Το απόλυτο κόκκινο γλυκό, το Red Velvet Cake είναι κάτι που σίγουρα αξίζει να φτιάξεις κάποια στιγμή και να το απολαύσεις. 

Μπορείς να φτιάξεις Red Velvet cupcakes ή μπισκότα που θα είναι εξίσου ωραία και νόστιμα, όμως εμείς θα σου αποκαλύψουμε πώς να φτιάξεις το απόλυτο Red Velvet Cake που θα σε ξετρελάνει!

Τι θα χρειαστείς;

Για το κέικ:

  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά αποσταγμένο λευκό ξύδι

Για την επικάλυψη: 

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 5 κούπες ζάχαρη άχνη

Πώς θα φτιάξεις το Red Velvet Cake;

Για το κέικ: 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  2. Λαδώνουμε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ.
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το κακάο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε καλά.
  5. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σ’ ένα άλλο μπολ το αλάτι, τη βανίλια και το βουτυρόγαλα μαζί.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
  7. Ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι και τα προσθέτουμε.
  8. Βάζουμε το κάθε μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γλασάρουμε εσωτερικά το κέικ με την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη: 

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
  2. Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνουμε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτουμε με την μισή ποσότητα του frosting, καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το κέικ μας.

Τα πιο αφράτα κι απολαυστικά μπισκότα red velvet που θα φτιάξεις! 

Διάβασε ακόμα:

Ζεστά και λαχταριστά red velvet cinnamon rolls!

Photo: Instagram/ mirabolandoconfeitariabr