Άρωμα Ιταλίας έχει σήμερα, 27 Αυγούστου, η κουζίνα! Η καλύτερη συνταγή για λαζάνια, με κάποιες ιδιαίτερες πινελιές σου υπόσχονται πολλαπλές εκρήξεις στον ουρανίσκο! Τη συνταγή θα την εμπλουτίσουμε με μοσχαράκι και σάλτσα τυριών.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για λαζάνια με μοσχαράκι και σάλτσα τυριών;

  • 15 φύλλα λαζάνια

Για το μοσχαράκι:

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από σπάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού χυμός ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριών:

  • 900 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού πλήρες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ήρθε η ώρα για τη εκτέλεση της συνταγής:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το μοσχάρι και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι για να τα σοτάρουμε, ενώ παράλληλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να σοταριστούν μαζί. Μετά από περίπου 5 λεπτά τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  2. Συνεχίζουμε βάζοντας σε ένα ταψί το μοσχάρι, τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το σκόρδο,το κόκκινο κρασί, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 3 ώρες, έτσι ώστε να μαλακώσει το κρέας.
  3. Όσο ψήνεται το κρέας μας, θα φτιάξουμε τη σάλτσα τυριού. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτοντας τα τυριά αλάτι και πιπέρι. Τελειώνουμε με τη σάλτσα τυριών όταν τα υλικά μας ομογενοποιηθούν. Προσοχή! Δεν δοκιμάζουμε, γιατί το μείγμα μας έχει αυγό και δεν το έχουμε ψήσει ακόμα.
  4. Μετά την κρέμα μας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το γάλα μέχρι να δημιουργήσουμε μια πηχτή κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και μετά από αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα μας.
  5. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε στη βάση του 4 φύλλα λαζάνια. Απλώνουμε πάνω τους μια στρώση σάλτσας τυριού. Συνεχίζουμε με μια στρώση από το μοσχαράκι κι έπειτα μια στρώση από μπεσαμέλ και τις καλύπτουμε με λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε τον ίδιο «κύκλο». Τελειώνουμε με λαζάνια!
  6. Περιχύνουμε πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε από πάνω με τυρί παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο! Σερβίρουμε και δοκιμάζουμε!

Διάβασε ακόμα

Λαζάνια με κιμά

Photo: Pixabay