Θα το λατρέψεις: Κουσκούς με σαγανάκι γαρίδας

LIKE US ON FACEBOOK

Αυτή η συνταγή είναι για όλα τα γούστα και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνεις στο ένα πιάτο. Κουσκούς με σαγανάκι γαρίδας στο πιάτο σου!

Σήμερα, μας “άνοιξε” η όρεξη για σαγανάκι γαρίδας και αποφασίσαμε να το συνδυάσουμε με λίγο κουσκούς. Και βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς για το κουσκούς με σαγανάκι γαρίδας:

  • 283 γραμμάρια γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα
  • 1 κουταλιά νιφάδες πιπεριού
  • 1/4 βασιλικό
  • 28 γραμμάρια ελιές
  • 3/4 φλιτζάνι κουσκούς
  • 2 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις το κουσκούς με σαγανάκι γαρίδας

Συνταγή:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα μας τα υλικά. Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι και αφήνουμε το νερό να βράσει. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδια μας και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε σε κομματάκια τον μαϊντανό. Κόβουμε σε κομματάκια τις ελιές μας. Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε ώστε να είναι στεγνές.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για μερικά λεπτά και αφαιρούμε από το τηγάνι.
  3. Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κουσκούς. Μαγειρεύουμε (χωρίς να καλύψουμε με καπάκι) για 10 με 11 λεπτά και σουρώνουμε.
  4. Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις ελιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες μας στη σάλτσα και τον μισό μαϊντανό. Μαγειρεύουμε μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και περισσότερες νιφάδες πιπεριού αν το επιθυμούμε.
  7. Ρίχνουμε το κουσκούς στα πιάτα και από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα μας. Από πάνω ρίχνουμε κομμάτια φέτας και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Περιμένουμε εντυπώσεις!

Διαβάστε επίσης:

Μύδια σαγανάκι με ούζο και φέτα

Photo: hellofresh.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved