Η συγκεκριμένη συνταγή είναι δανεισμένη απ’ την διατροφή sirtfood, η οποία, όπως σου έχουμε ξαναπεί, περιλαμβάνει πολλές απολαυστικές συνταγές. Αυγό ποσέ με σπαράγγια, μπέικον και ρόκα είναι το brunch που χρειάζεσαι, αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να το φας όποια ώρα της ημέρας θέλεις!

Τι θα χρειαστείς για το αυγό ποσέ με σπαράγγια, μπέικον και ρόκα;

  • 2 φέτες μπέικον
  • 6 σπαράγγια κομμένα και καθαρισμένα
  • Λίγο ξύδι
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις το αυγό ποσέ με σπαράγγια, μπέικον και ρόκα;

  1. Βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Θυμήσου το μυστικό για τέλειο μπέικον που είναι να το βρέχεις πριν το ψήσεις!
  2. Βράζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό.
  3. Για τα αυγά ποσέ, γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι περίπου μέχρι τη μέση με νερό και βάζουμε μέσα μερικές σταγόνες ξύδι. Σ’ ένα μικρό μπολάκι σπάμε ένα αυγό κι όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, δημιουργούμε μια δίνη και ρίχνουμε μέσα το αυγό. Αφαιρούμε μετά από 2-3 λεπτά το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα.
  4. Σερβίρουμμε το brunch μας βάζοντας τα αυγά πάνω απ’ τα σπαράγγια, από πάνω το μπέικον, τη ρόκα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Κι αν δεν θυμάσαι πώς κάνεις τέλεια αυγά ποσέ, θα σου θυμίσουμε εδώ:

Πώς να φτιάξεις τα τέλεια αυγά ποσέ σπίτι σου!