Γάλα και ρύζι είναι τα βασικά συσταστικά αυτού του γλυκού με άρωμα Ελλάδας και παράδοσης. Πώς θα φτιάξεις, όμως, τη συνταγή για ρυζόγαλο έτσι ώστε να βγει τέλειο σε υφή, αλλά και σε γεύση;

Ποιες ειναι οι σωστές ποσότητες και αναλογίες; Τι πρέπει να προσέξεις; Παρακάτω σου μαθαίνουμε όλα τα μυστικά του ρυζόγαλου!

Info! Το ρυζόγαλο μπορεί να είναι και ελληνικό παραδοσιακό γλυκό, αλλά τρώγεται και σε πολλές άλλες χώρες, που το θεωρούν μάλιστα ένα γλυκό που τρώγεται παραδοσιακά τα Χριστούγεννα!

Τα υλικά για τη συνταγή για ρυζόγαλο:

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • Κανέλα σε σκονη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις το ρυζόγαλο;

  1. Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά.
  2. Όταν είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και πολύ λίγο ξύσμα λεμονιού το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα.
  4. Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε πριν το σερβίρουμε με σκόνη κανέλας και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  5. Απολαμβάνουμε το γλυκό μας!

Δες κι αυτήν την παραλλαγή:

Ρυζόγαλο με καρύδα