Το καλοκαίρι, όπως και όλες τις υπόλοιπες εποχές δύσκολα αντιστεκόμαστε στα γλυκά. Ειδικά, εάν θέλουμε να κάνουμε διατροφή, τα γλυκά μας την καταστρέφουν τελείως. Υπάρχουν, όμως, και τα υγιεινά γλυκά τα οποία πολλές φορές δεν τα βάζουμε στο σπίτι μας ή στην καθημερινότητα μας. Ένα από αυτά είναι οι μαρμελάδες και είμαστε σίγουροι πως μετά την συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο θα βάζετε τα βαζάκια με το τσουβάλι μέσα στο σπίτι σας.

Αναμφίβολα, οι μαρμελάδες αποτελούν αδικημένα γλυκά. Για την ακρίβεια κάποιοι δεν τις υπολογίζουν ούτε σαν γλυκά. Μπορούν να συνοδεύσουν το γεύμα σου όλη τη διάρκεια της μέρας. Στο πρωινό, στο απογευματινό, στο βραδινό, ακόμα και στο μεσημεριανό σε καμιά ιδιαίτερη συνταγή. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και βοηθούν στο χάσιμο βάρους. Βάλε στη ζωή σου τη μαρμελάδα και ξεκίνα από αυτή που θα σου πούμε.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο:

  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κιλό βερίκοκα, ώριμα
  • 1 ποτήρι νερό (περίπου 330ml)
  • 1 λεμόνι

Ποια είναι τα βήματα για την εκτέλεση της συνταγής;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Απλώνουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά, έως ότου ζεσταθεί καλά η ζάχαρη μας.
  3. Καθαρίζουμε τα βερίκοκα, βγάζοντας το κουκούτσι. Στη συνέχεια σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, το νερό, το χυμό από το ένα λεμόνι, αλλά και τις φλούδες του.
  4. Βράζουμε σε μέτρια ένταση, ενώ ανακατεύουμε τακτικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το φρούτο να μαλακώσει.
  5. Όσο το φρούτο μαλακώνει, χαμηλώνουμε τη ένταση της φωτιάς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζεστή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  6. Εφόσον διαλυθεί η ζάχαρη που ρίξαμε μέσα στην κατσαρόλα, αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή, και πάλι, φωτιά για 20-25 λεπτά. Παράλληλα ξαφρίζουμε την επιφάνεια, όποτε είναι αναγκαίο.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαζάκια. Τα κλείνουμε πολύ καλά, και μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα μας τα αναποδογυρίζουμε.
  9. Μόλις κρυώσει, εντελώς, η μαρμελάδα μας αποθηκεύουμε τα βαζάκια σε δροσερό μέρος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο

Photo: Pixabay