Είσαι έτοιμος να φτιάξεις μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε ασιατικές γεύσεις και θα κάνει όλη την παρέα σου να αναρωτιέται πώς την έφτιαξες; Εάν ναι, μόλις άνοιξες το σωστό άρθρο.

Φτιάχνουμε τραγανές τηγανιτές γαρίδες με γλυκιά σάλτσα chili, που είναι τόσο υπέροχες και νόστιμες που θέλουμε να μπούμε άμεσα στην κουζίνα και να τις μαγειρέψουμε! Είναι σίγουρα ιδιαίτερες αφού για την κρούστα τους θα χρειαστείς τριμμένη καρύδα, ενώ για τη σάλτσα μαρμελάδα πορτοκαλιού. Αλλά μην την απορρίψεις, πριν τη δοκιμάσεις γιατί αυτή η συνταγή είναι σκέτη απόλαυση.

Τι θα χρειαστείς για τις τραγανές τηγανιτές γαρίδες;

Για τις γαρίδες:

  • 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισµένες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκαλί
  • 1/3 φλιτζάνι γλυκιά σάλτσα chili
  • μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι (προαιρετικά)

Πώς θα φτιάξεις τις τραγανές τηγανιτές γαρίδες;

Συνταγή:

Για τις γαρίδες:

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τη φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μεσαία με υψηλή.
  6. Βυθίζουμε τη γαρίδα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στο μείγμα με την τριμμένη καρύδα και τη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις γαρίδες και τις αφήνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  7. Όταν είναι όλες έτοιμες, ξεκινάμε το τηγάνισμα. Το λάδι θα πρέπει να είναι καυτό. Ρίχνουμε στο λάδι 4 με 6 γαρίδες κάθε φορά και τις τηγανίζουμε και απ’ τις δύο πλευρές για 2 έως 4 λεπτά.
  8. Μόλις γίνουν, τις αφαιρούμε απ’ το λάδι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτοπετσέτες.

Για τη σάλτσα:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη μαρμελάδα, το chili, το αλάτι και το πιπέρι. Ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο συστατικό.
  2. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως με τις γαρίδες, οι οποίες είναι καλύτερα να σερβιριστούν όσο είναι ακόμα ζεστές και φρέσκες. Καλή όρεξη!

Διαβάστε ακόμη:

Γαρίδες με καλαμπόκι: Ο τέλειος συνδυασμός σε ένα πιάτο!

Photo: averiecooks.com