Το burger το έχουμε συνδυάσει με το fast food και θεωρούμε πως είναι πολύ ανθυγιεινό φαγητό. Δεν είναι, όμως, έτσι πάντα! Μπορείς να φτιάξεις σπιτικό burger, το οποίο είναι 100% υγιεινό!

Σήμερα, όμως, δεν θα σου δείξουμε πώς να φτιάξεις burger με μπιφτέκι από κιμά, αλλά burger με μπιφτέκι σολομού! Ακόμα κι αν στην αρχή διστάζεις να το δοκιμάζεις, είμαστε σίγουροι πως όταν το φτιάξεις θα ξετρελαθείς!

Υλικά για το burger με μπιφτέκι σολομού:

  • Κονσέρβα με σολομό, 400 γρ.
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένη
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ψωμάκια για burger
  • Κρεμμύδι
  • Μαρούλι
  • Ντομάτα
  • Μαγιονέζα

Εκτέλεση για το burger με μπιφτέκι σολομού:

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον σολομό, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και το πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά και να πλάσουμε τέσσερα μπιφτέκια σολομού.
  3. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι.
  4. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  5. Φτιάχνουμε το burger προσθέτοντας το μπιφτέκι, το μαρούλι, μια φέτα ντομάτας και μαγιονέζα.

ETHAN CALABRESE

Διαβάστε ακόμα:

Αφράτα σπιτικά burgers με γαλοπούλα!

Photo: Eaters Collective/ Unsplash