Είτε είναι ήδη από τα αγαπημένα σου φαγητά το ριζότο είτε όχι ετοιμάσου να ενθουσιαστείς με αυτή τη συνταγή για ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια. Το ριζότο έχει κι αυτό τα μυστικά του για να πετύχεις την κρεμώδη υφή στο τελείωμα.

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 250 γραμ. ρύζι αρμπόριο
  • 150 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
  • μισό λίτρο ζωμό κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 0,5 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 80gr παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξεις το ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

  1. Βάζεις 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τσιγαρίζεις το κοτόπουλο ρίχνοντας του το μπούκοβο και τον κουρκουμά. Μόλις πάρει χρώμα τα αφαιρείς από το τηγάνι.
  2. Στη συνέχεια τσιγαρίζεις τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι και τα αφαιρείς και αυτά από τη φωτιά.
  3. Έπειτα τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, μαζί με το θυμάρι και το ρύζι για 2-3′.
  4. Σβήνεις με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτεις ένα ποτήρι ζωμό κότας και το αφήνεις να το πιει το ρύζι.
  6. Μόλις το πιει ρίχνεις και το υπόλοιπο και περιμένεις ξανά.
  7. Ρίχνεις μέσα το κοτόπουλο και τα μανιτάρια να πάρουν μία βράση, αν θες ρίχνεις και λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται.
  8. Αφαιρείς από τη φωτιά και προθέτεις την παρμεζάνα και το βούτυρο.
  9. Όταν λιώσουν, σερβίρεις και απολαμβάνεις με ένα ποτήρι κρασί από αυτό που έβαλες και στο φαγητό! Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για ριζότο με καραβίδες!

Photo: Freepik