Σήμερα “ταξιδεύουμε” μέχρι την Ήπειρο και φτιάχνουμε αλευρόπιτα ή αλλιώς ζυμαρόπιτα ή κικιτσόπιτα ή όπως αλλιώς θέλεις πες την! Η πιο απλή αλλά νόστιμη πίτα με τυρί! Επιστροφή στο χωριό!

Υλικά

• 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
• 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
• 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
• 250 γρ. φέτα
• λίγο αλάτι
• 2,5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ).
  2. Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βούτυρο για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
  4. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: zagoroxoria.gr/ Photo: delightfularea.com