Τι είναι τα γλυκάδια και πώς να τα μαγειρέψεις για να είναι νόστιμα!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν παρακολουθείς MasterChef, σίγουρα θα έχεις ακούσει να μιλάνε γι’ αυτό το υλικό. Τι είναι τα γλυκάδια και πώς μπορείς να τα μαγειρέψεις ώστε να είναι νόστιμα;

Αρχικά, πρέπει να σου πούμε ότι ακόμα κι αν ο όρος σου είναι άγνωστος, είναι πολύ πιθανό να έχεις δοκιμάσει κάποια στιγμή στη ζωή σου γλυκάδια, απλά να αγνοούσες το τι είναι αλλά και πώς λέγονται.

Τα γλυκάδια κάνουν καταπληκτικούς μεζέδες και ορεκτικά.

Όμως, τι είναι τα γλυκάδια;

Προέρχονται απ’ τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας του μοσχαριού, του αρνιού και του χοιρινού. Όπως αναφέρει το λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας, είναι οι εσωτερικοί αδένες που έχουν τα αρνάκια και τα μοσχαράκια γάλακτος στον λαιμό. Μαγειρεμένα θεωρούνται εξαιρετικός μεζές.

Και μια απολαυστική συνταγή για τηγανιά με γλυκάδια!

Τα υλικά:

  • Μισό κιλό γλυκάδια αρνίσια ή μοσχαρίσια, κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, πλένουμε τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες.
  2. Τα τηγανίζουμε σε λάδι σε ένα τηγάνι, ενώ τα ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν, αλλά να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Μόλις χρυσαφίσουν εξωτερικά, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο, το κρασί, τη ρίγανη και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
  4. Μόλις είναι έτοιμη η τηγανιά, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δες ακόμα μια συνταγή για τηγανιά:

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved