Είναι γιορτές και κάνει και κρύο και λες τι θα φτιάξω, ώστε να είναι και ζεστό και ιδανικό για την περίοδο αυτή; Η σωστή απάντηση είναι ριζότο με μπέικον! 

Αν δεν θες να φτιάξεις σούπα, γιατί είναι γιορτινές οι μέρες και προτιμάς κάτι πιο gourmet και συγχρόνως κάνει και κρύο και θες το φαγητό να τρώγεται ζεστό, τότε η λύση είναι μία. Ριζότο και πιο συγκεκριμένα ριζότο με μπέικον, που είναι πανεύκολο, αλλά όλοι νομίζουν πως έχεις “φάει” πολλή ώρα στην κουζίνα.

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο αυτό;

  • 1/2 κιλό μπέικον σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια κοτόπουλο που μπορεί να έχει περισσέψει
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις το ριζότο με μπέικον;

  1. Μαγειρεύουμε το κομμένο μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά.
  2. Βάζουμε το κοτόπουλου σε μια άλλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία για να πάρει μια βράση. Μειώνουμε τη θερμοκρασία.
  3. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να γίνεται χρυσαφί στα άκρα για περίπου 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μειώνουμε τη θερμοκρασία.
  6. Ρίχνουμε το ένα τρίτο του κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το ρύζι απορροφήσει τα υγρά και μετατραπεί σε κρεμώδες. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για δύο φορές ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Το μαγείρεμα αυτό θα πρέπει να διαρκέσει 15 έως 20 λεπτά.
  8. Όταν τελειώσει, το ρύζι πρέπει να είναι τρυφερό, αλλά ελαφρώς σταθερό.
  9. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα και το μπέικον.
  10. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι πριν το σερβίρουμε και το ριζότο μας είναι έτοιμο!

Διάβασε ακόμα μια συνταγή για ζεστό ριζότο:

Φτιάχνουμε ριζότο με λουκάνικο και ντομάτα!

Photo: allrecipes.com