Πες μας αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να είσαι διακοπές σε νησί και να μην πας σ’ ένα παραδοσιακό καφέ να φας λουκουμάδες;; Αν είσαι σαν εμάς, τότε θα εκτιμήσεις αυτή τη συνταγή! Η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως!

Θα βγουν αφράτοι, γευστικοί, χωρίς να είναι γεμάτοι λάδι και με το μέλι και τα καρύδια με τα οποία θα τους πασπαλίσεις θα έχεις το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό!

Τα υλικά για τη συνταγή για λουκουμάδες:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1 σακουλάκι (7 γραμμάτια) ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας λάδι και περισσότερο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

  • Μέλι
  • Καρύδια
  • Κανέλα

Πώς θα φτιάξεις τους λουκουμάδες;

  1. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά μαζί.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν χυλός.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.
  4. Βάζουμε σ’ ένα βαθύ σκεύος να κάψει αρκετό λάδι, και σιγά σιγά παίρνουμε μ’ ένα κουτάλι ποσότητα απ’ τη ζύμη και τη βυθίζουμε στο λάδι.
  5. Αφήνουμε τον κάθε λουκουμά στο λάδι μέχρι να χρυσαφίσει.
  6. Όσους λουκουμάδες αφαιρούμε απ’ το λάδι, τους βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, για ν’ απορροφηθεί το πολύ λάδι.
  7. Σερβίρουμε με κανέλα, καρύδια και μέλι!
Tip!

Εμείς σου προτείναμε να τους σερβίρεις με μέλι και καρύδια, αλλά φυσικά μπορείς να βάλεις το topping της επιλογής σου, όπως σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, μπισκότο ή ό,τι άλλο σου αρέσει!