOOK

Οι ζέστες έπιασαν και ξέρεις τι ταιριάζει τέλεια μ’ αυτή την εποχή; Το παγωτό! Πολλά παγωτά μπορεί να έχεις φάει στη ζωή σου, όμως, έχεις δοκιμάσει vegan παγωτό βανίλια;

Πριν προλάβεις να αμφισβητήσεις τη γεύση σου και το εάν θα είναι νόστιμο, θέλουμε να σου πούμε πως το δοκιμάσαμε και είναι απ’ τα ωραιότερα παγωτά που έχουμε φάει! Εκτίμησέ το και δοκίμασέ το, λοιπόν, είτε είσαι vegan είτε όχι!

Τι θα χρειαστείς για το vegan παγωτό βανίλια;

Για 8 μερίδες:

  • 3 φλιτζάνια κάσιους (390 γρ.)
  • ¼ φλιτζάνι νερό (60 ml)
  • 1 ¼ φλιτζάνια οργανική ζάχαρη (250 g)
  • 4 κουταλιές βούτυρο κακάο
  • 4 κουταλιές λάδι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (240 mL)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φασόλι βανίλιας

Εξοπλισμός:

  • Παγωτομηχανή

Πώς θα φτιάξεις το vegan παγωτό βανίλια;

  1. Βάζουμε τα κάσιους σ’ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο ώστε να τα καλύψει. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για όλο το βράδυ έτσι.
  2. Βάζουμε επίσης το μπολ απ’ την παγωτομηχανή στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
  3. Μόλις ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το παγωτό, βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ με τα κάσιους στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και αυξάνουμε, χτυπώντας περίπου για 40 δευτερόλεπτα.
  4. Περνάμε από κόσκινο το μείγμα.
  5. Κρατάμε 1 φλιτζάνι απ’ το γάλα κάσιους που φτιάξαμε για το παγωτό και αποθηκεύουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα για άλλη χρήση.
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο κακάο, το λάδι καρύδας και το αλάτι.
  8. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  9. Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζουμε το γάλα κάσιους και το γάλα καρύδας, ενώ ρίχνουμε σιγά σιγά και το μείγμα με τη ζάχαρη.
  10. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε στο εκχύλισμα βανίλιας αλλά και το ξύσμα απ’ το φασόλι βανίλιας.
  11. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μπολ της παγωτομηχανής.
  12. Ανακατεύουμε με την παγωτομηχανή για όσο χρειάζεται μέχρι γίνει κρεμώδες.
  13. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε με τα toppings της επιλογής μας ή και σκέτο!

Δες μια ακόμα συνταγή για παγωτό:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ξεκινάμε τα παγωτά! Φτιάξε σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Photo: Freepik




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved