Το φρούτο που πρέπει να συνδυάσεις με σοκολάτα

LIKE US ON FACEBOOK

Φρούτα και σοκολάτα: Ένας συνδυασμός που σίγουρα έχεις δοκιμάσει. Σοκολάτα με φράουλα, μπανάνα ή και μήλο. Αυτή τη φορά εμείς φτιάχνουμε ένα λαχταριστό γλυκό με αχλάδι και μαύρη σοκολάτα!

Φρούτα και σοκολάτα: Όταν είσαι σε δίλημμα και δεν μπορείς να αποφασίσεις (υπάρχουν κι αυτοί βρε παιδιά) ή όταν απλά θέλεις ένα διαφορετικό, τότε εμείς σου έχουμε τη λύση.

Τι θα χρειαστείς;

  • 6 αχλάδια
  • 5 φλιτζάνια με νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι ρούμι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Παγωτό βανίλια, για γεύση
  • 1/3 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

Πώς θα τη φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και κόβουμε το κάτω μέρος αλλά αφήνουμε το κοτσάνι.
  2. Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ρούμι και τη βανίλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα καλύπτουμε με το υγρό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, ενώ τα γυρνάμε περιστασιακά.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν μαλακά και να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  5. Αφαιρούμε τα αχλάδια απ’ την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε με το κοτσάνι προς τα πάνω σε ένα πιάτο.
  6. Σε αυτό το σημείο, αφήνουμε το υγρό λίγο ακόμη στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει σιρόπι και ρίχνουμε μια ποσότητα πάνω από τα αχλάδια.
  7. Προαιρετικά στο ίδιο πιάτο προσθέτουμε και το παγωτό.
  8. Λιώνουμε λίγη μαύρη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια.
  9. Από πάνω μπορείς να ρίξεις και τους ξηρούς καρπούς που αγαπάς.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και αυτή τη συνταγή:

Αχλάδια στον φούρνο με νόστιμη, γλυκιά γέμιση!

Photo: Pexels

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved