Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά αυτά τα λαχανάκια με την ευρωπαϊκή καταγωγή είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E και A καθώς και μεταλλικά ιχνοστοιχεία! Αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να αρχίσεις να τα καταναλώνεις πιο συχνά. Σήμερα θα σου δείξουμε μια πανεύκολη κι απολαυστική συνταγή: Λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο μαζί με καρότα και κρεμμύδια!

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή, τα κόβεις όλα και τα βάζεις στον φούρνο. Προσθέτεις καρυκεύματα, τα ψήνεις και απολαμβάνεις.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο:

  • 10-15 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 κρεμμύδια
  • Αν θέλουμε βάζουμε κι άλλα λαχανικά της επιλογής μας (πιπεριές, κολοκυθάκια, μανιτάρια)
  • Ελαιόλαδο
  • Κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βαλσάμικο για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή:

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα λαχανάκια, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε καρέ ή απλά σε κομμάτια.
  2. Μπορούμε να περάσουμε τα λαχανάκια και τα καρότα για 10 λεπτά από την κατσαρόλα να τα βράσουμε για να πάρει λιγότερη ώρα το ψήσιμο ή και να τα πάμε κατευθείαν στον φούρνο.
  3. Απλώνουμε, λοιπόν, τα λαχανικά μας σ’ ένα μεγάλο ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά ή κι άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στον φούρνο.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για όσο χρειαστεί μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
  5. Σερβίρουμε με βαλσάμικο ξύδι ή και όπως είναι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ο μοναδικός τρόπος να κάνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών πεντανόστιμα!