Τσικνοπέμπτη σήμερα… και δεν θα γινόταν να μη γιορτάσουμε τη συγκεκριμένη μέρα…παραδοσιακά. Θα τσικνήσεις, λοιπόν, κι αν έχεις κόσμο στο σπίτι τότε θα σου πούμε ποια είναι τα σωστά μπαχαρικά για κάθε κρέας!

Τα μπαχαρικά για κάθε κρέας είναι διαφορετικά.. Γιατί άλλα θα χρησιμοποιήσεις στο κοτόπουλο κι άλλα στη μπριζόλα. Αν ετοιμάζεσαι να ψήσεις σήμερα, τότε ίσως θα έπρεπε να τα έχεις κατά νου.

Ποια είναι τα μπαχαρικά για κάθε κρέας;

Μπριζόλα

Για να έχεις μια ζουμερή και γευστική μπριζόλα εκτός από το σωστό ψήσιμο, θα πρέπει να έχεις και τα σωστά μπαχαρικά που θα απογειώσουν τη γεύση.

Τι μπαχαρικά ταιριάζουν με τη μπριζόλα:

  • Αλάτι
  • Καστανή ζάχαρη
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Πιπέρι
  • Αποξηραμένο θυμάρι
  • Σκόνη σκόρδου
  • Σκόνη κρεμμυδιού
  • Κύμινο

Όλα αυτά σε συνδυασμό θα δώσουν την καλύτερη γεύση στην μπριζόλα σου.

Για το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, είτε είναι στήθος, είτε μπούτι, θέλει τα δικά του μπαχαρικά για να είναι πιο γευστικό. Αν, λοιπόν, σήμερα αποφασίσεις να ψήσεις κοτόπουλο τότε πρόσθεσε και:

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Πιπέρι καγιέν
  • Σκόνη σκόρδου
  • Σκόνη κρεμμυδιού
  • Αποξηραμένο θυμάρι
  • Αποξηραμένο βασιλικό
  • Αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • Αποξηραμένο μαϊντανό

Απλώνουμε το μείγμα των παραπάνω μπαχαρικών στο κοτόπουλο και με όποιον τρόπο κι αν το μαγειρέψεις, η γεύση του θα σε αποζημιώσει.

Για το χοιρινό

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Καστανή ζάχαρη
  • Σκόνη σκόρδου
  • Σκόνη κρεμμυδιού
  • Πιπέρι καγιέν
  • Σπόροι μουστάρδας

Αφού τα συνδυάσεις όλα σε ένα μπολ, στη συνέχεια άπλωσε τα πάνω από το κρέας.

Τα ίδια ισχύουν και για το μοσχαρίσιο ενώ μπορείς να προσθέσεις και λίγο φασκόμηλο.

Για το λουκάνικο

Αν θέλεις το λουκάνικο να γίνει ακόμη πιο γευστικό, τότε θα χρειαστείς τα παρακάτω μπαχαρικά:

  • Αλάτι
  • Πάπρικα
  • Σκόνη σκόρδου
  • Σπόροι μάραθου
  • Πιπέρι
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Και καλό τσίκνισμα!

Διαβάστε επίσης:

Τόσο καιρό τρως τη μπριζόλα με τον λάθος τρόπο!

Photo: Pexels