Το πιο ρομαντικό δείπνο που μπορείς να ετοιμάσεις σήμερα!

LIKE US ON FACEBOOK

Είτε γιορτάζεις, είτε όχι. Είτε είσαι ελεύθερος, είτε όχι, σήμερα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σου έχουμε τη συνταγή που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σου ανοίξει την όρεξη. Πώς να μαγειρέψεις την ουρά αστακού; Ετοιμάσου!

Αν κάθεσαι και ψάχνεις πώς να μαγειρέψεις την ουρά αστακού, τότε εμείς θα σε βοηθήσουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και πάρα πολύ γευστική, αφού ο αστακός θα λιώσει στο στόμα σου.

Τι θα χρειαστείς;

  • 2 ουρές αστακού
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο +2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι
  • 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς θα τη φτιάξεις;

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε υψηλή φωτιά. (Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να την κάνεις και στη σχάρα αν είναι δυνατό).
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σκόρδο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην καούν καθώς προετοιμάζεις τον αστακό.
  • Βάζουμε τις ουρές σε μια λαδόκολλα ή σε ένα πιάτο ασφαλές για να μπει στον φούρνο.
  • Με ένα κοφτερό ψαλίδι κουζίνας ή με ένα μαχαίρι, κόβουμε προσεκτικά την κορυφή του κελύφους της ουράς του αστακού προς τα κάτω στην άκρη της ουράς και προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε το κρέας.
  • Αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα αν χρειάζεται.
  • Προσεκτικά τραβάμε το κέλυφος προς τα κάτω, ώστε να παραμείνει το κρέας στην κορυφή κι ανοιχτό.
  • Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε πάνω στον αστακό.
  • Προσθέτουμε μικρά κομμάτια βουτύρου κατά μήκος της ουράς του αστακού.
  • Τοποθετούμε στον φούρνο.  Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Μετά από 6 λεπτά, προσθέτουμε τα 3/4 του μείγματος βούτυρο και σκόρδο στο ταψί με τον αστακό.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως με το υπόλοιπο σκόρδο και βούτυρο.
  • Απολαμβάνουμε!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το καλύτερο σπιτικό ριζότο με θαλασσινά!

Photo: sweetcsdesigns.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved