Δευτέρα σήμερα κι έχουμε ανάγκη κάτι να μας γλυκάνει για να πάει καλά η εβδομάδα μας! Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε καραμελωμένα μήλα. Η συνταγή είναι πιο απλή από όσο νομίζεις.

Καραμελωμένα μήλα είναι το γλυκάκι της εβδομάδας! Θα φτιάξεις μια μερίδα των 8 για σένα και τους φίλους σου. Η συνταγή είναι πιο απλή από όσο νομίζεις, αρκεί να φτιάξεις βήμα-βήμα την καραμέλα.

Τι θα χρειαστείς;

  • αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 8 πράσινα μήλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς
  • 8 ξυλάκια
  • θερμόμετρο μαγειρικής

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Βάζουμε λαδόκολλα και αντικολλητικό σπρέι στο ταψί.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατέψουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να γίνεται καστανό.
  3. Note: Χρησιμοποιούμε ένα μεγαλύτερο ταψί από ότι νομίζουμε καθώς η καραμέλα θα φουσκώσει όταν προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος.
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε την κρέμα και το μείγμα θα ξεκινήσει να φουσκώνει.
  5. Όταν αρχίσει να υποχωρεί, ανακατεύουμε προσεκτικά για να ενσωματωθεί κρέμα.
  6. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε την κρέμα ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Μόλις η κρέμα ενσωματωθεί, ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο αλάτι. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια-υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 με 12 λεπτά ακόμη, μέχρι η καραμέλα φτάσει τους 120 βαθμούς (το υπολογίζουμε με το θερμόμετρο).
  8. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.
  9. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μείγμα σε ένα μπολ.
  10. Σε κάθε μήλο, περνάμε το ξυλάκι κι αφήνουμε λίγο να εξέχει.
  11. Στη συνέχεια, βουτάμε το μήλο στην καραμέλα μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως.
  12. Σηκώνουμε το μήλο απ’ την καραμέλα και περιστρέφουμε το μήλο για μερικά δευτερόλεπτα για να αφαιρέσουμε την υπερβολική καραμέλα.
  13. Στη συνέχεια, βουτάμε το μήλο στους ξηρούς καρπούς και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
  14. Σερβίρουμε αμέσως. Τα καραμελωμένα μήλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο όπως είναι για 2 με 3 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Tips για να διατηρήσεις τα μήλα φρέσκα για καιρό

Photo: kitchenconfidante.com