Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά αυτά τα λαχανάκια με την ευρωπαϊκή καταγωγή είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E και A καθώς και μεταλλικά ιχνοστοιχεία! Αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να αρχίσεις να τα καταναλώνεις πιο συχνά. Σήμερα θα σου δείξουμε μια πανεύκολη κι απολαυστική συνταγή: Λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο μαζί με καρότα και κρεμμύδια!
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή, τα κόβεις όλα και τα βάζεις στον φούρνο. Προσθέτεις καρυκεύματα, τα ψήνεις και απολαμβάνεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο:
- 10-15 λαχανάκια Βρυξελλών
- 3-4 καρότα
- 2-3 κρεμμύδια
- Αν θέλουμε βάζουμε κι άλλα λαχανικά της επιλογής μας (πιπεριές, κολοκυθάκια, μανιτάρια)
- Ελαιόλαδο
- Κουρκουμά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βαλσάμικο για το σερβίρισμα
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή:
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα λαχανάκια, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε καρέ ή απλά σε κομμάτια.
- Μπορούμε να περάσουμε τα λαχανάκια και τα καρότα για 10 λεπτά από την κατσαρόλα να τα βράσουμε για να πάρει λιγότερη ώρα το ψήσιμο ή και να τα πάμε κατευθείαν στον φούρνο.
- Απλώνουμε, λοιπόν, τα λαχανικά μας σ’ ένα μεγάλο ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά ή κι άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για όσο χρειαστεί μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
- Σερβίρουμε με βαλσάμικο ξύδι ή και όπως είναι!
Δες ακόμα:
Ο μοναδικός τρόπος να κάνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών πεντανόστιμα!