Μπορεί να έχεις ξεκινήσει από τώρα να σκέφτεσαι τι θα φτιάξεις για το γιορτινό τραπέζι, ειδικά αν έχεις και καλεσμένους. Καθώς λιγάκι έχομε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, φτιάχνουμε μια συνταγή με καρότα για το ιδανικό ορεκτικό.

Αυτή η συνταγή με καρότα είναι εξαιρετικά απλή, είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες και σίγουρα έχει μια θέση στο γιορτινό μας τραπέζι. Αρκεί να έχεις καρότα και σιρόπι σφενδάμου και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Πρόκειται για μια συνταγή τόσο απλή αλλά και τόσο γευστική που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι τι πιάτα να φτιάξεις για τη μέση, τότε ίσως το συγκεκριμένο να θέλεις να το δοκιμάσεις.

Μπορείς να κάνεις μια “πρόβα” πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να δεις αν θα είναι γευστικό κι αν θα αρέσει στους καλεσμένους σου.

Τι θα χρειαστείς;

  • 455 γραμμάρια καρότα
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Πώς θα το φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Προσθέτουμε τα καρότα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σιρόπι σφενδάμου (αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σκόρδο σε σκόνη για γεύση).
  2. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  3. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Μανιτάρια γεμιστά: Το πιο απολαυστικό ορεκτικό στο τραπέζι!

Photo: bettycrocker.com