Έχεις φτιάξει τόσες φορές κοκκινιστό κι άλλες πόσες μακαρόνια. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να φτιάξεις ένα διαφορετικό κοκκινιστό με μακαρόνια και τυριά που σαν αυτό δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. 

Όχι δεν είναι ένα συνηθισμένο κοκκινιστό κοτόπουλο και μια κλασσική μερίδα μακαρόνια και απλά βάζεις στο τέλος λίγο τυρί από πάνω. Αυτό το κοκκινιστό με μακαρόνια και τυριά είναι ιδιαίτερο, εύκολο και συγχρόνως ξεχωριστό απ’ όσα έχεις φτιάξει μέχρι τώρα και πραγματικά πρέπει να το δοκιμάσεις.

Τι θα χρειαστείς για το κοκκινιστό με μακαρόνια και τυριά;

  • 1/2 κιλό κότα χωριάτικη
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή πέννες
  • 3 κουταλιές της σούπας κόκκινη σάλτσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα
  • 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

Πώς θα φτιάξεις αυτή τη συνταγή;

  1. Πλένουμε καλά και στη συνέχεια βράζουμε την χωριάτικη κότα με νερό και 1 κουταλιά λάδι.
  2. Στη συνέχεια, αφού το βράσουμε, μεταφέρουμε λίγο από το ζουμί σε μια άλλη κατσαρόλα, στην οποία βράζουμε τα μακαρόνια, προσθέτοντας αλάτι. Όταν τα μακαρόνια βράσουν δεν τα σουρώνουμε. Τα αφήνουμε να “πιουν” όλο το ζουμί.
  3. Στην κατσαρόλα που έχουμε την κότα προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα, το λάδι, λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Την αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει η σάλτσα λίγο πηκτή.
  4. Προσθέτουμε την κότα με τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Έπειτα, βάζουμε το τυρί κρέμα και τα 150 γραμμάρια από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστό το φαγητό το υπόλοιπο τριμμένο τυρί για να λιώσει. Μπορούμε, αν θέλουμε, να συμπληρώσουμε και διαφορετικά τυριά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Το γεύμα μας είναι έτοιμο!

Αν θες να φτιάξεις αυτό το γεύμα για μια μεγάλη οικογένεια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τη διπλάσια ποσότητα!

Μην ξεχνάς ότι αν σου έχουν περισσέψει κοτόπουλο ή μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα, μπορείς να τα κάνεις με αυτό τον τρόπο σ’ ένα αντικολλητικό τηγανάκι ή κατσαρολάκι και να μην καταλάβει κανείς ότι είναι χθεσινής μέρας!

Δοκίμασε μια ακόμα συνταγή:

Η καλύτερη σάλτσα για το κοτόπουλο στο τηγάνι!

Photo: ipop.gr