Υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη Γη που να μην απολαμβάνει την καρμπονάρα; Εμείς λιγάκι δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Σήμερα φτιάχνουμε καρμπονάρα με αβοκάντο, μια συνταγή που θα απογειώσει τη γεύση. 

Θα μπορούσαμε να τρώμε κάθε μέρα ζυμαρικά με μικρές παραλλαγές για να μη βαριόμαστε. Φτιάχνουμε καρμπονάρα με αβοκάντο, μια πολύ γευστική συνταγή κι έτοιμη σε χρόνο dt.

Γιατί ποιος θέλει να ζοριστεί τώρα που ξεκίνησαν οι δουλειές και οι υποχρεώσεις; Φτιάχνουμε, λοιπόν, εύκολες συνταγές για να μπορούμε να παίρνουμε στη δουλειά και λιγότερο μπελαλίδικες για τις ημέρες που δεν έχουμε χρόνο.

Τι θα χρειαστείς;

  • 1 αβοκάντο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 3 λωρίδες μπέικον
  • 225 γραμμάρια μακαρόνια
  • 1 κουταλιά λάδι

Πώς θα τη φτιάξεις;

  1. Τοποθετούμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, τον κρόκο και τον χυμό λεμονιού.
  2. Σταδιακά ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα κι αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια τις λωρίδες μπέικον και μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφήνουμε το νερό να βράσει και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  5. Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.
  6. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μπέικον, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Απολαμβάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Η απόλυτη συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Photo: Pexels