Οι πατάτες φούρνου είναι απ’ τις αγαπημένες μας! Μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα κρεατικά και τα ψάρια ενώ αν είναι πετυχημένες γίνονται αυτόματα ο πρωταγωνιστής του πιάτου! Αν τις πετύχεις, μάλιστα, οι πατάτες τρώγονται και μόνες τους απλά με μια σαλάτα δίπλα!

Οι πατάτες για να πετύχουν δεν χρειάζονται πολλά, απλά τα σωστά καρυκεύματα, μουστάρδα για να έχουν πιο έντονη γεύση και σωστό ψήσιμο! Είσαι έτοιμος να τις φτιάξεις;

Tα υλικά που θα χρειαστείς για τις πατάτες φούρνου:

  • 5-6 πατάτες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Δεντρολίβανο
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Χυμό 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά λεμόνια
  • Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις τις πατάτες φούρνου;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και κόβοντάς τες όπως θέλουμε. Εμείς τις κόψαμε σε ροδέλες.
  3. Τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω απ’ τις πατάτες.
  5. Στη συνέχεια, βάζουμε στο ταψί όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσοχή βάζουμε σκόρδο τόσο όσο μας αρέσει στη γεύση, ρίγανη ίσα ίσα να έχουν όλες οι πατάτες από πάνω, το ίδιο και δεντρολίβανο.
  6. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλες τις πατάτες ώστε να απλωθούν τα υλικά και να έχουν καρυκεύματα όλες οι πατάτες.
  7. Βάζουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει όλες πατάτες αλλά να μην υπερχειλίσει το ταψί.
  8. Τις ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, αναλόγως με τον φούρνο και προς το τέλος μειώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να μην κολλήσουν και καούν. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  9. Σερβίρουμε τις πατάτες!

Δες κι αυτές τις συνταγές με πατάτες:

Τι να κάνεις τις πατάτες που περίσσεψαν απ’ το χθεσινοβραδινό delivery

Photo: Pixabay