Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξεις τις γαρίδες και με διάφορους τρόπους για να τις συνδυάσεις και να έχεις ένα νόστιμο πιάτο. Σήμερα φτιάχνουμε ένα σουβλάκι με γαρίδες και λαχανικά.

Σουβλάκι με γαρίδες για σήμερα μαριναρισμένες με γάλα καρύδας και με πικάντικη σάλτσα. Και φυσικά μπορείς να συνδυάσεις το συγκεκριμένο πιάτο με ρύζι ή με μια σαλάτα με αγγούρι και καρότα.

Τι θα χρειαστείς για τα σουβλάκια με γαρίδες;

  • Γαρίδες
  • Καρότο
  • Πικάντικη σως
  • Σόγια σως
  • Φύλλα μέντας
  • Κρεμμύδι
  • Αγγούρι
  • Γάλα καρύδας
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • Φυστικοβούτυρο
  • Ξύδι
  • Ξυλάκια για σουβλάκια
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα σουβλάκια με γαρίδες;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βυθίζουμε τα ξύλινα σουβλάκια στο νερό. Τοποθετούμε τη γαρίδα σε μεσαίο μπολ με 2/3 γάλα καρύδας και 2 κουταλάκια του γλυκού από την πικάντικη σως. Αφήνουμε για το μαρινάρισμα.
  2. Καθαρίζουμε το καρότο. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή, καθαρίζουμε το αγγούρι και το καρότο κατά μήκος. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Κόβουμε τα φύλλα της μέντας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το φυστικοβούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας, 3 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας, 1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη σως, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και σκόρδο για γεύση.
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  6. Περνάμε τις γαρίδες απ’ τα ξυλάκια. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διαφανή
  7. Ανακατεύουμε το αγγούρι, το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μεσαίο μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη μέντα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο ξύδι και αλατοπίπερο.
  8. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρίδας και βάζουμε λίγο φυστικοβούτυρο. Σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα αγγουριού στο πλάι κι απολαμβάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Το καλύτερο σπιτικό ριζότο με θαλασσινά!

Photo: hellofresh.com