Το καλύτερο σπιτικό ριζότο με θαλασσινά!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα θαλασσινά τα αγαπάμε αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο έχουν λίγο παραπάνω την τιμητική τους. Εμείς φτιάχνουμε σπιτικό ριζότο με θαλασσινά που θα απογειώσει τη γεύση σου.

Σπιτικό ριζότο με θαλασσινά απ’ τα χεράκια μας. Ναι, ήρθε η ώρα να μπούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε ένα μοναδικό πιάτο… απευθείας από τη θάλασσα.

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο με θαλασσινά;

  • 2 φλιτζάνια ριζότο
  • Περίπου 1 κιλό από καθαρισμένα θαλασσινά, όπως μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, μικρό φεστόνι κλπ.
  • 5 φλιτζάνια ζωμό θαλασσινών, ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό φύλλο δάφνης
  • Λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις το σπιτικό ριζότο θαλασσινών;

Συνταγή

  1. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί και το φύλλο δάφνης σε ένα τηγάνι και θερμαίνουμε μέχρι να βράσουν λίγο. Καλύπτουμε το τηγάνι και κρατήστε το ζωμό ζεστό.
  2. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο. Σοτάρουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  3. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι το ρύζι να βγάλει το άρωμά του και να μαλακώσει.
  4. Μόλις το ρύζι αρχίσει να μαγειρεύεται, ρίχνουμε λίγο ζωμό και κρασί στο τηγάνι με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να μην κολλήσει το ρύζι και να μην καεί.
  7. Ρίχνουμε ακόμη λίγο ζωμό στο μείγμα με το ρύζι μέχρι να το απορροφήσει και αυτό.
  8. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και σε ένα άλλο τηγάνι, προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  9. Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε το λευκό κρασί και τα καθαρισμένα θαλασσινά στο τηγάνι.Σοτάρουμε τα συστατικά καλά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε τα θαλασσινά να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.
  10. Όταν τα θαλασσινά είναι σχεδόν μαγειρεμένα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τηγάνι και ανακατεύουμε με όλα τα θαλασσινά. Στη συνέχεια, σβήνουμε τη φωτιά.
  11. Όταν το ρύζι απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ζωμό, προσθέτουμε το μείγμα θαλασσινών στο ριζότο και ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί έτσι ώστε τα θαλασσινά να απλωθούν σε όλο το ρύζι.
  12. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης:

Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι! Υγιεινή απόλαυση στο πιάτο σου

Photo: recipesofitaly.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved